דילמה! לטוס או לא..

Vikvik123

New member
דילמה! לטוס או לא..

היי בנותהחלטנו ללכת על תרומת ביציתהשאלה אם כדאי לטוס ולעשות את ההחזרה בחו״ל או בארץ?האם זה משפיע על העוברים אם זה יתבצע בארץ ויחזור באינקובטור?תודה

את שואלת שאלה שקשה לתת תשובהפ הבנות של מסלול הדסה ימליצו לך לנסוע
אני עשיתי דרך חברת מנור מדיק שמביאים את העוברים לאסותא ראשל"צ ויכולה להמליץ עליו
ההבדל הגדול הוא לאו דווקא הטיסה אלא מה הנתונים שאת יכולה לבקש על התורמת ובהדסה תדעי מראש את הנתונים (אלא אם כן משהו השתנה במנור)
אומרים שהביכוי שווה בין אם טרי ובין אם מגיע באינקובטור לארץ
איילת

Vikvik123

New member
תודה אבל..

היי תודה!
כמו איזה נתונים? לנו נותנים צבע עור עיניים שיער.
השאלה שלי אם ההחזרה מתבצעת באותו רגע ולא דרך האינקובטור, האם סיכוי ההצלחה גבוה יותר? גם מבחינת העוברים.

השאלה את מי תשאלי כל מסלול יענה לך אחרת
בפועל יש הצלחות בשתי הדרכים.
תקראי פוסטים קודמים על הנתונים שאת יכולה לבקש בהדסה בטח גם מופיע באתר שלהם

יתרונות וחסרונות לכאן ולכאן

נראה לי שאין תשובה חד משמעית, וכמו שאיילת אמרה, זה תלוי את מי שואלים (ומה הוא מציע
).
בהדסה נאמר לי שיש יתרון מסוים להחזרת עוברים טריים (כלומר, שיש יתרון לנסיעה ולשמוש בהורמונים ע"מ לייצר תזמון מתאים), בזמן שד"ר בר חוה מצדד בהחזרה במחזור טבעי וללא גירוי הורמונאלי (כשהדבר מתאפשר), וטוען שיש לו יתרון גם אם לצורך כך נדרש לחכות עם ההחזרה ולהקפיא בינתים את העוברים.
בפועל, גם אם תבחרי במסלול של טיסה (דוגמת הדסה) יכול להיות מצב שתתנסי לבסוף גם באופציה השניה - למשל, אם הסבב הראשון לא מצליח (בתקווה שלא יקרה, כמובן), ויתרת העוברים, אם ישנם, יוקפאו ויוטסו ארצה.

לטוס או לא? עונה לך

במסלול של אסותא ראשל"צ (מנור) פשה מביא עוברים טריים, כך שיש לך את האפשרות הזאת כאן בארץ.
לאחר ההחזרה את נוסעת הביתה לנוח.
בהצלחה ובשורות טובות.
צופית

מילי7777

New member
הדסה ממליצים על טיסה ועל עוברים טריים אבל..

כמובן שלכל אחת יש את הניסיון האישי שלה.אני טסתי לצ׳כיה ולצערי לא הריתי. מכירה מהפורום בנות שנקלטו ממוקפאים. יכולה לומר שהטיסה וההעברה מוינה לצ׳כיה לא היתה לי קלה. מכירה בנות שהיו איתי בקבוצה והרו. זו באמת שאלה מורכבת ותלויה מן הסתם בעוד פרמטרים. הדסה על פניו ממליצים על הגעה לצ׳כיה ועל החזרת עוברים טריים. כך או כך שיהיה לכם הרבה הצלחה. חשוב לדעת שמדובר בתהליך ולא בהכרח רואים תוצאות בהחזרה הראשונה אבל ממה שנראה הסבלנות משתלמת ;)

עוגי555

New member
אפילו שנסעתי, זה ממש לא הכרחי לדעתי

לא הכי בטוחה ב"הגדלת הסיכויים".
אצלינו היה זרע שהרופא פסק חד משמעית שהכי טוב שלא יהיה קפוא, וזה מה שהכריע.
אם זה רק העוברים, לא הייתי מתעקשת לנסוע.
זו הפקה לא קלה ולא זולה.
לי זה התאים מנסיבות אחרות, אבל אם זה ממש מקשה, לא נראה לי צריך להרגיש ש"לא עשיתי את הכי טוב"...

ESTER52

New member
אני נקלטתי בפעם השניה ממוקפאים וטופלתי בהדסה

שילמתי עבור תורמת מלאה וקיבלתי 15 ביציות מהן 9 עוברים יפים ומוקפאים
בהחזרה הראשונה שכשלה - הופשרו 2 ושרדו את ההפשרה 2
בהחזרה השניה שהצליחה - הופשרו 2 וגם הם שרדו יפה את ההפשרה ובפועל 1 נקלט
כמו שכולן אמורות - תלוי את מי שואלים
הסיבה שלא נסעתי - החוק בצ'יכיה לא מאפשר לבצע החזרה לנשים מעל גיל 50 ואני בת 51 - לכן נאלצתי לטפל בארץ ממוקפאים
שיהיה לך המון בהצלחה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

מאיהג5

New member
נקלטתי בהחזרה ראשונה

החזרה בארץ עוברים טריים דרך חברת מנור אסותא ראשון.החזרתי עובר אחד שנקלט והיתר הוקפאו. הרופא שלי אמר שאין טעם לטוס. זה בדיוק אותם אחוזי ההצלחה גם בהבאת עוברים טריים לארץ. זרמתי איתו ולא התאכזבתי. בהצלחה.

טלטול154

New member
רוב הרופאים ימליצו לך שטריים עדיף על מוקפאים.

ברור שיש גם בנות שהרו ממוקפאים
אבל אם את שואלת לגבי סיכויים. מה יותר טוב.
תמיד טרי יותר טוב.
בהצלחה :)

טלטול154

New member
צודקת. טרי כוונת הרופאים לנסיעה לחו"ל. מוקפאים בארץ.

בכל זאת צריך להקפיא את הביצית ולהטיס אותה ארצה.
הרופאים הסבירו לי שתמיד עדיף טרי.

ממש לא נכון.....
מביאים עוברים טריים באינקובטורים מיוחדים הן ע"י מנור מדיק, ע"י פרופ' בידר וגם לאסותא רמת החיל אין לי מושג על ידי מי...
איילת

אני נקלטתי בהחזרה ראשונה של טריים בצ'כיה

אבל מכירה כמה בנות שנקלטו דווקא ממוקפאים שהגיעו לארץ מצ'כיה.
לגבי טריים שמגיעים באינקובטור בניסיון הראשון שלי במסלול אסותא רמת החייל הם אמרו שיש אפשרות לטוס לקייב ויש אפשרות לקבל בארץ עוברים באינקובטור, אבל ההמלצה שלהם היתה בכל זאת לטוס לקבל טריים כדי שיעברו כמה שפחות טלטלות בטיסה.

טסנו פעמיים עם הדסה..

הי
טסנו לברנו פעמיים עם הדסה, בשני הסבבים לא נקלטתי עם טריים לבסוף ההריון היה דווקא מהמוקפאים פה בארץ..
אנחנו שוקלים הריון נוסף ולדעתי הפעם נבחר שלא לטוס אבל זה אינוידואלי לכל אחת

למעלה