דילמה לגבי רכב

TriPax

New member
דילמה לגבי רכב

כרגע אני גר בבית, עם ההורים. יש להם שני רכבים (אחד מהם רכב עבודה) ככה שרוב הזמן יש לי רכב ליסוע לאן שאני צריך. בשביל להגיע כל יום לטכניון וחזרה אני נוסע בתחבורה ציבורית (כרטיס "חופשי סטודנט"), שזה לא הכי נוח אבל אני מסתדר. לא משנה מאיפה, מחכה לי כרגע "מענק" של 25,000 ש"ח (ואולי יותר) לקניית רכב. אני יכול להוסיף על זה מהכסף שלי. ה"מענק" הזה לא כפוף לתאריך מסויים,אבל אם אני לא אנצל אותו בתקופה הקרובה הוא לא בהכרח יחכה לי. הדילמה - אם לקנות רכב או לא. בעד - נוחות, עצמאות, נותנים לי כסף - אז למה לא לקחת? נגד - עלות חודשית לא זולה (1000 ש"ח לחודש פלוס מינוס), כרגע יש 2 רכבים בבית (ויהיו במהלך השנה הקרובה), מאוד קשה היום למצוא רכב אמין וטוב (שהוא לא יד ראשונה), אני לא רוצה "סתם" לבזבז את הכסף שלי. הממ...מה דעתכם?

rotesh8

New member
את המענק אתה יכול לנצל רק לקניית רכב?

וחוץ מזה, יש לך הכנסה קבועה להוצאות ביטוח/ דלק וכו'? בכל מקרה, אני חושב שאסור לך לפספס את המענק. אני הייתי ממליץ להשתמש במענק ולהוסיף כמה שאתה יכול כדי לקנות רכב חדש כמה שיותר. אם אתה לא רוצה להוסיף ותראה שאתה לא מסתדר עם ההוצאות, תמיד תוכל למכור את הרכב ולעשות רווח קטן..

זה תלוי תלוי תלוי

תראה. אני לא באמת הזדקקתי לרכב חדש. הרכב של אבא שלי כמעט כל הזמין זמין עבורי. אבל בכל זאת הלכתי על זה בשביל להרגיש את העצמאות האישית לפני שאני עוזב את הבית. ולהגיד לך את האמת? זה עושה את העבודה. זה מרגיש שלי לגמרי, ואני מרגיש שזהו, אני יכול ללכת לאן שאני רוצה, מתי שאני רוצה בלי לעשות חשבון לאף אחד. רכב, זה הוצאות. זה דלק ובלה בלה בלה. אני לא צריך לספר לך את זה. אז אם אין לך הכנסה נורמאלית קבועה, זה לא בריא בכלל.

TriPax

New member
עונה ../images/Emo26.gif

1. יש לי הכנסה חודשית קבועה כרגע, סביב 2000-3000 ש"ח בגדול. בקיץ, כשאני אוכל לעבוד משרה מלאה זה יגדל עוד הרבה. ככה שיש מאיפה לשלם את החשבון החודשי ואת ההוצאות השוטפות. 2. ה"מענק" הזה בשום פנים ואופן לא יכול לשמש לרכב דו"ג. אוטו או כלום. 3. אני תוהה כמה אני אשתמש בו. ז"א, לנסיעות ארוכות תמיד יהיה עדיף לקחת את הרכב של ההורים (דלק/ביטוח/הוצאות על חשבון העבודה) ולנסיעות הקצרות כיום אני מסתדר בגדול עם הרכב השני בבית. 4. הבעיה גם שבטח אחותי הקטנה תרצה מידי פעם לשנורר את הרכב (תיכף היא מקבלת רישיון, למרות שאין מצב שאני מממן לה ביטוח נהג חדש). רכב העבודה שיש כיום יעלם גם הוא עוד שנה פלוס (אבא פורש לפנסיה בשעה טובה) ואני מפחד ממצב בו הרכב שלי שאני מממן - משמש את כולם. זה דילמה רצינית. ההורים מצד אחד נותנים לי הכל כרגע (חוץ מכסף) - קורת גג, מזון, רכב. מצד שני, אם אני משקיע ברכב, משלם עליו ביטוח, טיפולים, דלק וכו', אני אעדיף לא לחלוק אותו באופן קבוע עם עוד מישהו - כי אחרת מה עשיתי בזה? יכול להיות שאני קטנוני וחוצפן.....לא יודע

2000-3000 ש"ח עם כל הכבוד

מנסיון זה לא כסף, ואני ממש לא בזבזן מה גם שאם במקרה תגיע למצב שהרכב יושב בבית בלי תנועה, אתה עלול לאבד את המענק כמו כלום. בוא נניח שאתה כסטודנט לא יכול להרשות לעצמך איבוד זמן יקר. לכן אתה תזדקק למודל יחסית חדש שהבלאי שבו לא יוביל אותך למצב של איבוד המענק לטובת "א.א.א. מכונאות רכב בע"מ" (המצאתי את השם עכשיו, אם כבר קיים אז... מה לא עושים כדי להיות ראשונים בדפי זהב) מה שאומר שאת מרבית הכסף תשקיע באוטו קומפקטי נחמד אם לא את כולו כל שקל שתוסיף על המענק יועיל לך רק עבור דבר אחד: זמינות של גלגלים שכמו שאמרת כבר זמין לך בין כו וכו. אם אתה יכול לנצל את המענק באופן שישתלם לך כלכלית לדוגמא לקנות ולמכור מיד אחרי... סבבה אם לא, כל עוד יש לך אוטו זמין, תתאפק וביננו אם אני למדתי בקורס של מובטלים והשגתי אוטו מהעבודה... אז כבודו שלומד בטכניון ...

למעלה