דילמה לא קלה

Krishi

New member
דילמה לא קלה

הגיע עכשיו למחלקת הרכב של העבודה של אמא שלי דו"ח מהמשטרה על עבירת מהירות באוק' 05 (מצלמה תפסה אותי על 120 במקום 90 בכביש 4)... עכשיו, לפי מה שהבנתי מאחר וזה הגיע לחברה של אמא התשלום לקנס גדל ל-1200 שקל אבל בלי נקודות. אבל, יש אפשרות להעביר את הדו"ח על שמי ואז הקנס הוא כמו במקור - 750 שקל אבל מתווספות גם 6 נקודות.... אז... מה עדיף? לשלם 1200 שקל (יש לזכור שאני חייל
), לצאת מזה בלי נקודות וגם מבלי שהעבירה תהיה רשומה על שמי. או לשלם רק 750 שקל, אבל לקבל 6 נקודות ושהעבירה תירשם על שמי. כבר דו"ח מהירות שני בפחות משנה שלא לדבר על זימון למשפט שכנראה יגיע על נהיגה בקלות ראש (שלא בצדק!!) ונראה לי היה עוד פלש איפשהו... צריכים לרתק אותי לבית אחרת אני אפשוט רגל עוד מעט... חח.. מה לא עושים בשביל ההנאות הקטנות בחיים....

be_roo

New member
מוזר

הדו"ח כפי שהגיע הוא על סכום של 1200 ש"ח?! (ודרך אגב, זה 8 נקודות, לא 6).

be_roo

New member
ונניח שזה נכון לרגע

חור בכיס של 1200 ש"ח יעבור הרבה יותר מהר מרישום של נקודות והרשעה בתיק התעבורה, גם אם אתה חייל דלפון.

Krishi

New member
תאכלס זה גם מה שאני חושב..

אבל עוד 500 שקל?!? אוף.... למה אני לא גר בגרמניה למה...

Krishi

New member
לפי מה שהבנתי זה דו"ח כפול

לא ברור למה אבל... אולי בגלל שהוא בלי נקודות.. לא יודע..

be_roo

New member
זה נוהל שמעולם לא שמעתי עליו

ואם תהיה לך אפשרות לסרוק, אשמח לראות את ההודעה שנשלחה.

wil

New member
../images/Emo45.gifהעם דורש סריקה!

(כמובן רצוי למחוק את הפרטים המזהים- שם החברה, מס. ח.פ, מספר רכב) עד היום עוד לא שמעתי על נוהל כזה והסמכות לקבוע גובה קנסות לעבירות ברירת קנס היא של ועדת הכלכלה של הכנסת בלבד, ולמיטב ידיעתי לא נקבעו סכומים מיוחדים לרכבי חברה. (ואם נקבעו - אני רוצה את האופציה לשלם את התעריף הגבוה ברכב הפרטי שלי ללא נקודות, תודה מראש) תוודא שלא מדובר בכפל קנס (750 כפול 150% זה 1125, ועוד כמה עשרות שקלים דמי טיפול של חברת הליסינג יכול להיות שזה הסיפור) אם מדובר בכפל, אז יש כאן רשלנות של חברת הליסינג או של המעסיק בזה שלא העבירו לאימא שלך את הדו"ח המקורי בזמן. אבל קודם כל סריקה, ואז נדבר.

Krishi

New member
יאפ. וכמו ש-wil אמר:

זה קנס כפול (או כפל קנס.. איך שבא לכם) לא ברור למה.. אבל ככה זה הגיע למחלקת הרכב (זה מה שהם טוענים לפחות)

Daemonlior

New member
../images/Emo12.gif אז איך זה בדיוק מבטל את הנקודות

לא כל כך ברר לי העיניין..

be_roo

New member
כי הדו"ח מגיע במקור על שם בעל הרכב

בעלי הרכב הוא תאגיד או חברה, כלומר לא אדם שבפועל מחזיק רשיו נהיגה, אז אין למי לרשום את הנקודות. רק אם מסיבים את הדו"ח על שם נהג מסויים, ירשמו נקודות.

be_roo

New member
(והנה לך פגם לא קטן במערכת הניקוד)

תחשוב כמה נהגים יש בארץ שנוהגים על רכבים שרשומים על שם חברה....

Daemonlior

New member
את זה אני יודע..

גם אני נוהג על רכב חברה.. ייתרון משמעותי אבל לא ברור לי למה אמרו לו שאם הוא משלם רק 750 שקל אז הוא מקבל נקודות.. מה זה.. סנקציות של החברה או מה? איך החברה יכולה לבטל את ה"כפל קנס"?

be_roo

New member
מה שאמרו לו אינו נכון

אי אפשר להחזיר את הדו"ח לסכום המקורי, אלא אם יוכח שמדובר בטעות של המשטרה במשלוח הדו"ח הראשון.

be_roo

New member
והדו"ח הוא על שם החברה או שהוסב

על שם אמך או על שמך? אני אניח שלא טיפלו בו והוא נשאר על שם החברה. מכאן שנקודות לא נרשמו לאף אחד. אם החברה פישלה ולא העבירה לכם בזמן את הדו"ח המקורי, שהם ישלמו את הריבית שנוספה. אם המדינה טעתה, צריך לריב עם המערכת.

Krishi

New member
הדו"ח על שם החברה..

ואני אבקש מאמא שלי לברר למה הגיע הדו"ח הגיע כפול ולא הדו"ח המקורי ואם מישהו פה פישל אז נראה מה אפשר לעשות.. תודה

be_roo

New member
תבררו. כי להחזיר את הגלגל לאחור לא

תוכל. האפשרות לשלם רק 750 ש"ח כבר אינה קיימת. תצטרך לטרטר את עצמך כי עושה רושם שמי שמוסר לך את המידע אינו מבין חצי דבר בנושא.

למעלה