דילמה טיפולית...

דילמה טיפולית...

ולהלן הסיפור: רוסיה כחולה,עוד מעט בת שנה.עברה עיקור לפני כחצי שנה. כמעט מיד לאחר העיקר נוצר גוש קטן באזור העיקור ולאחר כמה חודשים הבטן התחילה "לפול" באותו אזור. מכיוון שעברנו דירה לקחנו את החתולה לבדיקה אצל ווטרינר ע"י הבית(לא זה שביצע את העיקור)וכשהוא בדק את המקום הוא אמר שזה לא אמור להיות ככה,שיש חשש לבקע או שהתפרים הפנימיים לא ממוקמים כמו שצריך. הוא גם אמר שלדעתו אנחנו צריכים לחזור לווטירנר שעשה את העיקור לראשונה ושהוא ייתקן את מה שנעשה,הוא כמובן מוכן לעשות את הניתוח אצלו - אבל לדעתו זה פשוט לא ישתלם לנו ושאין סיבה שנשלם על כזה דבר.. וכך עשינו,חזרנו לווטרינר שעשה את העיקור והוא טוען שזהו פשוט גוש שומן ושזה אופייני לחתולות לאחר עיקור ושאין שום סיבה לדאגה כלשהיא ושלח אותנו לדרכנו.... עכשיו,יש לציין שהחתולה רזה בעקרון וגם האזור הנפול לא מרגיש במישוש כמלא שומן אלא כפשוט כעור לא מתוח. ואני גם מודה שמעבר לפן הרפואי - יש פה פן אסטטי,היא פחות "מושלמת" ובכל זאת השקענו ברוסי כחול... כנראה שלא יהיה מנוס מחוות דעת שלישית,אבל רציתי לשמוע לדעתכם ומינסיונכם...אז מי מהם טועה ומה לעשות הלאה?

לצערי אי אפשר לדעת בלי למשש את

החתולה דברים כאלה
לדעתי אתם בכל מקרה צודקים וגם אם זה "רק" פגם אסטטי מן הראוי שהוטרינר יתקן אותו. יש לקחת בחשבון שיש כאן שוב צורך בהרדמה כללית ובכל הרדמה יש סיכון. ספר לנו מה אמרו בחו"ד השלישית... לילה טוב

אם זה רק פגם אסטטי...

אז נעזוב את זה,נראה לי כמו ניתוח מיותר. נבדוק אצל ווטרינר שלישי ואני בהחלט אעדכן פה.

דעתי בנושא

אני מבין שוטרינר אחד חושב שזו הרניה (בקע), ווטרינר אחר חושב שזה מצב תקין. נראה לי שדעה שלישית זה כיוון נכון במצב כזה. השאלה היא איך עושים שהדעה הזאת תהיה חד משמעית ולא תשאיר אתכם שוב באפלה. בשביל זה הייתי רוצה לוודא מספר דברים: 1. שהמקום שעושה את הבדיקה יהיה אובייקטיבי ככל הניתן. לרוב אני ממליץ בשביל זה על בית החולים בבית דגן - לאף אחד שם אין אינטרס אישי. דרך נוספת היא ל לספר את כל הסיפור, אלא להגיע "לבדיקה תמימה כי לחתולה יש משהו בולט" ורק בסוף אפשר לספר את הסיפור המלא. 2. אם יש צורך - להשתמש באמצעי אבחון הנחוצים. צילום רנטגן של הבטן, אפילו צילום ניגודי, אולטראסאונד, בדיקה בטשטוש אם יש צורך, וכו'. בדיקות כאלה יכולות להוכיח האם מדובר במשהו שברח דרך הרניה או בשומן ולראות אם קיר הגוף שלם. אם מדובר בקפל עור אסטטי בלבד - יכול מאד להיות שזה בכלל לא קשור לעיקור. להרבה חתולים יש את הבליטה הזאת באזור המפשעה. בהצלחה

../images/Emo45.gif כנראה שנעשה את זה...

יש לי גם סיפור דומה עם הכלבה שלי(אותם שני ווטרינרים)...רק הפעם על דלקת פרקים ועל הטיפול בה... סיפור ארוך,אבל ניקח גם את החתולה וגם את הכלבה לבית דגן להמשך אבחון. תודה לכם!

למעלה