דילמה , דילמה, דילמה...

מירבב10

New member
דילמה , דילמה, דילמה...

היי בנות...כייף לשמוע פה גם דברים חיוביים ואופטימיים..זה בהחלט נותן תקווה !
ועכשיו לשאלתי (או דילמתי..:) ).
בביקור אצל הרופא המטפל, הבהרתי לו כי בעבר הייתה לי דלקת בחצוצרה(לפני 16 שנה) ועברתי הפלה אחת בלבד בגרידא לפני כעשר שנים. הרופא ביקש שאבצע צילום רחם ע"מ לבדוק שאין נוזלים בחצוצרות.
הגעתי לבית החולים, בחששות נוראיות כמובן, היות ושמעתי שהבדיקה הזו כואבת מאד ואף כרוכה בסיכונים. הרופא שקיבל אותי טען שאין בכלל צורך לבצע צילום רחם, היות ובעבר ביצעתי היסטרוסקופיה שבודקת את חלל הרחם והיא יצאה תקינה(בבדיקה זו לא נבדקות החצוצרות!),
ובלאו הכי בתרומת ביצית, החצוצרות הן לא רלוונטיות, אלא רק חלל הרחם ,היות וההחזרה נעשית ישירות לחלל הרחם (הגיוני...) הוא הגיב בתדהמה וטען כי נוזלים בחצוצרה ניתן לבדוק בבדיקת us וגינאלית פשוטה, שלא תסבך אותי בדלקת ברחם ובעוד סיכונים שכרוכים בצילום רחם.
הוא ממש לא הבין מדוע נשלחתי לבצע את הצילום, וטען שזה ממש מיותר!!
מיותר לציין שהרופא המטפל מאד כעס, שהרופא בבי"ח "ביטל" את בקשתו וחשב שזה לא לעניין. וגם לי מן הסתם..זה נראה לא אתי באופן מקצועי. הרופא מטפל דרש! שאבצע את הצילום בכל זאת!!!

כיצד ייתכן ששני רופאים (פרופסורים בעלי שם) חושבים אחרת מבחינה מקצועית?
כאמור, בבדיקת ההיסטרוסקופיה הכל היה תקין, והתוצאות לא משתנות אחרי שנתיים (ע"פ טענות הרופא בבית החולים. ולכן,אין צורך בבדיקה נוספת).
מה לדעתכן עליי לעשות? האם בכל זאת לבצע את הצילום או שמא להסתמך רק על us? אני ממש בדילמה ולא יודעת מה לעשות.
אני נוטה יותר לכיוון של לא לעשות את הצילום,..חוששת מסיכונים.
מצד שני, ישנו החשש שהרופא המטפל לא יהיה מוכן בשום אופן שלא אבצע את הצילום, היות והוא זה שמכין אותי להחזרה, ובמידה ואסרב, לא יהיה מוכן להמשיך לטפל בי.
אשמח לשמוע את דעתכן..
יום טוב
מירב

אשרת 1972

New member
לטעמי צריך לסמוך על הרופא המטפל

הוא המטפל ויש לו שיקולים רחבים יותר מרופא שמבצע בדיקה אחת הוא מכיר את כל המכלול של התיק שלך ולטעמי אם הוא הורםא יש לעשות כדבריו .

לעשות אני עשיתי ביוני היסטרוסקופיה שיצאה תקינה. אחרי שתי החזרות שלא הניבו תוצאות הרופא שלי עצר את הטיפול ודרש צילום רחם.
לדבריו צילום רחם נותן מבט על החצוצרות, לראות אם יש נוזלים שיכולים להפריע להשרשה )הידרוסלפינקס), לא ניתן לראות זאת בשום אמצעי אחר....
למרות הלחץ, קבעתי תור ועשיתי לשמחתי יצא תקין.
אני חושבת שזה ממש לא מדיקולגיאלי מצד הרופא בבית החולים שעירער על ההחלטה של הרופא שלך
איילת

moricarmel

New member
צילום

היי,
גם אני בדיוק בתהייה הזו ולמרות שעברתי הריון שהיה תקין ונגמר בהצלחה עדיין הרופא המטפל ממליץ, שאלתי למה הוא בכל זאת מתעקש והוא הסביר שכיוון שזה תהליך כל כך יקר ולא פשוט רגשית וכיוון שיכול להתגלות בבדיקה משהו כמו פוליפ קטן שעלול להכשיל את הטיפול עדיף לפני התהליך לעשות צילום רחם תלת מימד /היסטרוסקופיה כדי לשלול מכשולים
לשיקולך ובהצלחה בכל מקרה

שרון1818

New member
היי מירב

אני עשיתי הרבה ivf בעבר ואף פעם לא ביקשו ממני צילום רחם או היסטרוסקופיה. ובכלל אם עשית היסטרוסקופיה לפני שנתיים נראה לי שזה מעל ומעבר מספיק. בשביל מה לבצע סתם בדיקות ובמיוחד אחרי שכבר עשית היסטרוסקופיה לפני שנתיים ויצא תקין. לדעתי זה הבדל בגישה של רופאים שונים- אחד יגיד שאין צורך והשני יגיד שיש צורך וגם לי זה קרה בעניין ההיסטרוסקופיה. אני העדפתי לסמוך על 2 רופאים שאמרו כבר שלא צריך היסטרוסקופיה מאשר על רופא אחד שהחליט לו שכן צריך היסטרוסקופיה

zimka1

New member
לעשות

אני עשיתי כדי לשלול דליפת נוזל מהחצוצרות. זה מתגלה רק בבדיקה הנ"ל. היא לא מסוכנת. לא כואבת במיוחד. שלילי הרבה יותר כואב, ובהליך כזה יקר את רוצה לשלול כל בעייה אפשרית.

molly67

New member
בהחלט לעשת

ההבדל הגדול בין היסטרוסקופיה לצילום רחם זה שבצילום רחם ניתן לראות גם את החצוצרות ובהחלט יש גורמים כמו נוזלים או פוליפים שעלולים להיות באזור החצוצרות ובהחלט יכולים להכשיל את הטיפול. הטיפול שאנחנו עוברות גם ככה יקר וקשה גם ריגשית וגם פיזית ונכון הבדיקה הזו כואבת אבל כאב של שתי דקות יכול למנוע ממך המשך ביזבוז כסף ויותר חשוב זמן יקר. את צריכה לראות את המטרה של להיות אמא מול העיניים ולראות את הבדיקה הזו כמשוכה נוספת שצריך לעבור בדרך להגשמה ולא משהו שצריך להתנגד לו. יכול להיות שהכל יהיה תקין בבדיקה ואז אחלה אבל יכול להיות גם שלא ואז לפחות גם את וגם הרופא שלך תדעו ותוכלו להתמודד עם הבעיה.

את צריכה לסמוך על הרופא שלך אם לדעתו צריך לעשות את הבדיקה אז תעשי אותה הוא מכיר אותך הוא מכיר את התיק הרפואי שלך. לדעתי זה היה ממש לא במקום ולא אתי מצד הרופא שקיבל אותך להגיד לך דבר כזה תפקידו היחיד הוא לבצע את הבדיקה ולא לחוות דיעה על מה שהרופא המטפל שלך עושה ובטח לא לערער על החלטות שלו גם אם הוא לא מסכים איתו.

מירבב10

New member
תודה mollly...

אני בהחלט חושבת כמוך שזה לא אתי מצד הרופא בבי"ח. בסופו של דבר, החלטתי לבצע את הבדיקה הודות לתגובתכן כאן בפורום..עזרתן לי מאד..:) תודה ושבת שלום...

כל הכבוד!!! הליך של תרומה הוא הליך מאוד יקר, הן כלכלית והן רגשית. צריך באמת לבדוק את הכל על מנת לדעת שהכל תקין
אל תקחי צ'אנס, השלילי יותר מדי כואב.....
בהצלחה!
איילת

שושה669

New member
גם לדעתי החלטה נבונה

אני פחדתי פחד מוות מהבדיקה. קולגה שלי דאגה לספר לי סיפורי זוואה.
בסוף בכיתי מהקלה. זה ממש לא כאב רק חוסר נוחות קל כמו מחזור.
כל אחת והגוף שלה.
תחליטי שאת עוברת את זה בקלות והתשובה תקינה.
בהצלחה!

לדעתי למרות החשש

מצילום הרחם - עדיף לעשות. מנסיוני: הבדיקה לא הכי נעימה, אבל בהחלט סבילה מבחינת הכאב. אני לא אשקר שלא הייתי בלחץ, אבל היות ומדובר בטיפול שכל כך יקר לנו - עדיף לעשות את הצילום ולקוות שהכל תקין ולהיות בראש שקט.
היסטרוסקופיה בודקת לגמרי משהו אחר ולא את תקינות החצוצרות.
אני הייתי מקבלת את החלטתו של הרופא המטפל שלך שנראה לי מאוד אחראי. אכן כתבו קודמותי ואני מסכימה איתן במאת האחוזים שהטיפול הזה יקר תרתי משמע והשלילי כואב עוד יותר.

בהצלחה רבה

למעלה