דילמה גדולה

DM fan

New member
דילמה גדולה

אני כותבת כאן, ולא ממש בטוחה שזה קשור למהות הפורום... מקווה שתקבלו בהבנה
לפני בערך שמונה שנים, הכרתי גבר, הייתה אהבה גדולה וגם תשוקה, אבל הוא חזר בתשובה, ונפרדנו לאחר חודשיים.
שנה וחצי אחרי כן, חזרנו להיות בקשר, הוא כבר היה דתי (סרוג) וניסה להשפיע עליי ללכת בכיוון, נורא מהר הבנתי שאין מצב מבחינתי, דת זה לא אני.
אבל נשארנו בקשר און אוף לאורך השנים.
לפני שנתיים החלטנו לעשות ילד ביחד, רציתי להיות אימא, וראיתי שאני לא מוצאת זוגיות, ויש לי תינוקת בת שנה
ידעתי שהוא לא יעזור ולא יתמוך, וגם הייתי בתחושה שלא נישאר בקשר כשהילדה תיוולד, שכל אחד מאיתנו ילך לדרכו. וזה היה בסדר מבחינתי.
בפועל, כיום, הוא מגיע פעם בשבוע, ומבלה איתה אחה"צ אחד בשבוע, מבחינה כלכלית הוא לא תומך בכלל .
כיוון שאין לו לאן לקחת אותה, הוא נמצא איתה אצלי בבית, ומרגיש שאני חייבת לדאוג לו לאוכל. הוא לא יודע להכין כלום, אז כשהוא מגיע אני צריכה להכין לה אוכל כדיי שהוא יתן לה, ותמיד מגיע השלב שהוא מודיע לי שהוא רעב. הוא לא מסדר אחרי עצמו ואז אני נאלצת "לסדר אחריו " ,את הצעצועים של הילדה, את המגבת והחיתול שלה וכו
ובכלל, הוא מתנהג כאילו יום אחד בשבוע אנחנו זוג.
מיותר לציין שהתשוקה והאהבה שהייתה שם נעלמה כלא הייתה... נמאס לי מההתנהגות שלו, אני יודעת שהוא לא ישתנה, הוא כל הזמן מסתבך כלכלית, כי אין לו שום תחושת אחריות כלפי הילדה,ומבחינות מסויימות אני מאוד רוצה להעיף אותו מחיינו, אבל אני לא רוצה לשלול מביתי את אביה, ובנוסף הייתי מאוד רוצה ילד נוסף מתישהו והייתי רוצה שיהיה לה אח/ות ביולוגי (אני יודעת בוודאות שלא תהיה לו בעיה עם זה)

הורות משותפת

חשבתי שכל הרעיון זה שמוציאים את ה"מינוסים" שלדעת ההורים קיימים בזוגיות ומשאירים את הכיף-
לבחור את ההורה שיכול לתמוך ולהיות נורמלי.
&nbsp
את הלכת על מישהו שאין כל סיבה להיות איתו אלא אם את מנשות גואל רצון, חובה להקצין מצב כזה כדי שתביני שאם לא תנערי
את הרגל ממה שנדבק לסוליה את מסתבכת איתו בכל המינוסים שלו, כלכליים, והתנהוגתיים.
אני לא רואה כל סיבה להשאר או לעשות עוד ילד עם אדם כזה, בנוסף שכבר אין רגש אליו.
&nbsp
&nbsp

שלום לך אני נוטה להסכים איתו

בחרת בן זוג לא מתאים להביא ילדים לעולם ובטח שלא בזוגיות,חסר אחריות ועוד.
ממליצה להגדיר איתו את מהות הקשר בינכם וביקורים עם הילדה ואומר יום מסויים שמגיע הוא יכול אגב גם לטייל איתה בגינה אחרה"צ לא מחייב שיכנס הביתה ואם נכנס את ממש לא חייבת "להאכיל "אותו כי הוא בעצמו אין לו שום אחריות מוסרית לילדה.
עצתי לך כאם שמגדלת שני בנים לבד מבחירה לא לחשוב על עוד ילד עם גבר כזה כי אם את בוחרת מלכתחילה לגדל לבד אז את ממש לא צריכה גבר כזה בחיים שלך,ממש לא,

DM fan

New member
אני מבינה מה את אומרת

וברור שאת צודקת, ואת כל מה שאמרת גם אני חושבת.
אבל, בואי נניח שאני מעיפה אותו מחיי, מה קורה עוד שנתיים עוד שלוש, כשאני רוצה עוד ילד, תהיה לי ילדה אחת עם אב ידוע, ועוד ילד/ה עם אב לא ידוע????

חמודה תהיי מבוגרת אחראית ואימא ותביני שמהקצת שפירטת ברור...

שזה לא ראוי להקרא אב או אבא ! לבוא לבקר פעם בשבוע זאת אחריות שלו (אם זה כל הסידור שלכם),
להשאיר בית ולא בלאגן אחריו בבית שלא שלו זאת אחריות שלו, הארנק שלו זאת אחריות שלו, והרעב שלו זאת אחריות שלו.
&nbsp
האחריות שלך היא לדאוג לילדיך, ולא לבחור הזה, כי אין בינכם כלום ממה שתיארת, ובנוסף הוא תורם להורות המשותפת שלכם מינוס. ז"א כלום פלוס הצרות שלו והצרות שהוא גורם לך (להאכיל אותו, בלאגן).

באמת דילמה.

שמעתי כבר על זה שאמהות חד הוריות מעוניינות שהילד השני יהיה מאותו אבא.
למה זה חשוב?

אצלי למרות שלא תכננתי

שניהם מאבות שונים ואת הבן הצעיר כלל לא תכננתי זה היה ממש לא מתוכנן ולמרות הכול אנחנו בקשר, ומשלם מזונות ודואג אפילו כשמגיע לשני הבנים שווה בשווה אחרת לא היה נכנס אלינו הביתה אבל זה גבר מדהים,רגיש ואכפתי כמו שאני מכירה ורוצה,

DM fan

New member
זה לא אותו דבר

לשניהם יש אב ידוע, אני מתכוונת למצב שבו יש לי ילדה שיש לה אבא ידוע ועוד ילד/ה מבנק הזרע.

הילד החדש יוולד לתוך איזשהי מציאות

נסי לשאול בפורום לאמהות יחידניות פה בתפוז. כבר נתקלתי בהתלבטות דומה בקשר לילדים נוספים מאבות שונים או מבנק הזרע. נותנת לך ח"ח שאת חושבת על הדברים ומתכננת מראש.
אני חושבת שהשאלה הגדולה יותר היא, מה מעגל התמיכה שלך:
האם את יכולה להרשות לעצמך כלכלית עוד ילד בלי עזרה מהאב?
האם יש לך משפחה שעוזרת בגידול, סבא סבתא, דודים, חברים קרובים?
לילד החדש אולי לא יהיה אבא, אבל יקבל הרבה אהבה מסבא וסבתא ואחרים ואז החוסר הזה מתגמד.
אם את באמת מרגישה מסודרת מהבחינות האלה אז אני מרגישה שאת יותר חופשיה להחליט לשבור את המעגל של לעשות ילדים עם אותו גבר שלא עומד בציפיות.
&nbsp

למעלה