דילמה בקשר ל-MP3..

דילמה בקשר ל-MP3..

אני ממש מתלבט אם להשקיע ולקנות נגן איכותי פה - מה שיעביר לי שעות על גבי שעות של נסיעות ברכבות ואוטובוסים ( אני נוסע להודו נפאל ובסוף תאילנד) או לקנות משהו ממש זול בארץ ולחכות לסוף הטיול בתאילנד בשביל לקנות משהו רציני מאוד.. מצד אחד אם אני אוציא מעל 1000 שקל לנגן איכותי בארץ ואני אגיע לבסוף לתאילנד ואראה את זה בחצי מחיר אני ממש אתאכזב אבל תכלס כמעט כל הטיול שלי יהיה לפני תאילנד כך שיצא לי להנות מהנגן למשך כל הטיול... אאאאאאאהההההההההההה עצות עצות!!!!

maore

New member
ותרשום אותו ב bookcrossing.com

כך שתדע למי הם העבירו אותו העלאה ואם הם נהנו ממנו או לא.

ashmash

New member
זה תלוי

אם יש לך דרך אחרת לשמוע מוזיקה - דיסקמן, מיני דיסק וכדומה, אז נראה לי מיותר לקנות נגן MP3 בארץ ואם תראה משהו נחמד בתאילנד, תקנה שם. אם אין לך, אז אני לא יודע מה לייעץ. כי יש סיכוי שתגלה שם דברים נפלאים. מצד שני, רוב הסיכויים, שהפרש המחירים, באמת לא מצדיק את הזמן שתחכה ומצד שני, יש סיכוי שתקנה מוצר מזוייף באיכות ירודה, אם לא תדע היכן לקנות (לא כל הנוצץ זהב ולא כל הסחורה המוצעת במזרח בהכרח שווה).

jeshu

New member
עצה כללית לא להסתגר בתוך עצמך עם מוזיקה באזניים - להשאיר אותן פנויות כדי לשמוע את כל מה שמסביב - מוזיקה מקומית ועוד כל מיני רעשים.לא צריך לסחוב את כל התרבות שלך על הגב - אתה הרי נוסע,בין היתר,לראות תרבות אחרת. יש עוד דרכים להעביר את הנסיעות ברכבות ובאוטובוסים.אגב כדאי לעשות מאמץ ולהקשיב למוזיקה המקומית,מה שעונה להגדרה :classiacal instrumental Indian music.ו גם המוזיקה של המקדשים והטקסים הדתיים. עצה שנייה - תנסה להתנתק מעט ממחשבת ה"רק שלא אצא פראייר". ועצה אחרונה - עדיף לקנות בסוף הטיול - נגן טוב הוא גם אטרקטיבי מספיק כדי שיגנבו אותו ממך.

Amoureuse

New member
טוב, בסדר, ואחרי 200 שעות?

הרי יש נסיעות אינסופיות לפעמים, ולפעמים כן מתחשק להתנתק, ולפעמים לא מתחשק לצאת בערב או לשבת עם אנשים אחרים, מתחשק להתחבר למוזיקה שלך מהבית - בטיול ארוך חסרה לפעמים תחושת בית והמוזיקה מאד עוזרת. בעניין של מה לקנות: מצטרפת לחלק מהכותבים האחרים. אם אין לך משהו חלופי (נניח מיני דיסק) אז תקנה לך משהו. ואם יגנבו, יש ביטוח. אי אפשר לחיות כל הזמן ב"מה יהיה אם יגנבו". ואם יהיה יותר זול בתאילנד, אז יהיה, אבל נהנית מזה בינתיים כמה חודשים, זה לא נחשב?

jeshu

New member
200 שעות בקירוב טוב זה 8 ימים - נעגל את זה לשבוע. אם שבוע זה מה שיגמור אותך - סע לנופש בקפריסין או משהו כזה. העולם מלא גירויים - 24 שעות ביממה. וללהתנתק יש את הערך שלו - אבל מי שלא מתנתק קצת מההויה שבה הוא חי פה בישראל לא ידע ולא יבין איך זה.

Amoureuse

New member
../images/Emo163.gif../images/Emo6.gif

מעניין אתה הבנאדם השני בזמן האחרון שטוען שמעולם לא יצאתי מישראל לפי דברים שאני כותבת. צאו קצת מהמקובעות, תפסיקו לדבר בססמאות. בטח העולם מלא גרויים 24 שעות. כשאתה בנסיעת לילה ארוכה באוטובוס תרמילאים שרובם ישנים ואתה לא נרדם, אז בחצי השני של העולם זה אמצע היום ומלא גרויים... אבל הגירוי היחיד בסביבתך זה מהעקיצות של הbed bugs... בקיצור דווקא בנסיעה של שבוע לקפריסין מי צריך נגן, אבל בטיול ארוך, במיוחד לבד, לפעמים זה החבר הכי טוב שלך, וזה לא סותר את כל מה שאמרת על להיפתח למוזיקה מקומית ובכלל ל"רעשי הסביבה". מה שכיף בטיול כזה, שיש זמן להכל. (אבל אני כנראה לא יצאתי אף פעם מהארץ, רק דמיינתי, אז מה אני יודעת?)

תראי,

אם מדובר בטיול ממש גדול (סדר גודל של 5 חודשים ומעלה) אז אני מסכימה, לפעמים מתגעגעים ונחמד לשמוע איזה משהו מהארץ:) אבל בטיול קצר? רק יצאת מהארץ ואתה כבר רוצה לשים שלמה ארצי או רמי קליינשטיין? אתה לא מספיק חווה את המדינה ככה. מוזיקה ישראלית אפשר לשמוע נון סטופ בארץ, בשביל לחוות את חו"ל צריך להשתמש בכל החושים. אני אגיד לך משהו-בתאילנד עשיתי טרק ג'יפים (כמו כל העולם בערך) , היינו 6 גי'פים ובכולם התנגן משרית חדד ועד כוכב נולד , ריטה ורמי וכו' במשך 3 ימים. אז מצד אחד זה היה סבבה לשמוע אחרי חודשיים וחצי קצת עברי אבל מצד שני זה מתחיל להציק אחרי כמה שעות ככה שמידי פעם ביקשנו מהנהג שלנו שישים מוזיקה תאלינדית, ודוקא לא היה רע בכלל.

Amoureuse

New member
צודקת לגמרי

אני לא קובעת משך זמן, לכל אחד זה אחרת, אבל כבר הסכמתי שבטיול קצר זה מיותר. בטיול קצר גם בד"כ אין לך שעות על גבי שעות של נסיעות (אם ניזכר לרגע בשאלה המקורית של תומר ומיטל, לזה בדיוק הם התייחסו). מעבר לזה, מבחינתי המיני דיסק שלי היה משהו אחר - זה היה מקום לברוח אליו כשרציתי קצת שקט ולהיות עם עצמי. למשל כשרציתי לשכב לי במיטה בדורמס ולהתעלם מהעובדה שיש עוד אנשים זרים מסביבי. בטח שכיף לי לפגוש אנשים בטיול, אבל ב-9 חודשים יש גם רגעים שרוצים להיות לבד. ואז הקשבתי למוזיקה שלי, לא בהכרח ישראלית, והיה לי כאילו לבד. והערה אחת: בשבילי 3 ימים כמו שתיארת זה סיוט, ולא עשיתי טרק ג'יפים בצ'אנג מאי ולא ראפטינג של סוויסה בנפאל ולפרייז'ר איילנד הלכתי במאורגן ולא נהיגה עצמית של פיטר פן, בדיוק בשביל לא לבלות 3 ימים בחו"ל בצורה הזו. זה בכלל לא נשמע לי כיף. כמו שאת אמרת, "אנשים ישראלים אפשר לפגוש נון סטופ פה בארץ".

9 חודשים! איזה כיףףףף!

אגב, לגבי תאילנד ,הגעתי לשם אחרי חודשיים וחצי בסין כי הטיסה חזור היתה מבנקוק. ככה שעשיתי שם רק שלושה שבועות בערך... אני לא ממש מחסידי תאילנד ונראה לי שאם הייתי שם רוב הטיול לא הייתי נהנית במיוחד דוקא בגלל כל הישראלידה והעברית שחוגגת שם...

../images/Emo45.gif

אני לא לקחתי נגנים לחו"ל ואני לא מצטערת לשניה. בזכות זה יצא לי לקנות 2 דיסקים טיבטים די טובים

jack is the man

New member
mp3

לדעתי אתה צריך לקנות נגן איכותי כאן כי בתאילנד ובכלל במזרח יש בד"כ חיקויים זולים ובטח הנגן יהרס ממש מהר, ואז תתבאס שקנית משהו זול... יש עכשיו כמה נגנים ממש מגניבים שיצאו- נכנסתי אתמול לאתר של samsung וראיתי נגנים איכותיים לאלללה...

למעלה