דילמה בפרשנות

yberry

New member
דילמה בפרשנות

שאלה זו בעיקר מופנה למי שיש לו כמה חפיסות שונות ממסורות שונות. לאחר שנים ארוכות של קריאה אינטואיטיבית בלבד, התחלתי להעמיק את ההבנה שלי בקלפים בקריאה של ספרים ועיון במקורות שונים. יש ברשותי כמה חפיסות קלפים - הריידר וכמה חפיסות מודרניות אחרות בהשראתה, טארוט שוויצרי (דומה מאד למרסיי) והטארוט של קראולי. בהרבה מהקלפים יש שונות רבה בפירושים בין חפיסה לחפיסה, לעתים עד לרמה של היפוך משמעויות. למשל: 4 גביעים. בריידר ודומיו הקלף מדבר על מצב של חוסר טעם בחיים, אולי אפילו דיכאון, בקראולי הקלף דווקא מדבר על נחת ורווחה, ובקלפים השוויצרים יש רק איור של ארבעה גביעים ללא נטיה לכיוון מסויים. ברור שבריידר ובקראולי אני הולכת לפי הפרשנות המוצעת לפי האיור, אבל אני מתלבטת לפי מה לפרש את השויצרי. זה הזמן לציין שהשויצרי הוא זה שאני הכי אוהבת, והקריאות בארקנה הבכירה שלו בדרך כלל יוצאות לי בהירות ומדוייקות להפליא. מה אתם הייתם עושים במצב דומה? לפי איזו מסורת לפרש את הקלפים? או אולי פשוט לשים את המסורות האחרות בצד ולהמציא פרשנות חדשה?
אני מבולבלת!

צ ל י ל 8

New member
אני חושבת שהכל תלוי באיזו

חפיסה את משתמשת. אם את משתמשת בחפיסה X, אז הפירושים יהיו כפי שאת מכירה אותם וכפי שהם משתייכים לאותה חפיסה. אני חושבת שלכל חפיסה יש את הייחודיות שלה, גם אם היא מתבססת בערך על אותו דבר כמו ריידר וקראולי. על אף שהשמות ב-2 החפיסות דומים וזהים, אני חושבת שאלה 2 חפיסות קצת שונות. מאותה סיבה אני לעולם לא מקבילה את האושו לריידר.\מבחינתי, כל חפיסה עומדת בפני עצמה.

yberry

New member
כן אבל...

אני תוהה מה לעשות עם השוויצרי - הארקנה הזוטרה דומה לחפיסת קלפי משחק - על כל קלף פשוט מופיע הסמל כפול המספר... אין לקלפים איור שניתן לפרש בכיוון מסויים. איך אני מפרשת את אלה?

צ ל י ל 8

New member
אני לא מכירה אותם ../images/Emo4.gif

את יכולה להעלות לכאן דוגמא שלהם?

yberry

New member
כל מה שמצאתי...

זה תמונה כזאת מאתר שמוכר את החפיסה. במקרה רואים חצי מארבע גביעים בתמונה הזאת...

יש לי את הקלפים הללו :)

כאשר אני משתמשת בהם ובכלל בשאר חפיסות שהן לשם היופי לטעמי אני הולכת על פי הפירושים של ריידר בעיקר. אבל ! אני לא משתמשת בקלפים הללו לקריאה אישית אלא רק כקלפי מסרים רוחניים במסגרת עבודתי... את הקריאה אני עדיין עושה באותה חפיסה ותיקה שלי - ריידר.

yberry

New member
וכאן הבעיה

זאת החפיסה הותיקה שלי... אבל ממה שנראה לעין כרגע אני לא מוצאת דרך להעמיק את הקריאות שלי של הארקנה הזוטרה מעבר לפירוש בסיסי לקוני... יש לי כמה וכמה חפיסות אחרות, כאמור, אבל אני איכשהו תמיד חוזרת לזאת, שבמקרה בחרתי לעצמי בחנות ספרים כשבלל נכנסתי לקנות לעצמי משהו אחר ולא ידעתי מה זה טארוט בכלל...

אני יותר ממבינה אותך ומכאן גם אני

משתמשת אך ורק בארקנה הבכירה. אבל... הקלפים הללו קוראים לך וכנראה שאת עושה עבודה נכונה עובדה שאת חוזרת אליכם כל הזמן אז תני לעצמך ולפרשנות שלך לעלות מתוך הארקנה הזוטרה גם אם היא לקונית בעיניך מבחינת מראה . תני לפנים שלך לצאת החוצה.

למעלה