דילמה אתית

צוצית

New member
דילמה אתית

לאחרונה נתקלתי במספר תופעות מדהימות - נשים מפחדות לעבור רופא או עוברות ב"סתר" למרכז רפואי אחר - בשל הפחד שלהן מנקמנות הרופא המטפל. לפני שבועיים פגשתי אשה שנוסעת מבאר שבע לתל אביב כמעט כל יום . היא הייתה יכולה לבצע את הבדיקות בבאר שבע ולשלוח בפקס, אולם היא מפחדת מ"נקמה" - באם תרצה לחזור לרופאה הקודם... נשמע מופרך? גם אני חוויתי פחד כזה שהחלפתי רופא!! אני קוראת לבנות הפורום להכריז יחד איתי על "הפסקת הפחד מנקמה"!!! וברצינות - האם מישהי פעם נפגעה מסיפור כזה? האם אלו רק פנטזיות? האם השתגענו לגמרי? חומר למחשבה. לילה טוב

זה קיים גם בכל תחום אחר ברפואה

כך היה למשל במקרה של דסי רבינוביץ ז"ל, ועוד רבים וטובים. אלו לא פנטזיות ואף אחד לא השתגע-זה המצב בארצנו הקטנטונת.

נועם@בת

New member
אני יכולה להבין את החשש, אבל לדעתי

הוא לחלוטין משולל יסוד. גם אם נצא מנקודת הנחה, שפה ושם קיים רופא כזה קטנוני, שירצה ממש לפגוע במטופלת רק בגלל שהיא רצתה לעזוב אות (מה שנראה לי קצת פרנואידי)- מה בעצם הוא יכול לעשות? האם הוא ינסה לחדור לתיק האישי שלה ולשתול שם נתונים כוזבים??? האם הוא יאיים על הרופא החדש שלה בטלפון ויגיד לו לא לטפל בה? האם הוא יכנס למעבדה ויחליף את התוצאות/עוברים/ביציות? ברצינות, גם אם נדמיין לנו סרט מתח חולני כזה על רופא בקופת חולים שרוצה ל"נקום" באשה. הרי הדבר הכי גרוע גרוע שהוא יכול לעשות- זה לעשות לה פרצוף מגעיל כשהוא פוגש אותה במסדרון. ואם הוא ממש איש מגעיל- הוא ישאל אותה בציניות לאן נעלמה, או יעיר הערה מכוערת אחרת. אני חושבת שהרוב המוחלט של הרופאים רוצה בהצלחה הטיפול בדיוק כמונו. אני גם מאמינה שזה טבעי אם רופא שהשקיע במטופלת, נתן לה יחס אישי, ירגיש טיפה נעלב אם היא פתאום תעלם לו מבלי להגיד כלום. יהיו אולי רופאים שירגישו ביקורת כשמטופלת תבוא ותגיד להם שהיא עוברת לרופא אחר, אבל להערכתי רוב הרופאים לא יקדישו ל"עלבון" הזה יותר משתי דקות של מחשבה ויחס. אני "גדלתי" בקופת חולים כללית, בימים שבהם רופא היה אלוהים. יכולתי להסתובב עם דלקת עיניים שלושה חודשים, אבל לא לקבל טיפול כי אין תור. עד היום אני סוחבת פגיעה בשמיעה, כי הרופאה אמרה שהילדה עושה הצגות ואין לה כלום. וההורים שלי לא העלו כלל על דעתם שצריך לפנות למומחה א.א.ג. היום, תודה לאל, אנחנו חיים בעידן אחר. הרפואה הציבורית השתפרה לאין ערוך, והרפואה הפרטית מציעה הרבה יותר, כי יש לה תחרות. מטופלת צריכה להיות אסרטיבית, אבל בהחלט מנומסת. צריך ללמוד לשאול שאלות, ולהאמין בזכות שלנו לקבל תשובות. ומותר לעבור לרופא אחר. זה לא חטא. מי שמאמינה שזה חטא, מוצאת את עצמה עושה את זה בגניבה. ואם אכן נמצא רופא שיפגע במטופלת בגלל שהוא "נעלב" צריך להוקיע אותו ברבים- כי גם זה חלק מהכוח שלנו כמטופלים וכבני אדם. נועם

למעלה