הבחירה הטבעית
אמירה נוצרית מטופשת אומרת"המטרה מקדשת את האמצעים". מכאן הגיעו אנשים שניתן להשוות את האושר לעושר.רעיון מטופש ביותר! נחזור להתחלה: אתה מסיים י"ב. אתה מחפש את האושר שלך. אתה בודק: האם עדיף לי ללכת למקצוע שאני אוהב, ושם למצוא את האושר, או ללכת למקצוע שאני לא אוהב, אבל שם יש את הכלי הזה, שגרם להרבה אנשים אושר. לכלי הזה קוראים עושר, כסף. לפי תפיסת " המטרה מקדשת את האמצעים" אתה תשים לך כמטרה את הכסף בתור מטרה בפני עצמה, ולא ככלי להגיע אל האושר. מרגע זה אתה לכוד. אתה תיקח את הכסף, ופתאום תגיד לעצמך"היי, אני לא מאושר!". אז אתה תיזכר, שפעם הכסף אולי היה הכלי שלך אל האושר, אבל מזמן שכחת שהכלי אל האושר התחלף, הוא כבר לא הכסף, אלא סוג המקצוע, אבל אתה לא שמת לב, והנחת לך את הכסף בתור מטרה. רק עכשיו פתאום הבנת שאין ערך בכסף בפני עצמו. כדי למנוע את זה, עליך להציב מחדש את העובדות: 1.יש לי מטרה ששמה אושר . 2.יש לי שני כלים להשגת המטרה, והם מתנגשים: כסף, או עבודה מעניינת. כעת ננסח מחדש את השאלה שלך: מה יביא אותי אל האושר: הכסף או העבודה? כעת, נוסיף את הנתון השלישי: 3. אני יודע שרוב האנשים שיש להם כסף בלי סוף אינם מאושרים, בניגוד לאלו שאצלם העבודה מעניינת, ואפילו זה בשכר מינימום או בהתנדבות. לכן, אני מייעץ לך ללכת אחרי ליבך, ולבחור במה שיתן בך את הלהט לקום בבוקר ולראות את העולם יפה יותר. הרי אתה עצמך אמרת שהכסף לא יביא אותך ללהט לקום בבוקר, אם כך אינו מביא אותך לאושר! דרך אגב! המצב שלי דומה באופן מדהים לשלך! אני גם כן מסיים י"ב כרגע, וגם אני למדתי מחשבים מכיתה י´ עד י"ב. המחשבים היה הדבר הכי בטוח בשבילי באותו הזמן! הציונים שלי היו בשמים, ואני גם אהבתי את זה! מה יותר טוב? אבל בשלב מסוים התחלתי להרגיש שזה לא זה. אני לא כל כך אוהב מחשבים, ואני מעדיף פיזיקה (שאני לומד במקביל). הנטיה הטבעית של האדם היא ללכת אחרי מה שהוא מצליח בו, ואם אני נוטה ממה שאני מצליח בו למה שאני לא-כל-כך מצליח בו, סימן שזה אמיתי.הצבתי לי את המטרה: ללכת ללמוד פיזיקה שימושית ולרוץ עם זה לעתודה.(אין בעתודה, למיטב ידיעתי, פיזיקה טהורה).בבוקר המבחן במחשבים, עם פרפרים בבטן וציון מבריק כמעט בכיס, ניגשתי להנהלה וביקשתי לפרוש ממחשבים.היום אני שמח על ההחלטה הזאת. אני ממשיך במירוץ להשיג את המטרה. מקווה שעזרתי, בהצלחה בהמשך הדרך!