דילמה אדירה...

asihiz

New member
דילמה אדירה...

אני בן 30,לאחרונה בוגר מדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה בממוצע 89.האופטימום מבחינתי זה להתחיל בתפקיד פיתוח(אין לי כל ניסיון).לאחרונה הוצע לי מחברה מאד גדולה,לאחר מבדקים,מעין קורס של 6 חדשים שבמהלכו אתה עובד עם הצוותים לבדיקות תוכנה(אחרי חצי שנה מחליטים אם אתה נשאר). האם כדאי לי לחכות למשרת פיתוח(האם לגילי המאוחר תהיה השפעה?אם הייתי בן 22 לא היתה ממש דילמה)או להתחיל בבדיקות?האם עדיף בדיקות עכשיו(מכירים אנשים שיכולים לעזור בהמשך לפיתוח,עבודה בצוות)או פיתוח?ואם אני ממתין לפיתוח,מתי לדעתכם השוק יהיה פחות או יותר במצב שבו אני אמצא עבודה בפיתוח ללא ניסיון לבטח ובמהרה(יש לי ממוצע גבוה)... עצות רבות,נבונות,ומנוסות יתקבלו בברכה...

ofirsd

New member
תראה:

אתה יכול לשכוח שתעבור מבדיקות לפיתוח, במיוחד אם משקיעים בך בקורס של שישה חודשים. וזה נכון במיוחד לגבי חברות גדולות. שאלה היא כזאת: האם אתה מתחייב להם לתקופה מסויימת? כי אם לא, אתה יכול להתחיל עם זה, ובמקביל לחפש עבודה בפיתוח במקומות אחרים.

איש25

New member
תשמע

לדעתי תתרחק מבדיקות אלא אם כן השכר מצדיק את זה מצד שני בתעשייה תמיד צריכים אנשי בדיקות ולכן לא תהיה לך בעיה למצוא עבודה תשכח מזה שהממוצע שלך יפתח לך הרבה דלתות

asihiz

New member
קשה מאד לחפש תוך כדי עבודה...

יש זמן לראיונות??אתה עובד כל השבוע..אני לא צריך להתחייב(וגםאם כן אף אחד לא מכוון לי אקדח לראש).אל תשכח שאחרי שנה בדיקות אתה לא ממש בכושר תכנותי לראיונות.לא??????????

asihiz

New member
מה אתם הייתם בוחרים???

כמובן שהכוונה היא לעבוד בפיתוח מהר ככל האפשר...

ofirsd

New member
אבל מצד שני:

צריך להכניס כסף לבנק כל חודש, ואן הברירה היא עבודה בבדיקות, או בעבודה שלא קשורה לתחום בכלל, אני הייתי הולך לבדיקות. זה נכון שזה כרוך במאמץ לא קטן.

pixiER

New member
how badly do you need money?

or job? that the only 2 things that should come to your mind... if the answer to one of them is yes, take the testing job, and keep on looking.... if you can aford yourself to wait, and not getting too board at home, wait...

CoolerMaster

New member
לא קל להחליט

אני אישית הייתי הולך על פיתוח, אבל כמו שאתה רואה, לא קל למצוא עבודה בלי נסיון קודם. קודם כל יתכן שתצטרך לרדת בתנאים בשנה הראשונה (משכורת וכדומה). אם כבר תתקבל לראיון עבודה, רצוי שתבריק בו עד כמה שאפשר. אין לי מושג במה התמחת, אבל תשכלל את היכולות שיכולים לעזור בראיונות ורצוי לפי דעתי שתעסיק את עצמך בתקופה הזו (עד לקבלה לעבודה) בתכנות ובקריאת ספרים בנושא. מצד שני, אם אתה זקוק לכסף אז לך על העבודה בבדיקות. לגבי מה שאמרת על חיפש עבודה במקביל, אני די מסכים איתך. בכל מקרה בהצלחה.

למעלה