דיליי

RoieL

New member
דיליי

שלום לכולם! בימים אפורים אלו אני מחפש דיליי וחשוב לי שיהיה בו טאפ טמפו וצליל אנלוגי. באילו דיליים אנלוגים יש טאפ טמפו מובנה או יציאה לטאפ טמפו? תודה רבה!

RoieL

New member
ושאלה על הממורי מן

יש מישהו שאי פעם עשה לו מודיפיקציה והוסיף סוויץ' לטאפ טמפו?

RoieL

New member
ושאלה אחרונה [סליחה על ההצפות]

הבנתי שהדיליילה הוא אנלוגי אבל לא ראיתי מילה לגבי ה- XL. האם הוא גם אנלוגי?

doc monti

New member
אני מניח שכן.

עם כל הכבוד לאנלוגי, אני מציע לך בחום לנסות את ה DD6 של בוס, בעיניי הוא מעולה ויש לו טאפ טמפו. יש גם פיצ'רים נחמדים כמו רוורס דיליי וגם דימוי אנלוג אם אני זוכר נכון. הוא זול משמעותית מהחברים האנלוגים שלו.

RoieL

New member
ניסיתי את השלוש

ובוא נגיד שהרפליקה מצאה חן יותר בעיניי
יש הבדל בין ה- DD3 ל- DD6?

RoieL

New member
תודה, אבל התכוונתי

יש הבדל מהותי ביניהם בסאונד?

The Walrus

New member
אתה מתעסק בשטויות

זה לא משנה עם הפדאל הוא אנלוגי או דיגיטלי על הנייר. מה שמשנה זה מה אתה יותר אוהב. אם פדאל דיגיטלי נשמע לך יותר טוב מאנלוגי (וזה בכלל לא נדיר, יש המוני כאלה שמעדיפים את השלמות הדיגיטלית) אין שום סיבה שלא תקנה דיגיטלי. אנלוגי זה לא תמיד טוב יותר. ובוא אני יגלה לך עוד משהו - דייב גילמור מעולם - מעולם לא השתמש בדיליי אנלוגי! עד אנימלס הוא השתמש בtape echo שזה מאוד מאוד שונה מפדאל אנלוגי, זה מאוד מאוד לא אמין ודורש הרבה טיפול, וזה עולה בערך 1200 דולר, ומאנימלס הוא השתמש בפדאלים דיגיטליים עד היום למעשה (באנימלס ובחומה MXR, במומנטרי ובדיוויז'ן בל בTC 2290, שגם יאלת אותך להיפרד מבערך 1500 דולר, והיום בדיליי של פיט קורניש ובt-rex replica).

RoieL

New member
אהבתי את האנלוגי ברוב המקרים ששמעתי

ולכן אני מחפש אנלוגי.

grassus

New member
אני שמעתי

שאנלוגי הוא לא באמת דיליי אלא אקו משהו בגלל הזמני החזר שלו ובאמת כל האנלוגים ששמעתי נשמעו כמו אקו אז אולי באמת מה שאתה צריך זה אקו? ולא דיליי

doc monti

New member
אתה מבלבל

ECHO (יענו הד) זה בעצם דיליי קצר. הוא יכול להיות דיגיטלי או אנלוגי. מבחינת הסאונד יש הבדל בין דיליי דיגיטלי לדיליי אנלוגי בלי שום קשר לאורך הדיליי שלהם. זה נכון שלדיליי אנלוגי בד"כ יש פחות זמן דיליי, וזה משום שדיגיטלי הוא מבוסס DSP ותכלס אפשר לעשות דיליי של שעות ומן הסתם גם הרבה יותר בפדאל קטן, אבל האנלוגי (ואני לא מדבר פה על הטייפ) משתמש במעגלים גדולים יותר שתופסים יותר מקום. (ולמרות זה אפשר למצוא פה ושם דיליי אנלוגי של שניה+)

grassus

New member
אוקיי

זה יותר ברור עכשיו אבל עדיין רוב הדיליים האנלוגים עם REPEAT TIME קצר נכון?

maco taco

New member
טייפ אקו זה אכן כאב ראש

אין דבר יותר נכון מזה- כאב ראש, אמנם סאונד מדהים אבל רבק משתגעים כבר מכמה שזה נדפק כל הזמן (אני מתייחס לרולנד ספייס אקו)

RoieL

New member
דיליילה XL???

יצא לי לנגן עליו רק פעמים ואין לי התרשמות גדולה מאוד אבל אני יכול לקנות אותו במחיר שיהיה מאוד עצוב לא לקחת. מה דעתכם עליו? [אגב בדקתי, הוא דיגיטלי. ומסתבר שעוד מישהו מצא את זה ב- HC:
This is not a complete review. I have a Delayla XL being sent to me, but while I've been waiting I've been doing some research. After some vague email exchanges with tech support at Carl Martin, it turns out that THIS IS A DIGITAL DELAY with an analog thru. Meaning that the dry signal doesn't run thru any AD/DA conversion, but the echo signal does. This isn't to say that it won't sound/perform great, but with all the sales pitches either stating or alluding to this unit being "analog" its not exactly what I would call an accurate description. I mean, I could get a Line 6 delay emulator ($150ish) with the "wet/dry" mix all the way to "wet", run it thru a LOOOP tru bypass effect loop pedal with a wet/dry blend ($50 ish) and still have enough to pick up a DM 2 on ebay for the cost of this unit. When it arrives I'll check it out, but I'm betting I'll take advantage of the "30 day money back" guarantee from the online store that assured me it was all analog.]​
תודה מראש!

The Walrus

New member
ואני ישאל אותך משהו

איפה ניסית את הפדאל הזה?? ואיפה אתה קונה אותו בזול?? בכל מקרה, הייתי ממליץ לך לנסות (טוב, נו, אין סיכוי שאשכרה תנסה אותו, אבל בכל זאת) את הDiamond Memory Lane. לפי בירורים שונים שלי מדובר בדיליי הכי טוב שאי פעם נוצר, נקודה. אנלוגי לגמרי, טאפ טמפו, כולל כל מה שאי פעם תרצה. הבעיה? המחיר. אגב, דיליי אנלוגי זה לא בהכרח טוב. טאפ טמפו היא פונקציה דיגיטלית ולכן כמעט אין פדאלים אנלוגיים שכוללים אותה, הזמן תמיד יהיה קצר יותר, ועוד הרבה חסרונות... ושאלה אחרונה - מאיפה יש לך כסף לכל כך הרבה אפקטים?!?! רק אני נאלץ לעבוד ולעבוד ולעבוד עד שאני מגיע למשהו (וגם זה בעיקר בגלל מתנת היומולדת?)??

RoieL

New member
עובד ועובד

ונאגר לי סכום כסף שבו אני יכול להרשות לעצמי [עובד משהו כמו 4-5 שנים כבר]. על הממורי ליין שמעתי אבל לא נראה לי שאני אפגוש אותו בארץ. את הדיליילה ניסיתי בסניף של כלי זמר לפני כמה חודשים, רעננה אם אני לא טועה. או שאולי זה היה נתניה.. באמת שאני לא זוכר. ת"א זה בטוח לא היה.

RoieL

New member
וקונה בזול- איביי. אניווי זה כבר לא

אקטואלי נכון לעכשיו [למרות שאני בשיחות עם המוכר כי הפדאל לא עבר את הריזרוו שלו]

למעלה