דיליי זה כאן

Walk Two Moons

New member
דיליי זה כאן

- שיר השבוע (של אביתר): - שיר השבוע (כללי): - אלבום השבוע: - ספר השבוע: - ציטוט השבוע: - סרט \ סדרת השבוע: - משפט השבוע(משפט משיר כלשהו שמתאים לכם עכשיו \ לשבוע שלכם): - אמוטיקון השבוע: - משהו שעשה לכם את השבוע: - משהו שהרס את השבוע: - משהו שאתם מחכים לו השבוע: - תמונה מגניבה שבא לכם להראות: - המלצה על אמן (שהוא לא אביתר): - המלצה על משהו (שהוא לא אמן):

תן לשינוי לצמח.

- שיר השבוע (של אביתר): ללא ספק, ללא ספק, ללא ספק - תחרות כלבים. רק כי חצי מהשבוע עבר עליי בניתוח של השיר ושליחת משפטים ממנו בSMSים. - שיר השבוע (כללי): ידוען למחצה, הצעה לשיר ערש חדש, להוליך שולל את המוות, הומור - שלומי שבן // מתנות, תחרות כלבים, אבות ובנים, עדר של שוורים - אביתר בנאי // רכבת לצפון, א. אוהב אותך, יש לך מקום - אסף אמדורסקי // המשורר, מה התכלית - שולי רנד // אדוני המלחמה - יונתן גפן [בוב דילן במקור] // ארץ טרופית יפה, בך לא נוגע - יהודית רביץ - אלבום השבוע: שולי רנד - ספר השבוע: כוכבים בחוץ - נתן אלתרמן - ציטוט השבוע: "אז מי זה עמיר לב?"... :) [בכל יום מחדש] // "את מבינה? זה גאוני. הם בבריכה, הוא שוחה לאט, הוא שוחה מהר - הוא עוד טירון!" [יהב] // "אני לא יכול גם לנגן וגם לספר. רגע, רגע פסנתר." [שלומי] - סרט \\ סדרת השבוע: נער החידות מבומביי - משפט השבוע(משפט משיר כלשהו שמתאים לכם עכשיו \\ לשבוע שלכם): "תן לשינוי לצמח, אל תפחד מהפחד, ופחד הוא רגע, זה רגע בין לילה ליום. הפחד הוא שער." // "ראיתי שביל זהב שאין איש הולך בו. ענף שחר שזורם עם המים, איש עם פטיש שפוצע ידיים, ראיתי חלום שהולך על קביים, איש בלי לשון מדבר ללא הרף וילד ישן עם רובה ועם חרב." [בוב דילן, תרגום של יהונתן גפן] - אמוטיקון השבוע:
- משהו שעשה לכם את השבוע: חברות חדשה. הופעה חמישית של שלומי שבן. פורים [היתה לי תחפושת סוף!, וחרמון!]. שלוש חברות שאיכשהוא העלו לי חיוך בכל רגע נתון השבוע :). עבודה חדשה [יא מן!]. - משהו שהרס את השבוע: ילדותיות, פעמיים. ומשהו שאני מעדיפה לחשוב שלא קרה. - משהו שאתם מחכים לו השבוע: שבת... - תמונה מגניבה שבא לכם להראות: חרמון :) - המלצה על אמן (שהוא לא אביתר): בוב דילן - המלצה על משהו (שהוא לא אמן): כניסה לפרופורציות, אמן.

Walk Two Moons

New member
o_O

- שיר השבוע (של אביתר): נראה לי שלא שמעתי אביתר השבוע, אם כי 'אמביציה', 'שיר טיול' ו'דיו' ליוו אותי. - שיר השבוע (כללי): שולי רנד - מה התכלית, ערפל, מתוך שינה, חלום ליל קיץ, "קרב אגרוף" של אפרת גוש נתקע לי בראש, "עיניים זרות" של רונה קינן, שאני חושב שהשבוע הבנתי אותו במלואו לראשונה. וגם - אביב גדג' - הסוד, דויד פרץ - ניסיתי ונכשלתי, רות דולורס-וייס - I love. - אלבום השבוע: שולי רנד - נקודה טובה, רות דולורס-וייס - Come see. - ספר השבוע: נועה ירון-דיין - מקימי. אחד הדברים הכי יפים בעולם הוא חזרה לספר אהוב לקריאה נוספת, ופתאום לגלות בו עוד עומק, ועוד רוחב, ובעיקר עוד רלוונטיות. - ציטוט השבוע: "הרבה אנשים נוהגים לומר, 'אני לא יכול לחכות לראות מה ייצא מימך, איזה בנאדם תהיה.' אז אני מסתכל עליך כבר עכשיו, ומתמלא גאווה כשאני רואה איזה בנאדם יצא מימך." וגם: "אתמול בלילה, רגע לפני שנרדמתי, באת והארת לי שתי מילים בלבד מתוך התפילה, נפחת בהן נשמה בתוך החושך. "וה' ער..." כמעט פרחתי עד אליך, "ה' ער..." ומיד נסגר הפרגוד שוב. אתה ער, ריבונו של עולם, אתה ער. לעולם לא עוזב או נרדם. מנגיעה שלך ועד לנגיעה הבאה אני מחכה לך בצייתנות. אולי ככה מרגיש עץ זית עתיק בן אלף שנה עם גזע עבה, מאובק ומפותל, שאי-אפשר להקיף בשתי הידיים, אולי ככה הוא מרגיש כשיורד עליו יורה קצר ומלחלח אותו לכמה דקות רעננות וחולפות." (מתוך 'מקימי') - סרט \\ סדרת השבוע: המומינים! גאונות לשמה. - משפט השבוע(משפט משיר כלשהו שמתאים לכם עכשיו \\ לשבוע שלכם): "אל תפחד... אין לך מה לאבד." - אמוטיקון השבוע: הרבה
וגם די הרבה
. - משהו שעשה לכם את השבוע: שייכות, שחרור, התקלפות, חופש, במילה אחת פורים. הופעה של שולי רנד. כמה רגעים שלמים. - משהו שהרס את השבוע: לא יודע איך ממשיכים מכאן, וגם לא רוצה במיוחד להמשיך. - משהו שאתם מחכים לו השבוע: שיצא הסינגל
, אולי הופעה של עמיר לב. - תמונה מגניבה שבא לכם להראות: אחרי שנים בלי לצייר, נתקפתי פתאום חשק לשרבט משהו באמצע פרק של "המומינים", וזה מה שיצא
- המלצה על אמן (שהוא לא אביתר): שולי רנד. האישיות שלו כפי שהיא התגלמה בהופעה ביום חמישי השבוע פשוט כילתה את כל הציניות שבי ושאבה אותי אל תוך החוויה באופן טוטאלי, בלי להסתכל אחורה או למטה, בלי לספור, וזה משהו שלא עשיתי כבר לא יודע כמה זמן. - המלצה על משהו (שהוא לא אמן): כמה שיותר התפרקות ובנייה מחדש.

הרצון לדייק במילים, תכונה מרגיזה מאוד.

- שיר השבוע (של אביתר): עדר של שוורים - שיר השבוע (כללי): מאחורי השמש // אבא // נקודה טובה [שולי רנד ואהוד בנאי] // רפא-אל [שולי רנד]. - אלבום השבוע: שיר טיול
- ספר השבוע: העבד - ציטוט השבוע: "זה בדרך, זה בדרך." - סרט \ סדרת השבוע: הבורר [?] - משפט השבוע(משפט משיר כלשהו שמתאים לכם עכשיו \ לשבוע שלכם): "אמביציה, כמו שהשעון זז מהר". - אמוטיקון השבוע:
- משהו שעשה לכם את השבוע: שיחות עם איש יקר ואהוב. - משהו שהרס את השבוע: אני חולה
- משהו שאתם מחכים לו השבוע: ציפייה ל"אותיות פורחות באוויר", מסע "משואה לתקומה" מחר, המפגש עם אביתר ביום חמישי [כשעה לאחר סיום המסע, איזו דרך לקנח את המסע, הא?] וכמובן, שגלעד יחזור הביתה במהרה. - תמונה מגניבה שבא לכם להראות: beautiful sunset. זה יפה יותר במציאות. צאו החוצה [גם כשגשום
]. - המלצה על אמן (שהוא לא אביתר): קורין אלאל. - המלצה על משהו (שהוא לא אמן): תפילה, שינה, חיבוק [קבוע]. אה ולצחוק. ולאהוב.

Walk Two Moons

New member
איזה כיף לך שאת יוצאת למסע הזה.

כלומר, אין לי מושג אם החוויות עצמן יהיו דומות במשהו למסע שאני עשיתי לפני חודש (חודש
איך הזמן עף!), אבל עצם הדברים שנחרטים בך אחרי מסע כזה (והם מתגלים אחרי כמה זמן, הדברים המשמעותיים, אל תאמיני לאלה שכבר ביום השני למסע טוענים שהם חשים את טעם המרק של ברגן-בלזן בפיהם - כי הם לא
), המודעות, הזכרון, האינטנסיביות, הסטוקים של ההומור השחור - נראה לי שכך או אחרת הם יוכלו להפתיע גם אותך (אותי לפחות הם הפתיעו, כלומר, מה לי ולתחושות שליחות וגאווה לאומית? אני כולי ציני) בכל אופן, אני ממליץ לך להתאמץ בהקשבה שלך, וגם לסכם כדאי, אבל מנסיוני רב השנים אני ממליץ לך לא להגזים עם זה... לפעמים מרוב שכתבתי הרגשתי שאני מפספס משהו מהחוויה של ההקשבה, של המפגש הבלתי-אמצעי לטובת המפגש המאוד-אמצעי שיישאר לאחר-כך. מה התוכניות? בית התפוצות, יד ושם, מפגשים עם ניצולי שואה, יחידות סמינריוניות, כאלה?

תודה על השיתוף :)

באמת שמחתי לקרוא. בשיא הרצינות, לפעמים דברים מהסוג הזה גורמים לי להבין עד כמה המדינה הזו מופלאה. ממש משואה לתקומה, וזה עוד לפני שיצאתי. דווקא כל התוכנית הזו, אני רואה לדג' את שאר החברות שלי, שיוצאות דווקא לפולין, והן יראו דברים שלא ניתן לראות בארץ [ואנו לא נראה דברים שניתן לראות רק שם..], אבל הטיול שלהן הוא לא בזיקה לתקומה או בזיקה לארץ [כמובן שישנם את הדגל ואת סיפורי ההעפלה וכד'] - דווקא במסע "משואה לתקומה" אני חושבת שאני אוכל להיות שלמה יותר, ואוכל רק להתחיל להבין, ובע"ה אצא גם לפולין בעתיד. אבל אהיה חכמה יותר בעוד מספר ימים/שבועות/חודשים/שנים. כן אלו בערך התוכניות, ואנחנו מתחילות מחר בעתלית, טיול של ארבעה ימים. כמה זמן היה הטיול שלך? אנחנו, ברוך ה', נהיה קבוצה קטנה, שבע עשרה בנות. מדהים עד כמה מסעות מהסוג הזה נתפסים כפחותים רק כי משווים אותם לפולין. חבל. שקלתי והרהרתי עד לרגע זה ממש בהאם לכתוב מן יומן מסע, פתרת לי את הקונפליקטון.
. אני מקווה להתחיל להבין.

TEENAGER1

New member
תכתבי.

אני כבר שנתיים (פחות שבועיים) אחרי מסע כזה, ואני יכולה להגיד בבירור שאני לגמרי מודה על זה שכתבתי בו, ולא רק כי זה עזר לפרוק ולשחרר בזמן אמת. לצערי, חוויות מיטשטשות עם הזמן, ולקרוא עכשיו את מה שכתבתי אז זו הדרך היחידה לעורר שוב את המחשבות והתחושות באותן עוצמות, כמעט. בהצלחה. תנצרי כל רגע ואל תפחדי לחשוב.

TEENAGER1

New member
במקרה הזה קל לזכור, זה היה בראש חודש ניסן..

אבל האמת היא שאתה צודק
תאריכי הופעות של אביתר במעבדה, למשל, אני זוכרת כמעט אחד לאחד. והיו הרבה

Walk Two Moons

New member
ואני גרוע בתאריכים, כך ששמתי לב לעניין הזה :)

היי, מה דעתך על הציור שלי? אם תהיי נחמדה אולי אני אארגן לך פורטרט של סנורקה ליומולדת

Walk Two Moons

New member
הגיוני, הייתי צריך לחשוב על זה בעצמי ../images/Emo3.gif

אין בעיה, את תקבלי לך סנופקין, ואני אשאיר לי את הפוסטר של סנורקה הכה-מהממת, עם האצעדה על רגלה
בפרק שראיתי היום היא רצתה ללכת לחפש את סנופקין כי מומין היה חולה מגעגועים, אבל סנורק אסר עליה כי הוא היה צריך אותה לצידו שתבשל לו. תמיד אמרתי שהחלום שלי הוא לחיות בעמק המומינים.

Walk Two Moons

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

לא הייתי בפולין כך שאני לא יכול להעיד, אבל גם בי היה צער על כך שאני כביכול 'מתפשר' על משהו שהוא לא עד הסוף ולא בדיוק ולא לגמרי, שבסוף המסע לא רק שנעלם, אלא יותר מזה, לא הצלחתי להבין מאיזו מחשבה מוטעית הוא נבע, כשהתחלתי להבין מה היה בו ואיפה אני הייתי בתוכו. ואת המסע לפולין אני חייב לעצמי בלי קשר, ויום יבוא
המסע שלי ארך ("יותר מדי, אני שוב ליד ביתך..." וכו'.) שלושה ימים שהיו אמנם עמוסים ואינטנסיביים אבל חלפו ביעף, והייתי בשמחה גדולה חוזר עליהם.

TEENAGER1

New member
וחשבתי שהמסע שלנו היה קצר

אבל זה היה ביחס לפולין.. שלנו היה משני בבוקר עד מוצ"ש. והוא היה מופלא ביותר. חוויית חיים.

Walk Two Moons

New member
ספציפית אמרתי כבר?

כולי התבאסתי שהיה לנו כ"כ קצר. אני חושב שזה בעיקר בגלל שהציפיות שלי מלכתחילה היו נמוכות בטירוף, לא ציפיתי להנות כמו שנהניתי ולא ציפיתי לקבל ברמות שקיבלתי, וכשזה התחיל להיקלט - פשוט לא רציתי שזה ייגמר. ואין לזה שום קשר לעובדה היינו באכסניה בקיסריה, מטר מהים

TEENAGER1

New member
Surely memories won't guide you home...

- שיר השבוע (של אביתר): טיפה של אור - שיר השבוע (כללי): צריך לומר תודה, כשחיכיתי לך על הספסל במרפאה, סליחות, Memories - אלבום השבוע: עומד על נייר, עיר - ספר השבוע: נתיבות שלום לפורים - ציטוט השבוע: "למה אתה מתחפש?" "לגווין-גווין!" (אחיין שלי, הילד הכי מתוק בעולם. והוא התכוון לפינגווין, אם תהיתם) - סרט \ סדרת השבוע: קדימה תריץ אחורה (מאכזב למדי) - משפט השבוע(משפט משיר כלשהו שמתאים לכם עכשיו \ לשבוע שלכם): "אני לא יודע להיות שמח, גם לא להיות עצוב" - אמוטיקון השבוע:
- משהו שעשה לכם את השבוע: כמה רגעים טובים, אנשים טובים, ושבת. - משהו שהרס את השבוע: פורים מפוספס, יותר מדי רגעים לא טובים בכלל. - משהו שאתם מחכים לו השבוע: סינגל (הידד!), אני מקווה שגם המפגש עם אביתר בחמישי, וזמנים מנוצלים (אני מקווה). - תמונה מגניבה שבא לכם להראות: - המלצה על אמן (שהוא לא אביתר): נתן יונתן - המלצה על משהו (שהוא לא אמן): הליכה בערב באוויר הקריר של ירושלים, עם שלומי שבן באוזניות. שבוע שמח.

יא מן!

פשוט כיף לי לראות כל פעם מחדש את ההתאהבות שלך בשלומי שבן [כן, התאהבות, חכי ותראי יקירתי] וכשחיכיתי לך על הספסל, גאוני, גאוני, גאוני.

למעלה