דילול עצמות

דילול עצמות

שלום לכולם. שאלתי היא: האם יש טיפול לדילול עצם לגבר / אשה בגיל 40 מלבד צריכת סידן וויטמין D. תודה מראש לכל העונים.

חשיפה מסויימת לשמש

כדי שויטמין D יהיה זמין לגוף, צריך להחשף לשמש. כמובן שלהזהר ולא להחשף בצורה מוגזמת ובלי הגנה.

0 אור 0

New member
פעילות גופנית מחזקת עצם

במשך שנים רבות האמינו כי לאחר שכבר יש הדלדלות של העצם, אין בניה מחדש מעל גיל 30, ולכן הטיפול התזונתי והתוספים מיועדים למנוע הדרדרות נוספת במצב. לפני כעשרים שנה החלו מחקרים שהוכיחו שפעילות גופנית שמפעילה מאמץ איטי על העצם גורמת להתחדשות העצם גם בגיל המבוגר. והתפתח ענף , שהיום הוא נפוץ מאד של "התעמלות בונת עצם". על כן בנוסף לפעילות אירובית שחשובה מאד לבריאות הלב וכלי הדם, יש להוסיף פעילות שמפעילה מאמץ ולחץ על העצמות.

לגבי פעילות גופנית

אני מאמן כושר אישי ודווקא לא עוסק ספציפית ב"התעמלות בונת עצם". יש לי מתאמנת בת מעל 60 שעושה בדיקות צפיפות עצם כל שנה ומאז שהתחלנו להתאמן הרופאים מבסוטים לגמרי מהתוצאות שלה ומהשיפור אליו היא מגיעה בגילה.... למה אני מספר לך את זה? כדי שתדעי שגם אחרי גיל 60 פעילות עדיין יכולה לעזור לבניית עצם ושלא מדובר באיזושהי פעילות מאוד מיוחדת או תורה שלמה שנקראת "התעמלות בונת עצם"...צריך לדעת יותר איזה תרגילים לא לעשות מאשר איזה כן...

תרגול צ'י קונג מחזק מאוד את כל הגוף.....

אסביר בקצרה : תרגילי הצ'י קונג (תרגילי נשימה סיניים) מניעים את האנרגיה בחלקים הפנימיים בגוף החל ממח העצמות וכן הלאה עד החלקים החיצוניים של העור. בנוסף, היות והם מתורגלים בעמידה ממושכת נוצר גירוי למוח הגורם לו לחזק את העצמות, כך שהמבנה הספוגי של העצם מתמלא. כמו כן היות והצ'י קונג הוא תרגול עם הכוונה פנימית מדויקת, ניתן לכוונו במיוחד לחיזוק העצמות ואף לזרז את התהליך. זהו תרגול בטוח ויעיל, רק חשוב לציין שחיזוק הגוף ע"י צ'י קונג מצריך עקביות, לפחות אם מביטים על טווח הארוך. בהצלחה צחי שוחט

0 אור 0

New member
אכן

הסוד הוא בלעבוד בכל המרכיבים של אימון גופני, ולעשות זאת בצורה מתונה שמתאימה ליכולות האישיות - שיפור הדרגתי ולא בקפיצות, ואז באמת לא חשוב באיזו שיטה עוסקים. בתור בנאדם עם גב דפוק לגמרי בבסיסו, אני יודעת שכמה מהעצות הטובות ביותר של איך לפעול נכון קיבלתי דוקא ממדריכת אירובי (אחרי שהפיזיותרפיה יצאה לי מהאף והחלטתי לעשות משהו יותר אקטיבי).

למעלה