דיכוי TSH

• פותח הנושא ofor
  • פורסם בתאריך

ofor

New member
דיכוי TSH

האם בכל מקרה של סרטן בלוטת התריס צריך להוריד את ה-TSH כדי למנוע הישנות הסרטן? אני כמעט חודשיים אחרי כריתה חלקית, מאוזנת : tsh-3.57 t3-4.6 t4-12.8 , מרגישה מצוין, (יותר טוב מאשר לפני הניתוח...), לא קבלתי עדיין ממחלקת א.א.ג את מסקנתם מתוצאות הפתולוגיה, שכן התשובה הגיעה באיחור, אבל לדעת רופאת המשפחה כנראה לא יהיה צורך בניתוח שני. האם גם במקרה כזה יש צורך להוריד את ה-TSH?
אני מצרפת את תשובת הפתולוגיה:
LEFT THYROID LOBE
INVOLVED BY PAPILARY THROID CARCINOMA, MEASURING 1.0CM, SHOWING FOCAL TALL CELL FEATURES (15% AND MINIMAL EXRSATHYROID EXTESION (0.1CM
IN ADDISION, EXTRATHYROID NORMOCELLULAR PARATHYROID GLAND IS ALSO NOTED.
UNINVOLVED THYROID PARECHYMA SHOWING HYPERPLASTIC POLICULAR CHANGES.

בת כמה את?

וותיקי הפורום יעידו שאם יש רופאה אנדוקרינולוגית בארץ שלא הסיטרית בנושא סרטן בלוטת התריב בארץ זו אני. יחד עם זאת, דווקא במקרה שלך, אני חייבת להיות פחות מרגיעה מהרגיל. וזאת בשל התשובה הפתולוגית שמדברת על tall cell variant. זהו סוג שנחשב עם פרוגנוזה פחות טובה, יותר אגרסיבית. אמנם היה לך גידול קטן אבל דווקא במקרה שלך חייבים להיות בטוחים לגמרי שאין כלום באונה השנייה. אם לא עברת US מהאיכות הטובה ביותר לפני הניתוח, נושא החלטה על השלמת ניתוח יהיה תלוי בכך. זו תובנה שהתחזקה אצלי לאחרונה מכמה דברים כולל ממושבים על סרטן תריס בהם השתתפתי כעת בכנס של החברה האמריקאית לאנדוקרינולוגיה בסן פרנסיסקו. ואני מתכוונת ליישם את המדיניות של ביצוע US ״משובח" טרם הניתוח הראשון בכל מקרה שחולה יגיע אלי לפני הניתוח. אם עברת כזה, ואם באמת לא היה שום דבר באונה השנייה או בלוטות חשודות, אני מניחה שאפשר יהיה לעקוב ולא להשלים ניתוח, אבל לבטח הייתי מורידה לך את ה-TSH כמה שנים עם תירוקסין שיהיה בתחום של 0.1-0.5

ofor

New member
אני בת 57, עברתי

אולטרסאונד רגיל בקופח, להלן התשובה (האולטרה סאונד מאוק'2012 ):
אונה ימנית בגודל 4.7X2.5X1.4 ס"מ. לא מוגדלת מרקם הפרנכימה לא מספיק אחיד עם פיזור של קשריות היפואקוגניות קטנות בגודל עד 0.45 ס"מ.
אונה שמאלית בגודל 4.7X4.2X1.4 לא מוגדלת, פרנכימה במרקם לא מספיק אחיד. באספקט קדמי עליון קשר היפואקוגני במרקם אחיד מוגדר היטב בגודל 1X0.7 ס"מ עם עוני כלי דם בתוכו.

פרט לכך מס' קשריות היפואקוגניות זעירות 0.3 ס"מ.
איסטמוס ברוחב כ-0.3 ס"מ מרקמו אחיד.
פארתיירואיד - לא הודגם ממצא פתלוגי
רקמות הרכות בצוואר: מימין קדמי ל-SCM מספר בלוטות לימפה עד 1.9 ס"מ
משמאל באזור תת ליסתי בלוטת לימפה 1.8 ס"מ
קדמי ואחורי ל-SCM מספר בלוטות לימפה מתחת ל-1.5 ס"מ
כל הבלוטות המתוארות בעלות אופי תקין לפי צורה ומרקם

רופאת משפחה באותו הזמן לא חשבה בכלל שזה מצדיק בדיקה, אני התעקשתי מאחר ולאמי היה סרטן פפילרי בבלוטת התריס כשהייתה בערך בגילי, אבל הצלחתי להגיע ל-FNA רק בסוף ינואר 2013.

לא יודעת כמה זה משנה: בפתולוגיה מהניתוח כתוב גם:
אונה תירואיד בממדים 4X2.5X2.5 ס"מ ובמשקל 7.3 גרם. בחתכים, רקמת התירואיד אדומה חומה, בעובי הרקמה נמצאו 2 קשרים, הראשון לבנבן בקוטר עד 1 ס"מ, השני אפור בקוטר 0.5 ס"מ. מרחק בין הקשרים כ-1 ס"מ.

ofor

New member
סליחה על הניג'וס אבל

עד עכשיו הייתי בטוחה שכל הסיפור מאחורי...ופתאום אני מקרה "קשה" יותר..אז קודם כל תודה על התשובות והשאלה הנוספת היא: יש לי על הצלעות מעין גושים קטנים שאינני מרגישה באופן כללי אבל הם מכאיבים מאד כשלוחצים עליהם. רופאת המשפחה טוענת שאלו גנגליונים ואין מה לדאוג. אני יודעת על גנגליונים בפרקי הידיים ולא בגב... האם אני צריכה לדאוג? אחד מהם ממוקם בצד קרוב לבית השחי ולאחרונה מקרין לי מעין זרם חשמלי לכיוון בית השחי והשד, במקרה הזה הרופאה אמרה שיכול להיות שזה קשור לתפקוד הבלוטה, אבל כרגע הבדיקות מראות שהאונה שנשארה מתפקדת כמו גדולה. האם יש לי סיבות גדולות יותר לדאוג?

ofor

New member
התקשרתי לאאג,

והוחלט על ניתוח השלמה. דר' תורג'מן, תודה על ההתרעה. אני נפגשת עם המנתח ביום ג'. האם לדעתך יש נושאים שאני צריכה לברר בפגישה?

בהחלט כן

ראשית, על אף שה-US שנעשה נראה לא רע, רצוי מאד לעשות בסיקה חוזרת אצל מבצע על ( לא אנקוב בשמות אבל אפשר לברר מי נופל בקטגוריה הזו), משום שבסיקה טרום ניתוחית כזו בהחלט עשוי להתוות גישה ניתוחית שונה. שנית, לפני הניתוח הייתי בסוקת את כמת התירוגלובולין. אמנם היה הכי טוב לעדות זאת לפני הניתוח הראשון, אבל טוב לדעת אם כשיש בלוטה התירוגלובולין שלך מדיד ובכמה הוא מדיד. משתמשים בו כמדד ויש אנשים שרקמת התריס שלהם לא יעילה ביצור תירוגלובולין או שיש להם תירוגלובולין מעט שונה שאינו מזוהה בבדיקות תירוגלובולין רגילות. חשוב לדעת זאת מראש כשצפוי שהתירוגלובולין יהיה מדיד. כי אם כעת הוא לא מדיד או נמוך מאד, לא בטוח שרמה לא מדידה אחרי הניתוח יכולה לשמש כסמן מאד אמין למעקב. בנושא הממצא בצלע, יכול להיות שאם הוא ממש נמוש שווה לקחת ממנו דגימה ציטולוגית. אבל זה כבר נתון לשיקול דעת של מי שבודק אותך , כי יתכן וזה ברור שמדובר בגוש שומני או משהו כזה .

ofor

New member
תודה, עוד שאלה:

יש לך קצת נתונים סטטיסטיים על סוג המחלה הזו? לפי מה שאני קראתי מדובר על תת-סוג לא נפוץ במיוחד. (כתבתי בפורום התמיכה שאם כבר לזכות במשהו יוצא דופן מבחינה סטטיסטית - עדיף בלוטו..), האם אפשר להניח שאם עד כה שום דבר במהלך המחלה שלי לא תואם את הסטטיסטיקה הרגילה, אז צפויות לי הפתעות גם בהמשך הדרך? מה הסיכוי שלמרות גודלו הקטן הוא כבר הספיק לשלוח גרורות? קראתי שהסוג הזה לא מגיב כל כך לטיפול ביוד, מה זה אומר?
ושוב סליחה שאני "מתקיפה" אותך, אבל לדוגמא רופאת המשפחה שלי במרפאה הודתה שלא היה לה מושג מה זה tall cell.ואני מעדיפה לדעת מו מה אני עומדת.

חחח...

לא לחיות בסרטים

Tall cell variant זה עדיין papillary thyroid cancer PTC. עדיין הפרוגנוזה טובה מאד ,ובמקררה שלך עם גידול קטן בטח. פשוט שמו לב שהוריאנט הזה הוא טפה יותר אגרסיבי מה סוג היותר נפוץ ולכן הגישה אליו היא קצת פחות שאננה. לא מצפה שרופאת משפחה תהיה מודעת לכך. לצערי בהרבה מקומות הפתולוגים לא טורחים לציין זאת. מכוון שזה צוין אצלך, חשבתי שנכון להתיחס גם למידע הזה.

ofor

New member
אוקי, תודה, אני לא בסרט וגם לא מאד מודאגת,

אבל תמיד דואגת להיות מעודכנת כמה שאפשר כדי שיהיו כמה שפחות הפתעות אח"כ..

למעלה