דיכוי תיאבון

דיכוי תיאבון

האם יש טיפולים אלטרנטיבים , או תוספי מזון , שיכולים לסייע ,בהפחתת תיאבון והורדה במשקל לחולי סוכרת סוג 2 ?

0 אור 0

New member
דיכוי תאבון זו פעולה לא מומלצת

בפרט לא לחולי סוכרת שלא יכולים להרשות לעצמם לשחק עם דיאטות, גם לקחת תוספים שונים ומשונים ללא בקרה והתאמה, זה דבר שעלול להזיק לא רק לכיס. אני ממליצה על יעוץ רציני וצמוד ממטפל שגם נגיש לתשובות לבעיות בשטח. לרשות המטפל יהיו כלים שונים לעזר כמו סיוע בהתאמת התזונה האישית, צמחי מרפא שיכולים לאזן את התיאבון ואת רמות הסוכר, המלצות לפעילות גופנית וטיפולים נוספים לפי ההתמחות האישית.

paluta

New member
תזונה נכונה ופעילות

עליך לזכור שמחלת הסכרת שלך היא מעיין תמרור עבורך הבא להורות לך לקחת אחריות ולהתחיל בתהליך 'חדש' בחייך. תזונה נכונה תוך הסתיעות באיש מקצוע יחד עם פעילות גופנית מבוקרת תסייע לך במשימה , אני יודע מנסיון שגם הסתיעות בטיפולים משלימים אחרים - הללו יוכלו לעזור לך "לתחזק" את עצמך ולשפר את אורח חייך באופן ניכר. בהצלחה.

כחולה סוכרת אחד לשני - יש לאזן תאבון, לא לדכא

שתי הבנות שייעצו לך, צדקו לחלוטין. תאבון זה דבר בריא, צריך לאזן אותו שלא יהיה קיצוני לשום כיוון. אני חולה סוכרת סוג 2 , ואני הולך 4 פעמים בשבוע, כ 5 עד 6 ק"מ כל פעם. אוכל 4 - 5 ארוחות קטנות ביום, ללא סוכר, מינימום פחמימות (זה מסייע באופן משמעותע להוריד את הדחף למתוק). תאכל פירות שאינם עתירי סוכר כגון תפוחי סמיט, ויש עוד כמובן. לגבי פחמימות - רק עם ערך גליקמי נמוך, (יש לי טבלאות של ערכים גליקמיים, אוכל להעביר במייל) מותר לאכול בשר. הורדתי 16 ק"ג, כושר גופני טוב, (הגעתי למשקל שהייתי בן 27 ואני כבר 52.. ) הסוכר שלי על גבול הנורמלי, (115), מרגיש מעולה. ויש לי טיפים נוספים

hal767

New member
אסור לדכא תאבון

יש לאכול, אבל יש לאכול נכון ובהתאמה למקרה. תזונה מתאימה תגרום לגוף לפעול כדי להוריד ממשקל יתר. מכאן שיש לשנות הרגלי אכילה אם התזונה הנוכחית אינה משיגה את המטרה. אי אכילה, או אכילה מעטה מידי כתוצאה מדיכוי התאבון גורמת לתת תזונה, למחלות ולהרגשה לא טובה. זאת בפרוש פגיעה בבריאות. שיטת הריפוי הטבעונית ההייג'יניסטית הינה גישה טבעית לתזונה נכונה ואידאלית לדעתי. שימוש נכון בעקרונות הפשוטים של הגישה יגרום לירידה במשקל אם יש צורך בכך. תזונה כזאת מהווה גם דרך ריפוי לסוכרת במקרים רבים. אני טוען שאין להשלים עם קיום המחלה הזאת. הניסיון מוכיח שניתן לרפא את הגוף הסוכרתי ברוב המקרים. טיפול סימפטומטי באמצעות תרופות למשל, הופך את המחלה לכרונית, שלא לדבר על נזקי התרופות והנזקים הנגרמים עקב הזנחת הגורמים האמיתיים של המחלה. הופתעתי למצוא טענה זאת גם בספרו של פרופסור אריה אבני שחקר את הנושא. היכולת לרפא סוכרת באמצעות תזונה טבעית נכונה וקיום אורח חיים נכון ידועה ברפואה הטבעונית ההייג'יניסטית מזה למעלה מ- 70 שנה. טוב שישנם רופאים נאורים המרחיבים ידע וניסיון מעבר למעט והלא נכון שהם מקבלים בדרך הרפואה הקונבנציונאלית.

paluta

New member
תפקוד הלבלב

האם אתה מכיר מטופלים שאובחנו כחולי סכרת עם לבלב לא מתפקד שלאחר טיפול תזונתי הלבלב שלהם החל לשפר הפקת אינסולין קרי תיקון פעילות הלבלב ?

hal767

New member
הרבה מקרים.

בוודאי עשרות רבות. ואגב, הטיפול לא היה רק תזונתי. הייתה התייחסות לכל שקשור לאורח חיים נכון, למרות שעיקר הטיפול היה תזונתי.

paluta

New member
אם כך הרי שיש לך פתרון שלרפואה אין

אני מדגיש שוב מדובר בלבלב לא מתפקד , אין כמעט אינסולין שמופרש , אם תזונה ועוד לאור נסיונך פותרים את הבעיה הרי שעלית על משהו יקר ערך שלרפואה אין פתרון בכל דרך.

מה שכשלעצמו מחשיד....

הייתי שמח לראות הפניה על פרסום של דיווח מקרה של אדם שהבריא לחלוטין מסוכרת סוג 1 על סמך תזונה ואורח חיים (שהם דברים מאוד חשובים כשלעצמם, אבל לא ידוע שהם מביאים להחלמה).

paluta

New member
לכאורה מתועדים 2 מקרים בתת היבשת הודו

לא הצלחתי לקבל לידי את העתקי הפרוטוקולים ולכן אני ספקן גדול , כל מה שידוע לי זה שהמטופלים טופלו בהומיאופתיה על בסיס יומי במשך חודשים יחד עם שינויי תזונה והרגלי אכילה מאוד מובנים. שתיהן נשים אגב שלקו בוודאות בסוכרת מסוג 1 .הלבלב שלהן החל להפיק אינסולין באופן משביע רצון .

hal767

New member
זה לא אני, זאת השיטה

לא עליתי על משהו "יקר ערך", לא אני הוא זה שהמציא משהו בנושא. אני למדתי את השיטה ממומחים וותיקים ומנוסים. מטפלים רבים בעולם המערבי הפועלים ע"פ עקרונות ההיגיינה הטבעית הוכיחו כבר מזמן את מה שאני טוען. אבל אין מדובר רק בסוכרת. מדובר גם במחלות כרוניות רבות הנחשבות חשוכות מרפא, כמו מחלות פרקים, דלקות מעיים כרוניות, בעיות פוריות, מחלות עור ועוד. ותזכיר לי בבקשה לאלו מחלות כרוניות יש לרפואה המערבית פתרונות כדבריך? אלו מחלות כרוניות ניתן לרפא באמצעות הרפואה הזאת?

אם ניתן היה לרפא מחלות כרוניות

באמצעות רפואה קונבנציונאלית- מן הסתם הן לא היו כרוניות :) מה שהיא מאפשרת זה לחיות עם המחלה (סוכרת זו דוגמה מצוינת, שהרי ללא טיפול - מתים). בסוכרת סוג 1, יש הרס של תאי בטא של הלבלב ע"י מערכת החיסון של הגוף (ניתן לראות את זה גם בביופסיה). אתה אומר כאן משהו מאוד מאוד חזק: שע"י תזונה/שינוי אורח חיים , יקרו שני דברים: א) הלבלב ייצר תאי בטא חדשים בכמות מספיקה שתאפשר החלמה. ב) אותם תאי בטא שייוצרו לא יעברו תקיפה ע"י מערכת החיסון, אף על פי אמורה לתקוף אותם. זה משהו ברמת הפרס נובל לפחות. לכן לומר דבר כזה בלי להפנות לראיה , זה לא רציני.

hal767

New member
כל עוד תאמין בתאוריה המטופשת

שמערכת החיסון תוקפת תאים בגוף וזה גורם המחלה, אנשים ימשיכו להיות חולים כרוניים ולא תהיה דרך ריפוי. זאת תאוריה שיקרית שנפוצה ברפואה המערבית, והיא מהווה תירוץ לבורות המוחלטת בנושאים גורמי המחלות ומהות המחלות.

החזק את הסוסים ידידי

לפני שאתה משמיץ תדאג לכיסוי. בינתיים לא ראיתי שום דבר. תזונה ואורח חיים בריא הם דברים סופר חשובים, אבל מכאן ועד להגיד שניתן לרפא איתם סוכרת סוג 1, ארוכה הדרך. גם אם פרופסור לאנדוקרינולוגיה יצהיר שהוא מצא תרופה לרפא סוכרת לחלוטין, אני לא אקבל את זה כתורה מסיני לפני בדיקה מדוקדקת של העובדות. קרא את מה שאור כתבה הרגע, קצת צניעות לא הזיקה לאיש.

hal767

New member
קרא את תשובתי לאור

ובנוסף, אל תתווכח היכן שאינך יודע.

הרגת אותי עכשיו....../images/Emo13.gif

"אל תתווכח היכן שאינך יודע"
. משפט שהוא ללא ספק המפלט האחרון למי שאין לו באמת טיעון קונקרטי. מעניין שבינתיים לא הפגנת שום ידע , ל"ירוק" מלים מהמקלדת זה קל.... אתה מתחיל הזכיר את מי כסף קולואיד בגישה שלך..... אני מבין שאין מקום לדיון עניני איתך, סבבה, אז שתהיה לך שבת שלום.

hal767

New member
אם הרגתי אותך, אז כיצד ענית שוב?

וכן, אתה מתווכח בדברים שאינך מצוי בהם. אבל אתן לך עיצה: אם באמת חשוב לך להבין את שכתבתי, אתה מומזמן להכנס לאתר שלי ולקרא. בנוסף לכך אני ממליץ לקרא את ספרי ד"ר שלטון, ד"ר בירכר באנר, יצחק בן אורי וד"ר טילדן. ספרים מעניינים ומעשירים מאד את הידע וההבנה בתחום הבריאות הטבעית. ואם יש לך מעט סבלנות, אז אני מזמין אותך לחזור ולקרא באתר שלי בעוד מספר ימים (ואולי מעט יותר). אז תוכל לקרא מאמר שלי, שנמצא עדיין בתהליך הכתיבה, בנושא גורמי המחלות, מהותן ודרכו של הגוף לרפאן. אני מניח שתלמד דברים חדשים, לפחות חדשים לך, ובכך תחסוך לי זמן ואנרגיה בלהרצות לך את האני מאמין שלי בתחום. אז אשמח לענות לשאלותיך אם יהיה צורך בכך.

0 אור 0

New member
קצת ענווה לגבי מגבלות השיטה

אין לי שום ספק ששיטת ההגיינה הטבעית הינה שיטה שמאפשרת לגוף להגיע למיצוי של הפוטנציאל הבריאותי שלו, למנוע ולרפא מחלות רבות שנובעות מאורח החיים הלא בריא שסיגלנו לעצמנו במאה הזאת. יחד עם זה, אם המעבר לתזונה טבעית ואורגנית היה מספיק כדי לרפא כל מחלה, בכלל לא היתה מתפתחת הרפואה הקונבנציונלית. טבעונים אדוקים לא היו מפתחים מחלות ולא סובלים מבעיות פוריות ומחלות עור . לצערנו, לא זה המצב וכדאי לא להציג מצג שוא שהכל יכול להפתר. גם ההשיגים של השיטה כפי שהיא מספיקים ונאים.

hal767

New member
אינני מתנשא ואינני צנוע, אני ריאלי.

ולפני שאשיב לך, הזכירי לי בבקשה בכמה חולים טיפלת באמצעות השיטה הזאת? כמה ניסיון יש לך בשיטה? ואגב, הטבעונות ההייג'יניסטית אינה עוסקת רק בתזונה. היא עוסקת בכל הקשור לחיי אדם. אם כל מה שאת יודעת על הטבעונות ההייג'יניסטית הוא עיסוקה בתזונה טבעונית אורגנית, אז את מפספסת חלק גדול ממנה. והרפואה הקונבנציונאלית הייתה מתפתחת ללא קשר להצלחת השיטה הטבעונית ההייג'יניסטית או להצלחה של כל שיטה אחרת. כל עוד אנשים רוצים לאכול לא נכון ולחיות גרוע, הם יהיו חולים. טבעם של האנשים הוא לחפש פתרונות קסם לבעיותיהם הרפואיות, וזאת בלי לשנות את דרכם הקלוקלת. לאלה הרפואה המערבית נותנת תשובות. זאת רפואה שמומחיותה הוא לטפל בסימפטומים, להקל את הסבל (וגם לא תמיד) מבלי לדרוש מהאנשים לשנות את הרגליהם הפסולים. זאת רפואה שמנציחה את המחלות ומחליאה בעצמה בגלל השימוש בתרופות רעילות ובטיפולים שהם לפעמים יותר מסוכנים מהמחלות. אבל זה מה שאנשים רוצים. זה גם משרת הייטב את תעשיית התרופות השולטת במימסד ובמימסד הרפואי, כך שאין סיכוי שהמצב הזה ישתנה.

0 אור 0

New member
לא טיפלתי ולא טופלתי

אבל אני מכירה אנשים שטופלו, מכירה מטפלים שנעזרים בשיטה, ומכירה לא מעט טבעונים, שכולם מעבר לתזונה גם חיים ומטפלים בעצמם אך ורק בהתאם לעקרונותיה. הייתי שמחה להגיד, שכל חברי הטבעונים נשארו בריאים כל חייהם וחיו חיים מאושרים עד לשיבה טובה וארוכת ימים. לצערי, לא זה המצב, ועדיין זה לא אומר שהשיטה לא טובה - לטעמי, היא מצויינת, למרות שאני אישית לא מטפלת בה. רק שאי אפשר להגיד שהיא הפתרון לכל דבר.

למעלה