דיכאון

דיכאון

בזמן האחרון סבלתי מדיכאון שנבע מבעיות בבית ריבים עם חברים ופשוט מצב רוח ירוד.הדבר מאוד השפיע על החיים שלי על הלימודים וכמעט על כל דבר עד שזה הוביל אותי למחשבות אובדניות.עכשיו יצאתי מזה אבל השאלה היא שכשזה יקרה פעם הבאה (וזה יקרה) כיצד אוכל להתמודד עם זה?

nutmeg

New member
לזהות את הסימנים המקדימים

בתור שלב ראשון ולהתחיל טיפול תרופתי מיד כשגל כזה מגיע. הטיפול לא מונע את הגל לגמרי אבל הוא מצמצם את הנזקים או את ההפרעות התפקוד. בני למשל סובל מדיכאון עונתי. השנה הוא התחיל לקחת תרופות כבר בספטמבר עוד לפני שהיו בכלל סימנים מקדימים, כי כבר ידענו מה מחכה. אני חייבת לציין (טפו טפו טפו) שהחורף הזה עובר בקלות יחסית. הוא יותר פעיל, פחות מתחפר ומצליח לשמור את הראש מעל למים.

גרא.

New member
איתן המתולתל,במצבי דכאון, אפשר

לטפל,או בסמפטומים עצמם, כלומר בתחושות הדיכאון באמצעות תרופות,אותם בדרך כלל רושם פסיכיאטר..ואפשר גם שלנסות להתמודד עם הסבות לדכאון, באמצעות או דרך טיפול פסיכולוגי..השמוש בתרופות, בדרך כללמספק את הסחורה, כלומר מפחית עד מבטל את תחושות הדיכאון..אבל לא מטפל בסבות, ואינו מרפא ,ע"פ המודל הרפואי..ולכן הדיכאון,עלול לחזור שוב ושוב.לעומת הטיפול בפסיכוטרפיה,המתחקה אחר הסבות לדכאון..ועשוי במידה והוא מצליח,למתן את הופעת הדיכאונות בעתיד..אולי גם למנוע אותם כליל.

איך יצאת מזה? אני על הסף כבר, נראה

לי...

למעלה