דיכאון

מכשושה

New member
דיכאון

שלום רופאת המשפחה שלי איבחנה אותי כדכאונית ושלחה אותי לפסיכיאטר לקבל תרופות מהדור החדש. שאלתי היא האם יש טיפול הומופאתי שיכול לעזור אני חוששת מהכדורים שהרופאה המליצה עליהם למרות שהיא אומרת שאין כל חשש והם כדורים מהדור החדש ללא תופעות לוואי . אני בת 34 נשואה. אני מרגישה באמת שאני צריכה טיפול ומעוניינת לקבלו. רוצה מאוד להריש טוב. תודה לכם.

Kiru

New member
אני חושב שיש

טיפולים אלטרנטיביים נגד דיכאון, אבל יש לי שאלה עקרונית: למה את סומכת יותר על הומאופת שיגיד לך שתרופה X היא יעילה, מאשר על רופא שאומר אותו הדבר?

מכשושה

New member
אני חוששת

שלום לך אני חוששת מתופעות לוואי והתמכות ובצמחי מרפא אין התמכרות או תופעות לוואי. תודה

_alon_

New member
אני לא מבין גדול אבל

בצמחי מרפא אין התמכרויות או תופעות לוואי??? כלומר יש תרופה (מסוג כזה או אחר) ללא תופעות לוואי? אני הייתי הולך על רופאה שלמדה הרבה שנים מאשר עיצה של מישהו וירטואלי בפורום. (ואני מאוד מכבד את אנשי הפורום)

alon_o

New member
רופאת משפחה

עם כל השנים שהיא למדה והניסיון, אין שום הבטחה שיש לה מושג אמיתי בטיפול בדיכאון, כמו בכל מחלה אחרת. חוות דעת שניה וחמישית תמיד טובה, במיוחד ממומחים, שניתן לקבל הפניות אליהם דרך פורומים. עצות לגבי "לקחת או לא לקחת תרופות"... טוב זה סיפור אחר
.

_alon_

New member
מעשה ב- 2 אלונים ../images/Emo13.gif

נראה ש-2 האלונים מאוד שונים בתפיסתם את העולם. בכל מקרה, הבחורה כתבה שרופאת המשפחה הפנתה אותה לפסיכיאטר ולו בטוח יש מושג אמיתי בטיפול בדיכאון.

alon_o

New member
ניתן להתמכר לצמחי מרפא

בדיוק כמו לתרופות, תרופות הן בדרך כלל סינטוז מעבדתי של חומרים ש"קיימים בטבע" בצמחים או בגוף האדם למשל. צמחי מרפא מכילים את אותם חומרים בצורה "טבעית". בתרופות מערביות החומר הפעיל יותר מרוכז והן נבדקו בצורה יותר מעמיקה, אבל צמחי מרפא יכולים להיות "מזיקים" ו"ממכרים" בדיוק כמו תרופות רגילות. ואני בכלל לא מדבר על "התמכרות נפשית" שיכולה להופיע כלפי כל דבר. תרופות, חלזונות או כלפי הפסיכיאטר שלך. ותופעות לוואי...כאן אין לי מושג, האם לתרופות החדשות לדכאון יש תופעות לוואי?

Kiru

New member
זה לא מדוייק

תרופות טבעיות בדר"כ לא סינתוז אלא מיצוי של צמח כלשהו, או עירוב של כמה כאלו. כל זה לא אומר שתרופות טבעיות אפשר לקחת ללא פיקוח: הסכנה לתופעות לוואי קיימת באותה מידה או כמעט באותה מידה כמו בתרופות מערביות.

מכשושה

New member
תשובה ל- kiru

שלום לך הכוונה ללכת באופן מסודר לרופא סיני או הומותפת לקבל תרופות ממנו לבעיה לא התכוונתי לקחת ללא פיקוח. תודה

Kiru

New member
הבנתי. בהצלחה ../images/Emo13.gif

ובכל מקרה אני ממליץ על התייעצות עם יותר מסמכות מקצועית אחת (לא רק רופא, וגם לא רק הומאופת).

מכשושה

New member
צמחי מרפא

אלון הי!! תודה לך על ההתיחסות. התרופות הישנות מכילות הרבה יותר חומרים שגורמים לתופעות לוואי כמו: יובש בפה, סחרחורות, כאבי בטן, נדודי שינה ועוד. בעוד שלדברי הרופאה שלי לתרופות מהדור החדש יש מעט מאוד תופעות לוואי והן גם יקרות מאוד לכן אני יכולה לקבל אותן רק מפסיכיאטר שאכן מצא לנכון לתת לי אותן . האמת היא שעזרתי אומץ מורדה רזיאל ז´קונט שבאחת התוכניות שלה התקשרה בחורה וסיפרה שהיא חיה עם חבר שלה שהוא נמצא במצב של דיכאון מתמיד כלומר לא שמח ללא אנרגיות ללא חשק לכלום עצוב ואז ורדה הציעה לה שהוא ילך לפסיכיאר שייתן לו תרופות שיכולות לעזור לו מאוד ובסך הכל ישלימו לו משהוא במח שחסר לו.ושחבל לסבול הטיפול הוא טיפול כמו בכל מחלה אחרת תודה רבה.

alon_o

New member
דיכאון

על סמך מה רופאת המשפחה שלך אבחנה אותך כדכאונית? ישנם שני סוגי דיכאון, ויש בדיקות מיוחדות כדי להבחין ביניהם. אחד הוא ממקור פיסיולוגי, השני הוא ממקור נפשי. במקרה שלך אני הייתי הולך קודם כל לפסיכיאטר טוב, וטוב זה מאוד חשוב, אם את יכולה לברר ולקבל המלצות (אולי בפורומים?) זה עדיף בהרבה על "מי שקופת חולים תתן לך". גם במקרה הפיסיולוגי וגם בנפשי ניתן לטפל ברפואה האלטרנטיבית שזה מושג רחב נורא, החל מהומואופתיה וכלה בריפוי בעזרת חוצנים...(?!?). הבעיה היא למצוא מטפל טוב, וזה קשה הרבה יותר מלמצוא פסיכיאטר טוב. אין לי נתונים לגבי אחוזי הצלחה של טיפולים אלטרנטיבים או "מערביים" בדכאונות, אבל במקרה של בעיה פיסיולוגית, מטפל אלטרנטיבי ייתן בוודאי טיפול "כולל" ו"מקיף" יותר מאשר "תרופות מהדור החדש" שמטפלות רק בסימפטום (חסר כלשהו בגוף) ולא בגורם לחסר. שורה תחתונה: אם את יכולה לקבל המלצות על מטפל אלטרנטיבי טוב כלשהו שמכיר את נושא הדכאונות, אחלה, אם לא, חפשי פסיכיאטר טוב.

deep ocean

New member
ממליצה לך לרשום את השאלה

גם בפורום רפואה משלימה בתפוז.

שששלום

New member
עם כל הכבוד לפורום

וגם לאינטרנט - יש דברים שקצת גדולים עליו מה גם שלא מדובר בפורום מומחים.

למעלה