דיכאון

sweetwish

New member
דיכאון

שלום! אני שרויה מזה זמן רב למדי בדיכאון משתק. יש לי קונפליקטים שאני מרגישה שחסר לי את הכוח/הידע/ההכוונה לפתור אותם בכוחות עצמי ולכן אני מבינה שעליי לפנות לטיפול. אני חוששת שאם לא אעשה זאת אני עלולה להזיק לעצמי או לאנשים הקרובים אילי. אני מרגישה שאני הולכת לאיבוד. אבל יש לי בעיה - טיפול נפשי עולה כסף ואני סטודנטית תפרנית שבקושי מצליחה לסגור את החודש. דיקנאט הסטודנטים מציע טיפול נפשי במחיר מסובסד של 100 ש"ח לפגישה אולם זה ממש יותר מדיי בשבילי. מה אני יכולה לעשות במצבי?

גרא.

New member
sweetwish,את יכולה,בוודאי כל עוד את חסרת

אמצעים,לדחות לפי שעה טיפול פסיכולוגי,וזמנית,להתחיל בטיפול תרופתי,שלא יגע אמנם בסבות לדכאון אבל יקל מעלייך במידה רבה את הסבל שאת עוברת.טיפול מוזל תוכלי לקבל במרכז הייעוץ לאשה,המצ"ב שם יש התחשבות במצב הכלכלי של הפונה.ובכל מקרה,יש טיפול חינמי במרפאות לבריאות הנפש של משרד הבריאות,אלא ששם עלול להיות זמן המתנה לא קצר.

sweetwish

New member
תודה על הנכונות לעזור

אולם טיפול תרופתי לא יעזור לי משום שזה לא ירפא את שורש הבעייה. מרכז הייעוץ לאישה קיים רק ברמת גן או בירושלים וזה לא נגיש לי, כמו כן התעריפים שלהם לטיפול גבוהים יותר אפילו מהתעריפים של דיקנאט הסטודנטים. יש לי אי נוחות מסויימת בידיעה שצריך לשלם על הטיפול סכומים כל כך גדולים עבור פגישה. מי יודע כמה פגישות אני אצטרך? עשר? עשרים? בוודאי לא כל פגישה תועיל ותקדם. יצא לי להיות בטיפול אצל פסיכולוגית שרק הביטה בשעון במהלך הפגישה ועל הדקה היתה קופצת ואומרת "טוב, סיימנו להיום". היא אמנם היתה בחינם במסגרת המרפאות לבריאות הנפש וייתכן שזאת הסיבה לצורה הרשלנית בה התייחסה איליי, אולם יש לי חשש שגם פסיכולוג בתשלום לא בדיוק יהיה להוט לעזור לי, אני חוששת שהטיפול יתארך ולא יוביל לשום מקום, במיוחד כשאני קוראת ברשת על אנשים שמספר שנים נמצאים בטיפול וזה לא פותר להם את הבעיה. אני מרגישה כל כך מבולבלת ולא יודעת להחליט מה נכון לעשות במצבי.

גרא.

New member
sweetwish,אמנם כן,טיפול תרופתי לא נוגע לשורש

הבעייה,אבל כשאין אפשרות לממן טיפול פסיכולוגי לפי שעה,טיפול תרופתי יכול לפחות לשפר את מצבך הנפשי.ישנן כל מיני טיפולים אלטרנטיביים,שאינם נוגעים בחומרים כימים,אלא משלבים טיפול גופנפש,אבל גם לטיפולים כאלה יש עלות לא תמיד נמוכה.האם פנית למשל לדיקאן הסטודנטים באוניברסיטה בה את לומדת בבקשת עזרה במימון טיפול פסיכולוגי?

טיפול לדיכאון

טיפול תרופתי יכול באמת להקל עליך, במיוחד לפי התאור שאת מתארת את מצבך.בהמשך הוא יכול להיות מוחלף או נלווה לטיפול פסיכולוגי. טיב הקשר העיפולי אינו תלוי באם הטיפול הוא בחינם או במחיר, אלא בטיב הקשר הנוצר בין המטפל למטופל. כדאי לבדוק מקומות כמו בריאות הנפש של קופ"ח, או יחידה ליעוץ פסיכולוגי לסטודנטים באוניברסיטוה, או גם לשכת הרווחה ולסכם מראש בחוזה טיפולי את צורת התשלום ומספר הפגישות. תספרי על מצבך הכלכלי ותבקשי התחשבות-אין בושה בכך. יש לתת הזדמנות לטיפול ולהתגבר על חששות, שהטיפול לא יצליח. נראה שמודעותך למצבך יוביל אותך לבקש את הטיפול והמטפל, שהם הכי מתאימים לך.בהצלחה!

למעלה