דיכאון

ד12345

New member
דיכאון

שלום,יש מספר דברים שמכניסים אותי לדיכאון ולהרגשה מאוד רעה.בעקבות כך שאני חושב שיש לי OCD,כחלק מזה יש לי גם כל מיני הרגשות של רצון לשלמות וכו'.אלא שלפעמים זה מתבטא בכך שאני רוצה לעשות/לנסות דברים שהם בלתי אפשריים,ואני מרגיש ממש מתוסכל מזה ואפילו קצת דיכאון.חלק מהדברים הם טיפשיים.למשל,אני רוצה לצפות בעצמי מהצד,לראות את עצמי מתנהג מהצד,ממש לצפות בעצמי עם העיניים(ולא במראה).פתאום גם התחיל להפריע לי שאי-אפשר לראות את הראש עם העיניים,כי אני מרגיש שמתחשק לי לראות את הראש שלי עם העיניים,ולא במראה.אני לא יודע.....אני מרגיש קצת דיכאון.... מה לעשות?

גרא.

New member
ד12345,כצעד ראשון,כדאי שלפגש עם יועצת ביה"ס,

אחרי שיחה איתך,היא תוכל להחליט אם מספיק שיחות ביניכם,או שכדאי שתפנה לטיפול פסיכולוגי.זה האחרון, חייב להיות בידיעת ובהסכמת ההורים,ולכן חשוב שבמקביל לפגישה עם היועצת,תמצא את הדרך לשוחח עם הוריך.לגבי רצונך לראות את עצמך מתנהג מהצד,זה ממש אפשרי על ידי צילום.אם על ידי חבר שיש לו מכשיר סוללרי עם מצלמה טובה,או גם באופן עצמי אפשר להצטלם על ידי מצלמה טובה.גם מצלמת אינטרנט שאינה יקרה במיוחד,יכולה לעשות את הג'וב הזה.

ד12345

New member
לא...אני מדבר על צפייה בעצמי מהצד בתור מישהו

אחר.כלומר,לצפות בעצמי שכאילו אני יהיה מישהו אחר,ואז אני אצפה בעצמי מהצד אבל אצפה כאילו במישהו אחר.אני מרגיש ממש דיכאון מהמחשבות האלה,משום שמתחשק לי לראות ולהרגיש אותן.

גרא.

New member
ד12345,אתה מדבר על מצב בלתי אפשרי.המקסימום

שאתה יכול להגיע אליו הוא לראות את ע צ מ ך כפי שאתה קיים ומתנהג באמצעות צילום וידיו.

ד12345, יש כאן שני דברים:

1. לצפות בעצמך מהצד - את זה, צילום וידאו, עשוי בהחלט לספק לך. 2. כאילו שאתה מישהו אחר - את זה, אפשר לעשות, באמצעות דמיון והתרכזות. כמובן, שאתה לא יכול להיות באותו הזמן גם אתה, וגם לא אתה. אבל אתה יכול להשיג את ההתבוננות הזו מהצד, שזה די קרוב.

אני ממש מרגישה שאתה שרוי במצוקה גדולה

אני בטוחה שפתרונות מעשיים, כגון איך לצפות בעצמך מהצד, ממש לא יפתרו את הבעיה. הבעיה היא המחשבה הכפייתית, ואם זו לא תהיה המחשבה הזאת, זו תהיה מחשבה אחרת. למה אתה לא פונה לטיפול?

דרך אגב

דיכאון תמיד מופיע כשרוצים דברים בלתי אפשריים ולא מציאותיים. השאלה היא למה אתה רב עם המציאות ורוצה מה שאי אפשר?

אוראל139

New member
טיפול

אז למה שלא תפנה לטיפול מקצועי? לא כייף להרגיש בדיכאון ואנחנו צריכים לטפל בעצמנו. בסופו של דבר הנפש משפיעה על הגוף. הייתי ממליצה לך על טיפול CBT שהוא גם מהיר וגם מניסיון אישי מאוד עוזר ומצליח. בהצלחה

למעלה