דיכאון שלפני החג

sara129

New member
דיכאון שלפני החג

לא יודעת אם זה הפורום המתאים, אך רציתי לשתף בתחושותיי לקראת חג הפסח הקרב ובא. אני גרושה+2, יש לי בן זוג, אך אני לא בטוחה בוודאות לגבי המשך הקשר איתו (מבחינתי, הוא מאד מעוניין), וכל שנה לפני ראש השנה ולפני פסח אני נתקפת בדיכאון, במיוחד לפני פסח. דיכאון מהחג, מליל הסדר, שהשנה נראה לי שאני הולכת לסבול בו כי נהיה בפורום מאד גדול ואני סובלת מחרדה חברתית, מהנקיונות שלפני החג (אין לי כוחות נפשיים לנקות), מחול המועד - כיצד אעסיק את ילדיי, למרות שהם כבר גדולים, ובקיצור אני רק מחכה שהחג הארור הזה יעבור כבר. שמעתי שזו תופעה מוכרת ורציתי לדעת אם שמעתם עליה, אם יש כאן מישהו שמזדהה איתי ומה אני יכולה לעשות כדי לצאת מזה ולהתגבר? ככל שהחג קרב, מצבי רק הולך ומחמיר והדיכאון רב ואני ממש ממש סובלת

RUTI112

New member
סרטון

היי שרה מצאתי סרטון ביוטיוב אולי זה יעזור לך : דכאון

גרא.

New member
sara129,דיכאון לפני חגים,מצב מאד שכיח

במשפחות חד הוריות,חלקיות,גם אצל רווקים/ת שאינם קרובים למשפחה. חגים,במיוחד אלה הנהוגים אצלינו,הם מסורתית,חגים בתוך המשפחה,בדרך כלל משפחה מורחבת,או רק גרעינית.בחג שנחוג בכורח המציאות לבד,ללא בן/בת זוג,הורים און בני משפחה קרובים,מורגשת מאד ההעדרות הזו,ומקשה עוד יותר על המציאות היומיומית.יש כמה הצעות מעשיות בכדי להתמודד עם התחושות האלה,כפי שתוכלי לקרוא בקישור המצ"ב.

למעלה