דיכאון קליני

Weirdi

New member
דיכאון קליני

אוקי- זאת שאלה די דפוקה, אני יודעת אבל אני ממש לא יודעת איך אני אמורה לשאול את זה בדרך אחרת: איך אני יכולה לדעת אם אני בדיכאון כליני או שזה פשוט משהו חולף?

nutmeg

New member
גם דיכאון קליני

הוא דיכאון חולף. ה"קליני" הזה בא לציין שאכן מדובר במחלה ולא ב"דיכי" או סתם מצברוח רע. לאנשים יכול להיות דיכאון קל (מינורי) או דיכאון עמוק יותר - מג'ורי. גם דיכאון קל וגם דיכאון עמוק יותר חולפים, עם נטייה לחזור בגלים במשך השנים. אם את מאוד מוטרדת ורוצה אבחנה, גשי לפסיכיאטר.

zuchmirm

New member
דיכאון "קל"

גם דיכאון קל שעונה להגדרה mild depression לפי ICD 10 הוא דיכאון שכרוך בייסורי גהינום וסבל מר והוא נקרא קל כי מדובר בשלב שבו הנטיות האבדניות האמיתיות הם בגדר פנטזיה ולא נעשים מאמצים "להגשים" את הפנטזיה. דיסטימיה היא לא דיכאון חולף אמרו לי שלא קל לטעות במי שנמצא בדיכאון חמור

nutmeg

New member
ה"קל"

וה"עמוק" לא מצביעים על היקף הסבל או הגיהנום הפרטי מכיוון שזה אינו מדיד. כל מי שסובל, סובל ב-100%. מה שמדיד הוא התפקוד. אלו בדיכאון קל, סובלים אך עדיין מסוגלים פה ושם לתפקד, לצאת מהמיטה, לעבוד, לשמור על מינימום הכרחי כלשהו. אלו בדיכאון עמוק לא יוצאים מהמיטה, לא מתרחצים, לא אוכלים וכו'. מידת העומק - בתפקוד לא בסבל.

למעלה