דיכאון מקורי

קשכפית

New member
דיכאון מקורי

"הבל הבלים אמר קוהלת הבל הבלים הכל הבל. מה יתרון לאדם בכל עמלו שיעמול תחת השמש. דור הולך ודור בא והארץ לעולם עומדת... כל הדברים יגעים לא יוכל איש לדבר לא תשבע עין לראות ולא תמלא אוזן משמוע. מה שהיה הוא שיהיה ומה שנעשה הוא שייעשה ואין כל חדש תחת השמש" (קהלת פרק א´) ואחרון מתוך הספר המצויין "כל החיים לפניו" של אמיל אז/אר "לפי דעתי, אין דבר יותר גועלי מאשר לדחוף את החיים בכוחלגרון של אנשים שכבר לא יכולים יותר לקיים את עצמם ולא רוצים לשמש לשום דבר"

tiger

New member
מעניין כמה אנשים היתמכרו על רקע

של דיכאון?

מאו יין

New member
טייגר...

אני מאמינה שהמוווווון אנשים התמכרו להרבה דברים(לאו דווקא סמים) עקב דיכאון כי כשרע לך כל כך וכל הזמן מיביפנים אתה מחפש כל הזמן דרכים לעמעם את הכאב הזה לברוח ממנו.כל דבר שקיים על פני האדמה שעשית,חווית,טעמת,הסנפת,שתית(וכו´)שגרם לך להפטר מהתחושה הרעה המרחפת עליך באופן תמידי,ולהרגיש טוב ולו לכמה דקות אתה כל הזמן תחפש לעשות,לחוות,לטעום,להסניף,לשתות את ה"דבר" הזה. כי בזיכרון שלך כנראה "תקוע" איפהשהו שהדבר הזה גרם לך להרגיש טוב!! אני באופן אישי(כי אני לא אוהבת לאמר דברים שנכונים אולי רק לגבי)מאז שאני זוכרת את עצמי(באמת באמת מאז!)רע לי!!!!!!!! התחלתי לכתוב יומן בכתה ה´ וזה לא היה יומן של" שלום יומני היקר.. קמתי בבוקר השתנתי אכלתי הלכתי לביה"ס רבתי עם החבר בלה בלה בלה..." אלא זה היה החבר שלי הייתי משוחחת עם היומן ותוך כדי כתיבה הייתי עושה לעצמי "סדר" בבלאגן המחשבות בראש. הייתי שופכת את כל מה שהיה רץ לי בראש ותוך כדי הכתיבה העננים היו קצת מתבהרים...אבל למה בכלל אני מזכירה את היומן? (מעבר לזה שקשכפית אני לא צריכה לשבת לכתוב את הסיפור חיים שלי על דף או בוורד כי הוא מסופר בהרחבה וב"זמן אמת" ב-9 מחברות ששימשו כיומן...) אני מזכירה את היומן כי מי שיקרא אותו יראה שאחת ל...חודש חודשיים חצי שנה ,לפעמים יותר לפעמים פחות אבל באופן עיקבי מכתה ה´ ועד גיל 25 (היום...)כל הזמן חוזרים שם משפטים כמו..."אחת לכמה זמן אני רוצה להתכרבל ולמות" "ורע לי רע לי רע לי" ו"למה כל פעם מחדש החיים מתפרקים לי"ועוד המוווון כאלה משפטים.ופעם כתבתי ש" אני אף פעם לא מאושרת ולא טוב לי אלא יש לי הבזקי אושר מידי פעם והלוואי והייתי ידעת איך להרגיש ככה כל הזמן!..." אתה יודע טייגר כמה טוווווווווווב היה לי כשלקחתי את הטריפ הראשון??? אושר עילאי!!!!!! אז בן אדם שכל הזמן מחפש בנרות את האושר הזה ומצא אותו על טריפ לא יקח עוד אחד ועוד אחד ו...עוד אחד...??? צריך המווון כוח והבנה כמו שלגאוותי לי היה,להבין שבסוף זה לא אושר אמיתי וטוב זה לא יעשה לי!!!!! זהו לבנתיים מקווה שתיקרא. מאו

tiger

New member
כמו שאמרת (ויפה אמרת):

צריך המון כוח והבנה.הבעיות מתחילות מתי שגם כל הכוח וההבנה שבעולם לא עוזרים... ליפעמים אנשים מתחילים להישתמש ביגלל בעיה מסוימת שאפילו ניפתרת או נעלמת עם הזמן ומה שנישאר זו רק בעית הסמים...מילכוד 22

למעלה