דיכאון - מדריך למשתמש

דיכאון - מדריך למשתמש

הי, אני מחפש מידע על תופעת הדיכאון בהתפתחותי כמטפל אני רוצה תמיד להגדיל את ידיעותיי ולאחרונה התחלתי לטפל במטופל שסובל מדיכאון די קשה עלה בי צורך גדול ללמוד את התופעה ממקור סיפרותי וחשבתי שאולי יש בפורום מטפלים שפגשו ספרים מוצלחים בנושא תודה מראש

טאוֹ

New member
ספרים טובים על דכאון

שלום לך, נדמה לי שבפעם האחרונה כתבת כאן לפני כשנתיים וסיפרת שאתה מתעניין בלימודים, ושדיקור מושך אותך באופן מיוחד. מדבריך כעת ניתן להבין שאתה בשלב מתקדם של לימודיך, או שאולי אף סיימת אותם. האם תרצה לספר על לימודיך? בכל מקרה, אני חושב שאם אתה עדיין בשלב הלימודים אתה יכול להתייעץ עם המורים שלך. הדבר נכון גם אם כבר סיימת את הלימודים והיו לך מורים טובים שנשארת בקשר איתם. כמו-כן, לדעתי האישית, הרצון ללמוד הוא לא רק רצוי ומבורך אלא תנאי לגדילתך כמטפל, אך נראה לי שבמקרה של דכאון קשה עדיף להיעזר במורה-מטפל שינחה אותך בטיפול, אם הדבר רלוונטי, או להעביר את המטופל למטפל מנוסה יותר. יש למצוא את השביל החמקמק בין הנקודה שאומרת שללא נסיון לא לומדים באמת, לבין הנקודה שאומרת שלא עושים נסיונות במטופלים. את הדברים הנ"ל כתבתי באופן כללי והם נכונים לגבי כל אחד; כאמור אין לי מושג לגבי לימודיך, האם היית מטפל עוד קודם לכן ומהי הכשרתך. ולגבי הספרים, יש שלושה ספרים טובים שאני אישית הייתי ממליץ לכל מטפל לקרוא, הם לא מתמקדים בהכרח רק בדכאון ולמעשה גם לא בהכרח בשיטה טיפולית ספציפית, אבל הם יכולים לתת מידע חשוב ולספק זוויות מבט מעוררות השראה על מצבים נפשיים קשים וההתייחסות אליהם מבחינה רוחנית ופסיכיולוגית. כשהדברים מתפרקים - עצה לבבית לזמנים קשים. בבודהיזם הטיבטי כפי שהוא מוצג על ידי פמה צ'ודרון, הרגעים הקשים בחיים הם הזדמנות מיוחדת במינה לחוות בצורה עמוקה את ארעיות החיים, להרחיב את מנעד החיים ולפתוח במסע רוחני. באוסף של שיחות עם תלמידים שנערכו בין השנים 1987 - 1994 מראה צ'ודרון באמצעות רגעים מיוחדים בחייה שלה, ותוך ציטוטים של מורים טיבטים דגולים אחרים, איך ניתן להפיק חיים מלאים יותר ואף לגעת בנצח, באמצעות הרגעים בהם נשמטת הקרקע מתחת לרגלינו מרוב פחד וכאב. כוחה המרפא של התודעה - טולקו תונדופ, חכם בודהיסטי של מסדר הנינגמה שבבודהיזם הטיבטי, זיקק עבור הקוראים המערביים את לבה של גישת תרבותו לבריאות ואת עקרונותיה המעשיים. על פי גישה זאת מחוברים הגוף, התודעה והרוח לבלי הפרד, כפי שמבהיר תונדופ. ככל שתגדל יכולתנו להרפות את עוצמת האחיזה, כלומר, ככל שנאמן את עצמנו להיפטר מהטרדות, קטנות כגדולות, המגבילות את ראייתנו, ובמקום זאת להתרגע בתוך תפישה רחבה יותר של העולם ומקומנו בו - כך תגדל יכולתנו לתמרן את כוח הריפוי של התודעה ולהפיק מסגולותיה לטובתנו. דרך הלב - ספר שנכתב על ידי ג'ק קורנפילד, ד"ר לפסיכולוגיה קלינית ופסיכותרפיסט במקצועו, נזיר בודהיסטי לשעבר ומורה ויפאסאנה בהווה, המחצית הראשונה של הספר מציגה את הבסיס לחיי רוח משולבים: דרכים לתרגול, סכנות שכיחות וטכניקות להתמודדות עם קשיים וכאבים. המחצית השנייה מדברת באופן ישיר על שילוב התרגול הזה בחיים המודרניים שלנו והוא נוגע בנושאים כגון: תלות הדדית וחמלה, מידור, פסיכוטרפיה ומדיטציה והתועלת והקשיים שבהם נתקלים מורים רוחניים. קורנפילד משתף אותנו במסע האישי שלו שכן לתורתו, האוניברסלי חייב להתחבר אל האישי כדי להתגשם בחיינו הרוחניים.

וואו איזו תשובה ...

ראשית, תודה על תשובה יסודית וארוכה :) אני לומד כבר שלוש שנים פסיכוטרפיה הוליסית (הילינג) במכללת רידמן ואני יכול להגיד בפה מלא שזו אחת ההחלטות הטובות שעשיתי בחיי אני עדיין לומד והמורים שלי הם בהחלט חלק גדול מהדרך הטיפולית שאני בונה בימים אלו בנושא הדיכאון, אני יותר מתעניין לקרוא חומר סיפרותי, מעמיק, אם זה מעולם הפסיכולוגיה או מעולמות רוחניים יותר כדי להגדיל את הכלי הטיפולי שלי אני בהחלט מרגיש אני יכול להתמודד יפה מאוד עם המטופל החדש שלי אבל יחד עם זאת יש קריאה פנימית ללמוד עוד את הספר הראשון קראתי והוא בהחלט מעניין אבל אני חיפשתי משהו יותר ממוקד ויותר טיפולי - הרשימה שלך נראית לי מתאימה יותר לעבודה עצמית ועבודה רוחנית בכל מקרה, רב תודות אני אבדוק את שני הספרים הנוספים

זנב מידע (לא ספרות אבל מעניין)

שלום כ.ל.כ.כ.א! המקור הרפואה היפנית. סיבה פיזית אפשרית לדיכאון: פגיעה בזנב!!! זה בולט בדכאון לאחר לידה בה הזנב נלחץ בין היולדת ומאמציה למיטה(כשהלידה בתנוחה על הגב) ההסבר לכך פשוט,הזנב אצל חיות משמש להבעת רגשות,אצלנו הוא מנוון אבל כשהוא נפגע צפויה גם פגיעה רגשית עד כדי דכדוך/דיכאון. לכן טיפול בזנב מהווה אופציה טיפולית נוספת בדכאון, בהצלחה! ערן

sharpantie

New member
עוד מידע

שני ספרונים קטנים שנכתבו ע"י אנשי מקצוע: 1. דיכאון- מאת פרופ. יוסף זוהר וד"ר רז גרוס.בהוצאת פרולוג משנת 2000 2. דיכאון בעיה עם פתרון מאת ד"ר ניר עישר בהוצאת מכון פסגות. יצא בשנת 1997 שני הספרים מיועדים בעיקר להבנה בסיסית של הנושא ויש בהם תאורי מקרים וטיפול. כמו שראית הספרים יצאו לאור מזמן ולא ידוע לי אם ניתן להשיג אותם. תנסה לפנות להוצאה לאור ולמכון פסגות. הספרים כתובים באוריינטציה קלינית ואין בהם התיחסות לטיפולים אלטרנטיביים.

מרצה במכללת רידמן

אחת המרצות במכללה היא אלוירה גרינר אני ממליץ לך לשוחח איתה. בהצלחה

למעלה