דיכאון יומולדת

Arielcohen

New member
דיכאון יומולדת

יש נקודות בחיים. החיים מכילים נקודות ציון שמאפשרות לנו לומר "עד כאן זה, ומפה זה". הנקודות האלו הן מליון דברים. בשבילי - יום ההולדת הקרב. 18. ושוב, כמו כל שנה, אני צריך להילחם עם הדיכאון הנורא שמגיע ומשתלט כמעט על הכל. שמשאיר אותי שבר כלי, בחור עצלן שלא עושה שום דבר, יודע את זה, סובל מזה, ועדיין לא מוצא את הכוח לקום מהמיטה ולפתוח את החלון. כי הנקודה הזאת גורמת לי לעצור. וזה הכי נורא. אני בחופש, החיים די במקום, ואז זה תוקף. אני מצליח לצאת מתוך החיצוניות, להפריד בין האובייקטיבי לסובייקטיבי ולהסתכל על עצמי מהצד. ואז אני מסתכל סביבי ורוצה פשוט למות. אני רואה אנשים עם כל כך הרבה דברים ברורים מאליהם שלי פשוט אין ואני מנסה ללא הצלחה להשיג. במשך כל החיים שלי, בערך. אני רואה אנשים די כמוני, ומה הם עושים? מדברים על זה. חברה של אחותי הזעיקה אותה ב3 בבוקר אחרי משבר, ואני כ"כ קינאתי. גם אני רוצה את זה. גם אני רוצה להזעיק מישהו שכשאני שוכב ער ב2 בבוקר, כולי בסערת רגשות, יבוא ופשוט יקשיב, יעודד וידע לחבק כשצריך. וכשאני מנסה, אני רואה אנשים די שמחים, אנשים במצב לגמרי שונה משלי. ואני לא רוצה להרוס להם עם השטויות שלי. אני לא רוצה לעצור את ידידה שלי, שעסוקה בהתחרמנות עם החבר שלה, כדי להרוס לה את האושר שכ"כ מגיע לה. אני לא רוצה ולא נותן לעצמי להישפך בפני אנשים שלא מכירים אותי לגמרי ובאמת. אז אני סגור. יש לי תחביב - אני אוהב להירדם עם מוזיקה. ליצור פלייליסט בווינאמפ עם שירים עד הבוקר ולהירדם עם זה. אתמול עשיתי את זה. לא באמת רציתי, רציתי רק לישון, אבל לא יכולתי לסבול את השקט, השקט המגעיל הזה, שנותן למחשבות שלי הד בלתי נסבל. שמתי את "יותר טוב כלום מכמעט" בראש הפלייליסט, וניסיתי לישון. השיר הראשון עבר בשלום, אבל עד מהרה חשתי מועקה עצומה. כאילו הקול של עברי הוא כמו מכה חזקה שחוזרת על עצמה ומכאיבה לי בכל הגוף. כאילו אני עומד להתכווץ, להיעלם. רציתי לצרוח. ולא נתתי לעצמי. רציתי לכבות את הרמקולים. אבל לא נתתי לעצמי. נתתי לקול של עברי לחדור, לגרום לי להתמודד. פאק, 18 שנה וכלום, פשוט כלום! כל כך קל לי להיות אופטימי בשביל אחרים, בשביל העולם. יהיה שלום מתישהו. כולכם תראו. אני פשוט תמיד משתדל להיות שם כשצריכים אותי, ואני מגלה שפחות ופחות ופחות צריכים אותי. ורק אני צריך ולא יכול. יש לי אינטרנט רק חודשיים, בערך, ואני כבר מרגיש מטומטם מדי בשביל העולם האמיתי. כאילו, זה מה שאני עושה. אני גולש. אני בורח מהעולם האמיתי, מהמציאות, כמו שתמיד עשיתי. ופתאום זה נהיה כל כך קל. תמיד היו בעיות, האושר תמיד היה זמני מאוד, הוא תמיד הופיע עם סטופר. אבל תמיד מצאתי את האיזון בין ההשלמה עם המציאות לבין האופטימיות והידיעה שעוד יהיה יותר טוב. אבל עברו 18 שנה, ולא נהיה יותר טוב. בגיל הזה אני אמור כבר לדעת, אמורים להיות לי כל מיני דברים, אני אמור לנסות לכבוש את העולם ולהנות משנותיי הטובות. אבל לא. אני הופך יותר ויותר למה שתמיד הפחיד אותי - בחור פתטי שהוא כישלון. סתם איזה יצור. וזה נורא. אני מנסה לשלוח את ההודעה הזאת כבר כמה דקות והמחשב נתקע לי כל הזמן לפני שאני מספיק. כמו מטאפורה עצובה לחיים שלי.

A N I g M A

New member
אריאלוש

קודם כל - מזל טוב! אני בחיים לא הרגשתי דיכאון לפני יומולדת (להיפך... ההיפראקטיביות בי יוצאת החוצה). אבל בכל אופן, הרגשתי כמוך אלפי פעמים. שאני רוצה מישו כזה להזעיק. מישהו. רצית לצרוח? יופי, לצרוח זה מעולה. שתדע לך שבדיוק עכשיו יש לי הרגשות כאלה. כאלה... אוף! (תתחבר ואני אסביר אוף). יש אנשים שצריכים לצרוח מבפנים. גלישה זה באמת בריחה מהעולם האמיתי אבל ממתי אסקפיזם הוא דבר רע? אני עושה את זה כל יום. ואני מדחיקה לגמרי את הכל. בשלב מסוים זה פורץ החוצה (כן בכי) ואין מה לעשות נגד זה. חוצמזה אם רע לך תתקשר. אתה תמיד מוזמן :) אוהבת המונהמון

jeackyh

New member
אריאל'וש

אני לא חושבת שיש מקום מתאים מכאן למצוא אנשים שחשים אותו דבר, למצוא אנשים שכן יהיה להם זמן לבוא ולשים כתף גם באמצע חירמון עם החבר. אל תבחר ברחמים העצמיים גם לך מגיעה התשומת לב והאהבה. את החיבוק החם שאתה צריך כרגע קצת בעיתי לספק בעולם הוירטואלי הזה אבל מישהו מאוד חכם אמר את המשפט הנ"ל. והוא דיי זורם לאיפה שאתה צריך להיות... אתה נמצא במקום בו נמצאות מחשבותיך. וודא שמחשבותיך נמצאות במקום בו אתה רוצה להיות. -

אריאל...

תראה, אני לא ממש מכירה אותך, ואתה לא ממש מכיר אותי. אבל באופן תמוהה למדיי מה שכתבת פה, הוא דבר שמתאר כל כך הרבה מהחיים שלי. אני בנאדם שתמיד מעריך את מה שיש סביבו, כי המפגשים שהיו לי עם אנשים פחותי מזל ממני משאירים בי חותם עמוק. בלי קשר לזה, אני בנאדם שממש אוהב להקשיב. אני מרגישה מועילה בכך. כככה שלמרות שאנחנו לא ממש מכירים, אני יכולה רק להציע לך שתכיר אותי, ואני אכיר אותך, בתקווה שאני אהיה זו שתוכל להתקשר אליה בשתיים בלילה. אולי זה נשמע לך הזוי אבל כמו שאתה צריך את הבנאדם הזה, אני מחפשת מישהו להיות הבנאדם הזה בשבילו. זה חלק מהמסע שלי למצוא את המקום שלי בעולם הזה.. אני יודעת שזה נשמע מוזר. אני חושבת שאתה יום אחד תמצא את המקום שלך בעולם התמוהה הזה, ואפילו אם זה רק בכך שיש לך את הכישרון להפוך למילים את מה שכל הסובבים אותך מרגישים. בקיצור. אני פה.. אם תרצה..

לאדון אריאל היקר,

אני, בדה"כ (ויעידו חברי הפורום הותיקים) לא מגיב לסוג ההודעות שהשארת היום. לא יודע, בדה"כ אין לי הרבה מה להגיד בנושא. ושאני מרגיש שאין לי מה להגיד, או להוסיף, אני נוטה לא לעייף את העין. המקרה שלך הוא קצת שונה. אולי בגלל שהוא קצת מוכר לי, אולי בגלל שהוא לא מוכר לי בכלל. אנחנו נורא דומים בדברים מסויימים ונורא שונים באחרים. לא מוכר לי הדיכאון לפני היום הולדת. בטח שלא בגיל כזה צעיר (אתה פאקינג בן 18, איזה סיבה יש להיות בדיכאון מזה?) וצר לי שאתה חווה את זה עכשיו בתקופה כל כך נפלאה, יהיה לך גילאים אחרים הרבה יותר מתאימים :) ההתסכלות החיצונית הזו, כן מוכרת לי, המסקנות לא ממש, אבל אני בהחלט יכול להבין על מה אתה מדבר. אבל, וזה אבל גדול, מקריאה בין השורות, או לפחות כך אני מבין את זה ותתקן אותי אם אני טועה, כל הדיכאון של הישיבה-ב-2-בלילה-לבכות- על-משהו, לא נובע מהעובדה שאין לך מי שיבוא אליך לעזור לך ולנחם אותך, בשעת צרה, אלא על עובדה שאין ממש על מה, ספציפית, וזו בדיוק הבעיה. זה מה שחסר לך. ודווקא לזה אני מאוד יכול להתחבר. אני לא חושב שהבעיה היא להפריע לאנשים שמחים אחרים, כי העצב שלך לא אמור לדכא אותם, ההפך, לעזור לחבר בצרה, גם עם מצבו רע, זה אחד הדברים היותר מספקים בחיים. וסיפוק גורם לאושר רב. אבל כמו שכבר ציינתי, איני חושב שזו הבעיה האמיתית. הבעיה היא, אותו "שקט", מאטפורי, שכל כך הפריע לך אתמול בלילה... ואני יגיד לך עוד משהו, האינטרנט, אולי נראה מקום בריחה, אבל לפעמים, הוא יכול להיות הדבר הכי אמיתי בעולם, כל עוד גילית שמי שעומד מולך, באותו מקום, אמיתי גם הוא. אני חושב שבמפגש האחרון הוכחנו זאת ועל כן, לפחות שאתה כאן, אתה לא בורח למציאות אחרת, זה פשוט עוד חלק מהמציאות היומיומית שלך, היא פשוט לא נגישה פיזית כל הזמן, בניגוד לצדדים אחרים בה, שכן... בכל מקרה, מכיוון שכמו שכבר הסברתי, אני לא חושב "שמישהו לדבר איתו" היא הבעיה, אני לא יציע לך את כתפי החסונה והשרירית (על מי אני עובד?) אם אתה מרגיש שזה פסיכולוגיה בגרוש, תתעלם מההודעה, היא לא שווה את דף האינטרנט שהיא כתובה אליה, אני פשוט מסיק מדברים שעברו עליי בחיים. אבל אם אתה מרגיש שקלעתי בול למה שהתכוונת, תביא בהודעה הפרטית, אני אשמח. איש יקר

הבהרה,

לאחר שקראתי מה שכתבתי, הגעתי למסקנה שההסבר שלי לא מספיק מדוייק וניתן להבין כאילו אני חושב, שאין לך ממש בעיה ואתה כמהה לאיזה משבר. לא זו היתה הכוונה. ממש לא. הכוונה היתה שאתה כן נמצא בסוג של משבר, אבל הוא משבר דיי קבוע, בלי עליות וירידות, ועל כן, בלי שיחות התמוטטות עצבים של 2 בלילה. הוא נמצא שם, באותו "שקט", והוא גם שקט בעצמו. אותו משבר, הקבוע הזה, הרבה יותר גרוע מהאילו העולים ויורדים, כי קשה להתפרק ממנו בשיחת לילה, ומפה נובע התסכול. זו היתה הכוונה. איש יקר

xdye1

New member
אממם...

אוך איך שהקושי והחוסר ידיעה מצטברים ומתפוצצים דווקא כשאנחנו אמורים לחגוג. מצידי ואני מאמין שגם מצד ידידה שלך אתה יכול להרוס והרבה. תרגיש חופשי!

חן j

New member
אריאל

קודם כל מזל טוב! שנית, אני מכירה כל כך את ההרגשות הנוראיות הללו כל מה שאעשה זה לכתוב לך מה מנחם אותי כשהן באות: אני מחכה לתקופה "אחרי הצבא" לרגע שאשתחרר ואתחיל את "החיים האמיתיים" ולנסות להתחיל "לכבוש את העולם" או אולי רק חלק קטן ממנו שארצה בשבילי. אבל עד אני עושה דברים מסוימים שאני חושבת שכדי גם לך לנסות תתמקד בדברים שאתה אוהב,ותצמד אליהם, אם אתה אוהב לעשות משהו מסוים תזכיר לעצמך לעשות את הדבר הזה פעם ביום פעם בשבוע, אם יש מקום שאתה חולם להיות בו למד עליו, אם יש משהו שאתה מתעניין בו, חפש מקורות תקרא ותעיין... בקשר לאינטרנט- אולי זה בריחה,אך לאו דווקא רעה, אינך צריך להרגיש מטומטם בגלל זה..כפי שאתה רואה המון אנשים עושים זאת,פה, אני מניחה, שפה יותר קל להפתח, להוציא את המועקה החוצה..אני חושבת שאפשר לקבל פה חיזוקים שלא תמצא במקום אחר,ואולי גם חברים חדשים. אני לא חושבת שאתה בורח מהעולם האמיתי אתה משתף אחרים, אנשים שאתה לא מכיר, בבעיות שלך, שמתרחשות בעולם שלך...

iLoveIvri

New member
אריאל,

אני מאוד מאוד מזדהה עם הדיכאון שלך, ועם המחשבות שלך.. גם אני הרבה פעמים מרגישה לבד ושאין לי כתף לבכות עליה כשאני בדיכאון. קורה הרבה פעמים שאני סתם נכנסת לדיכאון כזה, לא מסיבה מיוחדת, סתם מהחיים... עוד כמה ימים יש לי גם יומולדת... 14... ואני לא יודעת למה, אבל גם אני נכנסת לדיכאון בדרך כלל לפני ימי הולדת.. בעצם, לא בדיוק, חודש לפני היומולדת אני מתרגשת וכל זה אבל כשהתאריך מתקרב אני מתחילה להיכנס לדיכאון כזה שאין לי בדיוק מושג ממה הוא נובע. יומולדת זה אמור להיות דבר משמח אבל אז אני חושבת על זה לעומק ומבינה שהנה, הגיעה עוד יומולדת, עוד שנה שבעצם ברובה הייתי בדיכאון עברה, ועכשיו תתחיל עוד שנה כזו... אני משתדלת למצוא את הכתף הנכונה לבכות עלייה כשאני צריכה, למרות שבדרך כלל אני זו שמשמשת כתף לבכי לכל מי שסובב אותי... ושלא תבין לא נכון, אני מאוד אוהבת להקשיב, ולעודד אנשים, ואני גם יודעת ומשתדלת לעשות את זה בדרך הנכונה (וואנבי פסיכולוגית כשאני אהיה גדולה
). אני לא ממש מכירה אותך, וגם אתה לא בדיוק מכיר אותי, אבל אני רוצה להגיד לך שתדע שאם תרצה ותצטרך כתף לבכות עליה אני נמצאת פה (מוזמן לכתוב לי הודעה פרטית, רק אם בא לך כמובן..)
, הדר

למעלה