דיכאון וקושי

דיכאון וקושי

מקווה שכאן יבינו אותי ולא ישפטו..
התאומות שלי כבר בנות 3 חודשים וממש קשה לי. קושי יומיומי. ממש אין לי מצב רוח ואני מרגישה ממש בדיכאון. מרגישה כמו עבד ושאף אחד לא מבין אותי. מצפים ממני שאני אהיה שמחה ומאושרת ובא לי רק לבכות. כולם נעלבים עלי שאני לא שמחה מספיק ורק עצבנית אשמח לעצות.

גינגית29

New member
שווה לבדוק

אם מעבר לקושי האמיתי שאת נמצאת בו (קטונתי, אצלי הן עוד בבטן) לא התחלת עם סימני דיכאון: איך התאבון? שמחת חיים? על השינה לא נפתח כי בטוח שלישון לא מנת חלקך... בכל מקרה שווה בביקורת רופא הקרובה שלך להעלות את זה איתו כי זה משהו אמיתי לגמריי, ולא סתם בייבי בלוז...את יודעת לזהות הכי טוב על עצמך מתי את כבר מעבר לעייפות רגילה וזה מרגיש שונה, וזה שלב שצריך להתחיל לקבל עזרה.
ואני לא יודעת מה המצב אצלך, אבל תנסי לארגן יום- יומיים עזרה משמעותית סביב שתוכלי לישון ולאכול כמו בת אדם ולצבור קצת כוח פיזי ונפשי- 3 חודשים של עצבים מרוטים בלי שינה נותנים אותות על כל אחת, ועל אחת כמה וכמה אמא לתאומים.
מקווה שתצברי כוחות ותמשיכי קדימה בכל הכוח! בכל מקרה שולחת חיבוק וכל הכבוד ענק עד הדרך עד כה- בטוחה שעשית עם הילדים עבודה מעולה!

מרגישה כמוך...

אצלי הקטנטנים בני 4 חודשים וקשה לי ברמה שאני לא יכולה לתאר. איכשהו הבכי התמעט אבל רגעי השמחה והאושר לא רבים.
מרבית האמהות לתאומים שאני שומעת מתארות את התקופה הראשונית כתקופת כאוס מאוד קשה. ואומרות שהדברים מתחילים להסתדר לאט לאט.
שאני זיהיתי אצלי התחלה של דיכאון - כל כך פחדתי לשקוע לזה שפשוט שיתפתי את הקרובים לי בתחושות שלי. פחדתי לשקוע לבד ובעיקר רציתי להרים דגל אדום. בסופו של דבר, לא נעזרתי בעזרה מקצועית, אלא יותר עוזר לי לדבר עם חברות.
יש לך עזרה בבית? בן זוג שעוזר?
חשוב שתקלי על עצמך את החיים. במה שאת יכולה כמובן ,אם יש תחביב שאת אוהבת, תחזרי לעשות אותו ובקשי עזרה ספציפית מהקרובים אליך. ואם לא זה, אז עזרה בתשלום (אם יש לך יכולת כמובן) רק עד שתרימי את הראש מעל למים.
אני מציעה גם לשתף אולי רופא/אחות מטיפת חלב, אולי תעזרי באמהות לתאומים שמתנדבות ובאות לעזור או תפני לעזרה מקצועית שאת מתחברת אליה? כל דבר שיתן לבנות שלך אמא שמחה ומאושרת. ההתחלה אכן מאוד קשה. התחושות שאת מתארת מוכרות, אבל זה לא אומר שלא צריך לטפל... אם את צריכה משהו מוזמנת לשאול. יש כאן בנות מקסימות שבאמת עוזרות.

מנסה לעזור...

לפני שש שנים גם אני ילדתי תאומים ועברתי בערך את מה שאת מתארת. דכדוך עמוק מאוד. מבחינתי כל השנה הראשונה היתה רק קושי ולא זכורות לי כמעט חוויות טובות ממנה, וחבל. לכן אני אומר לך את מה שלי לא היה מי שיגיד, ואני מקווה לעזור כמה שיותר. אין ספק, גידול של תאומים זו תקופה קשה מאווווד, בעיקר השנה הראשונה.
תשתדלי לישון כמה שיותר, ההרגשות האלו נובעות גם מחוסר שינה. אם יש לך אפשרות להביא מישהו לשמור עליהן כדי שאת תחטפי שינה של שעה, זו הצלה! אפילו אם רק אחת ישנה, תנסי לשים את השניה לידך ולנוח קצת יחד איתה. מבטיחה לך: הגמדים לא יבואו לעשות את עבודות הבית במקומך והכביסה לא תברח לשום מקום. תשתדלי להיעזר כמה שיותר בקרובי משפחה/חברים/שכנים, אולי אפילו תדאגי לבייביסיטר פעם בכמה זמן, כשאת מרגישה שזה כבר יותר מדי, ותצאי, תשתחררי קצת מהטיפול בהן. אם אין לך אמצעים לבייביסיטר אולי תשאירי אותן עם קרובי משפחה או אפילו להביא אותן אל הבייביסיטר, ואם זה קשה מדי, אפשר לפצל אותן לכמה שעות, שכל אחת תהיה אצל מישהו אחר שמוכן לשמור על תינוקת.
דבר אחד אני יכולה להגיד לך: זה עובר, זה טס, הם גדלים לפני שאנחנו שמים לב, אז תשתדלי להינות מהגיל הזה כמה שיותר ולתעד אותו בתמונות וסרטונים, כי זה לא חוזר!
היום אני מגדלת זוג שני של תאומים בני 5 חודשים, והרבה יותר קל לי, לא מבחינת הגידול והעבודה סביבם, כי אחרי הכל הם תינוקות, אבל מבחינה נפשית, כי ידעתי לקראת מה אני הולכת.
לכן כדאי שתדעי שזו רק תקופה וזה עובר! גג שנתיים ונהיה הרבה הרבה יותר קל! אבל כבר בעוד חודשיים-שלוש את תראי שהן נהיות יותר רגועות ופחות בוכות ודורשות על הידיים. תחזיקי מעמד ואם את מרגישה שאת צריכה עזרה מקצועית ולא מצליחה להתגבר על המצב, אל תחכי עם זה, הבנות שלך צריכות אמא בריאה...

תודה!

קוראת את התגובות עם דמעות בעיניים, תודה על התמיכה וההבנה והעצות הטובות!

אם לאם

החבר'ה שלי בני שנה וחודשיים
אלי באה עד לא מזמן מתנדבת מארגון "אם לאם"
זוג ידיים ובעיקר זוג אוזניים שלי עזרו.. שווה בדיקה אם מתאים לך
ואני הרגשתי שינוי סביב גיל 4 חודשים. זה פתאום קורה......
שיהיה רק טוב ומאחלת לך שתצליחי ליהנות

maayan1983

New member
זה מאוד שכיח

היי,
מה שאת מתארת הוא ממש שכיח, רק שאולי לא מדברים על זה הרבה....
אצלי זה התחיל כשהתאומים היו בני חודש וגם אני לא הבנתי למה אני לא מאושרת - נולדו לי שני ילדים בריאים, בלי פגיה, עם משפחה מאוד תומכת ועוזרת. מבחינה הגיונית הכל היה בסדר. מבחינה נפשית - היה גרוע.
פניתי לעזרה מקצועית - וזה עזר מאוד!!
תראי, זה יעבור לך בכל מקרה, אבל את לא חייבת לסבול! יש פתרונות!!
היום הילדים בני שנתיים ו-9, יש קשיים אחרים אבל אין מה להשוות להתחלה..... והאהבה שמקבלים בחזרה פשוט מדהימה!
תרגישי חופשי לפנות אלי גם בפרטי, שולחת לך הרבה כוח וחיבוקים

אשרז4

New member
מאוד מוכר

אני זוכרת שכשהיו בערך בנות שנתים ישבתי לאכול ופשוט לא הצלחתי לעצור הדמעות וכשאמא שלי שאלה מה קרה
התפרצתי בפניה שזה ממש לא כייף
זה משעמם, כל הזמן אוכל, קקי, מקלחת, בכי מה כך יהיה מעתה ועד עולם?
&nbsp
ולא ילדתי בגיל צעיר שלא ידעתי מה זה תניוק
&nbsp
פשוט 2 זה קשה יותר מכפלים
ובכלל ילד הופך לך את העולם, לא רק משנה אותו
בנוסף סביר להניח שהיה לי סוג של דיכאון, התלבטתי אז עם גיסי האם לחלכת לטפל והוא אמר לי שבכל זאת תאומים והגוף מלא הורמונים וזה לא משבית אותי שאתן עוד שבוע שבועיים ואראה.
ואכן הלך ונהיה יותר קל.
&nbsp
ממליצה לך כן לבדוק את הנושא של דיכאון אחרי ליה. ה לא מפחיד ולא נורא ומאוד ידוע.בנוסף זה שכלםלא מבינים (ואךלי רק מנסים לעודד אותך ולך נראה שלא מבינים) עוקשה.
&nbsp
תשארי כן, מצאי חברות שרגישות כמוך שתוכי לשפוך את יבינו
ולא רק ידברו על איך תינוק עשה אותם יותר טובים /שלמים/ גילה להם מהי אהבה וכד'
&nbsp
&nbsp
&nbsp

האם יש לך אפשרות לקבל עזרה?

קודם כל, לנסות למצוא נערה שאוהבת תינוקות, במשפחה או בשכונה, בהתנדבות או בתשלום. פשוט מישהי שתהיה איתך יחד איתן עם עוד זוג ידיים ועוד חיבוק. מישהי שיכולה להשגיח עליהן כשאת צריכה לשירותים או לשים מכונת כביסה. שיכולה להיות עם אחת מהן כשאת מטפלת באחותה. מישהי רגועה ועדיף לא פטפטנית מדי, שאפשר גם לדבר איתה מדי פעם כדי לא לשמוע כל היום בכי תינוקות.
כמובן שאם מישהו יכול להחליף אותך לכמה שעות, אפילו כדי שתוכלי לישון, או כדי שתוכלי לקפוץ לקניון הקרוב, או לשיעור פילאטיס - זה מצוין.
צאי החוצה. אל תישארי בבית. קחי אותן בעגלה, תעטפי אותן טוב, ולכי לטייל בשכונה. זה עושה פלאים להן ולך. אני לא מצפה שתלכי איתן לשבת בבית קפה (אם כי אני רואה אמהות רבות שעושות את זה, אפילו עם תאומים), אבל כן אפשר ללכת לגינה קרובה, או פשוט לצעוד ברחובות עם עגלה. תנשמו אוויר צח, תראו פרחים, ציפורים, אנשים, ותעשי גם ספורט על הדרך.
לאט לאט זה יסתדר. עם כל שלב התפתחותי שלהן זה יהיה לך קל יותר. מאוד קשה להיות בגיל הזה עם שתי תינוקות לבד. יש קפיצת התפתחות בסביבות גיל ארבעה חודשים, ואח"כ בגיל שבעה חודשים. כך שתזכרי כל הזמן שקיבלת שתי מתנות נפלאות שכרגע קשה להן עם החיים ושזה זמני.

למעלה