דיכאון וחרדות

michaela10

New member
דיכאון וחרדות

אחת החברות הכי טובות שלי נמצאת כבר כמה חודשים במצב לא טוב, היא לא מתפקדת, לא עובדת, לא יוצאת, לא רוצה שהחברים יבואו אליה וכו'... ההורים שלה גרים בחו"ל אז הם לא ממש מודעים למצב וגם לא יכולים לעזור לה משם. אני לא יודעת מה לעשות... איך אני יודעת אם היא צריכה טיפול תרופתי?

הי מיכאלה

הרשי לי לשבח אותך על החברות הטובה שלך
נשמע שחברתך הטובה אכן סובלת ממשבר כלשהו או מדכאון. את יכולה להציע לה לגשת לראות רופא. בשלב הראשון מספיק רופא משפחה, והוא יחליט אם יש מקום להפנות אותה לפסיכיאטר. במקרה כמו שאת מתארת, כנראה שיציעו לה תרופה אנטי דכאונית, אבל אני נזהרת מאד מלקבוע את זה חד משמעית, מפני שאני לא רופאה, ובטח שלא יכולה לאבחן על גבי פורום, גם לו הייתי רופאה. חוץ מזה, את יכולה להמשיך להיות חברה טובה שלה ולתמוך בה בכל דבר שהיא תצטרך או תבקש, ואל תלחצי עליה יותר מדי להשתנות - זה יכול לגרום לה עוד יותר להסתגר. תהיי שם בשבילה, לפי צרכיה. שוב,
לך והמון

michaela10

New member
טיפול תרופתי

היי אלומת אור, תודה על מה שכתבת... לפי מה שרשמת, רופא משפחה רשאי לרשום תרופות נגד דיכאון? כי נראה לי שיהיה לי יותר קל לגרור אותה לרופא משפחה מאשר לפסיכיאטר... את מבינה קצת בנושא הטיפול התרופתי? מכירה אולי תרופות ויכולה להכניס אותי מעט לעיניינים?

מיכאלה יקרה

רופא משפחה רשאי לרשום תרופות נגד דכאון, אך אני סבורה שרק לאחר שהמטופל מקבל את המרשם מפסיכיאטר. ברגע שקיבל מרשם מפסיכיאטר, אין מניעה לרופא המשפחה לרשום את אותה התרופה. ככה זה היה אצלי בכל אופן, אולי אני טועה. בכל מקרה כדאי להתחיל מרופא משפחה, גם כדי להסיר את ההתנגדות של חברתך וגם כי אולי בכל זאת הוא יכול לרשום תרופה. הבעיה היחידה שאני צופה היא, שרופא המשפחה יתנגד לתת לה תרופה מבלי שיבדוק אותה פסיכיאטר, כי בכל זאת פסיכיאטר הוא מומחה יותר מרופא משפחה ממוצע. אני אישית עברתי המון תרופות, אבל לייעץ בנושא אני לא יכולה כי: א. אני לא אשת מקצוע ב. גם לאיש מקצוע אסור לאבחן על גבי האינטרנט, אלא לכל היותר לייעץ ג. כל בן אדם מגיב אחרת לתרופות השונות ואין לדעת כיצד חברתך תגיב ד. יש אתר נחמד בשם אינפומד, יש שם המון מידע על תרופות שיוכל אולי לסייע לך מעט. המון הצלחה, ותשובי לעדכן אותנו בהתפתחויות! הרבה בריאות לך ולחברתך!

מישוהית

New member
רופאי המשפחה כיום

לומדים פסיכיאטריה והולכים למקומות טיפול פסיכיאטרים לצפיה במטופלים ואף נבחנים בראיון מטופלים (אני עשיתי את זה כבר כמה פעמיים, פעם אחת סטודנטית לרפואה ראיינה אותי באשפוז יום שבו אני נמצאת בהסכמתי ופעם אחרת כשהייתי מאושפזת אחרי מנת יתר של כדורים, פסיכיאטר לקח אותי לכיתת סטודנטים, שם הוא ראיין אותי מולם ונתן להם לשאול אותי שאלות וגם אני שאלתי שאלות שעניינו אותי, זה היה ללימוד שלהם (סטודנטים לרפואה כללית, לא לפסיכיאטריה). כיום רופאי המשפחה עוברים הכשרה רוצים להכניס את עניין הדיכאון לרפואה הכללית, כדי לשנות את היחס לעניין ולהתייחס לזה כאל כל מחלה וכו`, לכן כיום רופאי משפחה רשאים לרשום תרופות נוגדות דיכאון וחרדה ומוסמכים לכך, אם כי יתכן שבמקרים שנראים חמורים ושדורשים התערבות רצינית יותר, יתכן שהם ירצו להפנות לפסיכיאטר (יש גבול להכשרה שלהם אחרי הכל). המקרה של החברה שלך נשמע רציני, תשכנעי אותה ללכת לרופא משפחה ותראו מה הוא יגיד וימליץ. כל הכבוד לך, בהצלחה ורפואה שלמה

מישוהית

New member
ד``א -

בקשר למקרה של הפסיכיאטר שלקח אותי לצורך לימודי לכיתת סטודנטים - לא הוכנתי מראש ולא שאלו את הסכמתי... לא בסדר בכלל בכלל

גרא.

New member
michaela10,מה שלא ברור מפנייתך,האם חברתך רוצה

בכלל לקבל טיפול? האם יש מצב שהיא עלולה לפגוע בעצמה? האם היא מידרדרת מבחינה בריאותית ונפשית,מתקשה לקבל את ההחלטות הנכונות? מה בעצם קורה לה?,איתה?

למעלה