דיכאון אחרי לידה

bathi

New member
דיכאון אחרי לידה

אני מכירה מישהי שסובלת מדיכאון אחרי לידה. המצב שלה ממש לא טוב - אין בה טיפת חיוניות והיא מסתובבת כל הזמן עם הראש למטה ולא מביעה שום ענין במה שמתרחש מסביבה. אמנם עוד קודם היא סבלה מדיכאונות פה ושם אבל בדרך כלל היא היתה חייכנית ושמחה. היא מטופלת אצל מישהו אבל לא נראה לי שמשהו מתקדם. האם אתם מכירים מישהו שיכול לעזור במצב כזה? אני אשמח לשמוע על כל רעיון.

nutmeg

New member
יש המון מה לעשות

אבל קשה להבין מדבריך איזה טיפול היא מקבלת. שיחות? תרופות? שניהם? מסגרת יום? אשפוז? יש עוד ילדים?

גרא.

New member
bathi,דכאון לאחר לידה, זהו סולם

משתנה, שתחילתו במה שמכונה ביבי בלוז, המשפיע על 80% מהנשים, וסופו בפסיכוה שלאחר לידה, המופיעה אצל אחת לחמש מאות נשים. הסבל של כל אשה, תלוי בפסיכולוגיה האישית שלה, ביכולתה לעמוד בלחץ ובכמות התמיכה הרגשית שהיא מקבלת.מאפייני התופעה " ביבי בלוז", הם רגישות גדולה,עייפות,קשיים ברכוז, היסחפות על ידי רגשות של חוסר אונים, ובכי בלתי נשלט.מתפתחת נטייה חזקה לעצבנות כלפי הסביבה.סמפטומים של פסיכוזה שלאחר הלידה,מופיעים בדרך כלל בתוף 6 שבועות מהלידה,וכוללים הלוצינציות,מחשבות התאבדות, או דחף לפגוע בתינוק,והרגשה שמשהוא אצלו לא תקין.הטיפול בדכאון שלאחר לידה, כולל טיפול הורמונלי, תרופות הרגעה ותרופות נוגדות דכאון.לעיתים גם פסיכוטראפיה., עשוייה לעזור.לאור המידע הזה,לא כל כך ברור המשפט " היא מטופלת אצל מישהוא"...אצל מי? איך? כל זה חשוב לגבי ההערכה אםצ הטיפול שהיא מקבלת אכן מתאים לה.

למעלה