דיי...

www1115

New member
דיי...

אז הנה אני עכשיו- 22 שנה עומדת,חיה וקיימת. ולאט לאט אני מבינה כמה יצור מת אני. והרוב ,זה בזכותם. בזכות ההורים הנפלאים שלי שדאגו שלא יחסר לי דבר. לא בגד חם, לא אוכל ולא כסף. תמיד דאגו לי בעיקר כי אני הילדה הקטנה . אז כבר בגיל 22 אני עדיין הילדה הקטנה, שלא רוצים לתת לה להתבגר,גורמים לה עדיין להרגיש כאילו היא לא עברה את גיל 12. למה? כי הם אוהבים כוח. ילדה אחת כבר עזבה את הבית שלהם. על מי הם ירגישו כוח? ככה היה כל הזמן. בית עם מלחמות של כוח. תמיד לנצח ולצאת מנוצח. לא זוכרת ,וכמה שזה עצוב להגיד, את הפעם ששמנו את זה בצד ,ושהם באו לנשק, לחבק ,להגיד לי..אנחנו אוהבים אותך. אבל קיבלתי משפחה...אטומה. פה אין רגשות, ואין דיבורים על רגשות, ואין מראות של אהבה, ואין דיבורים על אהבה. שגרת חיים נטו. בלי שום דבר נוסף. וככה 22 שנה עברו להם..ואני דפוקה מתמיד. לא הבנתי עד עכשיו למה אני תמיד זו שבצד, שלא יכולה להיפתח, לחבק ,לאהוב..לא יכולה. מעדיפה להתרחק..ולא מבינה למה אני זו שתמיד סובלת, מעדיפה לסבול...אולי כי..לא ראיתי משהו שונה , אני מסתכלת על משפחות אחרות..רואה איך זה כ"כ שונה. אין שם את ההתנצחות ,את הגאווה. אני רואה חום, ומרגישה את הקנאה בוערת לי בלב... אז התמרדתי ,שנים, שלחו אותי לפסיכולוג בעברי, כי מן הסתם הבעיה היא הרי אצלי.. כאילו אני הקיר בטון. לא הלך.. אני סגורה מדי. לא יכולה להיפתח. מעניין למה. ועכשיו בגיל 22 אני לא מדברת עם הוריי כמה כמה ימים. על משהו שטותי ,שאין להם טיפת אומץ לבוא ולדבר איתי עליו. כי אצליהם הגאווה זה במקום הראשון, וגם אני לא איתם, כי את הגאווה שלי למדתי ורכשתי מהם. אבל הם לא יודעים שאת הגאווה לא לוקחים לקבר. בסופו של דבר החיים קצרים. ואת זה הם שוכחים. וכואב לי, די, אני לא רוצה יותר להתעסק עם זה, רק רוצה ללכת ולעבור למקום שאני רחוקה מהם..ואז אני יודעת שגם המצב ישתפר. כי איתם, קשר מרחוק, זה הפיתרון היחידי. לא לגור איתם באותו מים מדכא ואטום, שיהיה להם בכייף לעשות את זה ביחד ולבד. אבל אני יודעת שזה רחוק ממני, רחוק היום שאני אוכל באמת לעזוב, וכל עוד אני תלוייה בהם, הם מנצלים את זה וזה עושה להם טוב.

גרא.

New member
www1115,את כבר לא הילדה הקטנה,אלא אשה בוגרת

בת 22.אחד מסימני הבגרות,הוא לא רק הרצון והצורך להיות עצמאי,אלא ובעיקר עשיית כל מה שאפשר בפועל בכדי לממש את כל מה שאת שואפת,רוצה שיקרה,שיתרחש.גם אם נניח שכל מה שאת מטיחה במשפחתך,בהורייך,בנעורייך,הוא בדיוק מה שקרה.הבכייה הזו על חלב שנשפך (מכירה את המשל)לא תקדם בעניניך ולא כלום.לא מובן מדוע את שכבר אינך חיילת,לא מחפשת,לא מוצאת עבודה ראוייה,כזו שתאפשר לך לנטוש את בית הורייך,את כל הזכרונות המעיקים,המדכאים,לנטוש למצוא מקום מגורים, בשותפות עם עוד בנות,בנפרד,אם יהיה לך מספיק כסף,וכל מקרה,להתחיל לנהל חיים עצמאיים,שילכו ההורים שלך לעזא...לא נראה לי שאת יצור מת,גם אם בחרת כך להגדיר את עצמך.חשוב שתדעי לנצל ולהשתמש נכונה במוטיבציה שלך לשנות ולהשתנות בכדי לקום ולעשות בעצמך משהוא בשביל עצמך.ככל שתצליחי לבנות חיים עצמאיים,חיי עבודה,חברה ולימודים,כך תשתחררי מצל עברך.הקנאה שלך במשפחות אחרות,לא ממש מולצדקת,שכן אנחנו תמיד רואים רק את הקנקן,אבל לא מה שבתוכו. קחי את גורלך בידך,וצאי לדרך.

n l m

New member
היי, מקווה שאוכל לעזור

אני בן 23 וגם אני כמוך הסתכסכתי עם ההורים שלי בגיל צעיר, יצאתי איתם למלחמות, הטחתי האשמות וכה' דבר שנגרר גם לגיל מבוגר וגרם לי להמון קושי. רק לא מזמן הבנתי שההאשמות שלי את ההורים היו בעצם איזה אמצאי נוח שלי להתחמק מהבעיות שלי "זה לא שאני מתקשה בלימודים אני לא רוצה ללמוד בשביל לעשות דווקא להורים ולמורים שלא מבינים אותי" "זה לא שאני מתקשה בצבא, זה פשוט בגלל אמא שלי שדוחפת ומציקה לי ולא מובן לה שלא בא לי על המסגרת הזאת" כמו שהקשיים שלי היו חלק ממני, ולא חלק מההורים כך גם הקשיים שלך שקשה לך להפתח, לחבק, לאהוב, עצם זה שאת מאשימה את ההורים בזה אמור לפי ההגיון שלך להרגיע אותך, אבל זה לא כי למרות שאת מנסה לעבוד על עצמך את יודעת שזה חלק ממך. בכל מקרה מקווה שהבנת את ההתנהגות של ההורים שלך, כמה גרועה שהיא לא תהיה לא תוכלי לשנות וגם לא תוכלי לשנות את מה שהיה. מה שאת כן יכולה לשנות זה מעכשיו להתחבר לעצמך כעצמך, לא כמו מישהי מבחוץ שעשו לה משהו אם את עצובה תגידי לעצמך שאת עצובה, לא "אני עצובה בגלל שאמא כך ו..." אלא פשוט "אני עצובה עכשיו", בלי שום נסיון לדכא את זה רק תרגישי את התחושה ומה קורא לך עכשיו משעמם לך, אז תגידי "משעמם לי", ותנסי להרגיש איך זה מרגיש מישהו בחוץ הצחיק אותך או משהו בטלוויזיה, שימי לב לזה, איך זה מרגיש אני יודע שזה נשמע קצת מטופש מה שאני אומר אבל זה בערך התהליך שאני עברתי ועדיין עובר עם עצמי (לפחות מנסה במרבית הפעמים) ואני חושב שזה יעזור לך כי תדעי על עצמך יותר, על איך שאת מרגישה ומגיבה וזה ייגרום לך להרגיש קיימת ורלוונטית דבר שני תתרכזי בתחומי תעסוקה שונים אם את עובדת, נסי להנות כמה שיותר ממקום העבודה ולהרגיש שאת תורמת, בכל מקום עבודה למה שאת עושה יש תרומה, אפילו אם הקטנה ביותר. אם את לא עובדת חפשי לעצמך עבודה בתחום שמעניין אותך, את יכולה גם להתנדב אם את מרגישהכ שעבודה גדולה עלייך כרגע. ותזכרי תמיד שיש לך ראש, ידיים ורגליים, את מדברת, את מתפקדת זה לא מובן מאליו, יש הרבה אנשים שלא יכולים לעשות את זה. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה ואם תרצי עצה או אוזן קשבת את תמיד יכולה לפנות אליי במסר האישי

אוקיי

את בת 22, עדיין תלוייה בהורים, לא אוהבת את זה (שאת תלוייה), וגם לא ממש אוהבת את איך שהם מתנהגים אליך. אם היית מתחילה לשנות משהו בחיים שלך, מאיפה היית מתחילה?

למעלה