דייסת קוואקר

simosh101a

New member
דייסת קוואקר

היי,
אשמח למתכונים והסבר קל איך להכין לבת עשרה חודשים.
עדיפות בלי בלנדר/ חימום בגז...
תודה

hamu1

New member
תקני אריזה עם הוראות עליה

ותפעלי על פי זה.
הכי קל

גלושקה21

New member
דייסת קוואקר

הכי פשוט וטעים לדעתי זה לשפוך מעט מים רותחים על הקוואקר בסיר קטן על הגז. לערבב ותןך דקה יש דייסה. תוך כדי ערבוב או לאחר מכן אפשר להוסיף סילאן להמתקה, להעשרה תזונתית אפשר להוסיף שקדיה, טחינה.

רגע רגע...כמה פעמים הצעת ?

לפעמים צריך להציג את המוצק החדש, שוב ושוב ושוב עד שתדעי האם באמת אוהבת
&nbsp
אומנם בגיל שלכם לא חובה בכלל דיסה אלא יותר מוצקים שדומים למוצקים אמיתיים של מבוגרים
אבל זה עניין של העדפה ובחירה
כדאי לחשוף לכל המרקמים ותינוקות רבים מוותרים על המרקמים הרכים לטובתם של הקשים והלעיסים יותר
&nbsp

הייבי

New member
במיקרו

שמים כף קוואקר אינסטנט, מכסים במים בערך חצי סנטימטר מעל גובה הקוואקר ומבשלים במיקרו במקטעים של 30-40 שניות עד שעולה יפה (בערך מכפיל את הנפח). חשוב לבשל במקטעים קצרים ולהשגיח כי מהר מאוד גולש.

מתכון לדייסת קוואקר מעולה

כף קוואקר דק, כף שקדים טחונים וחצי כפית קוקוס טחון. מרתיחים על הגז עם מים בערך 3 דקות.
מוסיפים חצי כפית סילאן, בננה חתוכה ורבע תפוח מגורד.
זאת ארוחת ה(טרום)בוקר של הקטנה מגיל שנה בערך (במקום בקבוק הבוקר).

mitmit11

New member
קונים את הקוואקר מהיר ההכנה

אני שמה (בת 9.5 חודשים):
4-5 כפיות גדושות קוואקר
מים רותחים עד שמגיע לסמיכות הרצויה
מערבבים היטב
מוסיפים מעט קינמון ורסק פרי כלשהו (עם בננה מעוכה הסכימה לאכול קצת, מחסלת לגמרי רק כשזה עם תפוח עץ או אגס).
כל עוד הפרי מהמקרר זה מאזן את המים הרותחים וזה מוכן לאכילה מיידית. אם היא לא זורמת על המרקם של הדייסה עצמה אפשר לרסק את הקוואקר מראש בבלנדר (אני מרסקת חצי קופסא ושומרת בכלי אטום).

אפשר על אותו העיקרון להכין כ 20 דקות מראש

להניח להתקרר (אפשר לערבב במהירות זה גם מקרר את הדיסה)
לטחון את הפירות ולערבב ולהגיש
(כך החום לא פוגע בויטמינים של הפירות שגם ככה נפגעים בתהליך הטחינה)
&nbsp
כמובן- רק למי שיש זמן
&nbsp

תמי112233

New member
דייסה ללא בישול

לאחרונה גיליתי דייסה קרה ללא בישול, אידיאלית לקיץ.
לוקחים כמויות שוות של שיבולת שועל, יוגורט לבן וחלב, מערבבים ומשאירים במקרר ל-12 עד 48 שעות. זה הבסיס ואליו מוסיפים מה שרוצים.
אני לקחתי 1/3 כוס שיבולת שועל, 1/3 כוס חלב ו- 1/3 כוס יוגורט, לזה הוספתי כפית סילאן, כפית שקדיה ומשמש חתוך קטן.
ערבבתי והפקדתי ללילה במקרר. יצא מעולה והקטנה אכלה הכל ודרשה עוד.
את יכולה להתפרע עם התוספות, מיני פירות, טחינה, קקאו... אולי אפילו גרסא מלוחה עם מלפפונים ושמן זית (כמו ציזיקי)

למעלה