דייסה

roni hayo

New member
דייסה

בתי נויה בת 5 וחצי חודשים ואני מניקה הנקה מלאה. בעוד כשבועיים אנחנו מתחילות לאכול פירות וירקות. אחות טיפת חלב הציעה לי לתת גם דייסה. מה דעתכן? אם כן, מה אתן ממליצות. יש את הדייסות החדשות של מטרנה גם וגם - רק מוסיפים את הדייסה למים. חשוב לציין שנויה שוקלת 6 קילו (לפני שבועיים) וגובהה 66 ס"מ.

תומרותם

New member
באיזה תאריך נולדה?

גם רותם שלי בת חמישה וכמעט וחצי חודשים - נולדה ב- 20.04.2004 (תאריך יפה..) אולי הן "תאומות"?... ולגבי הדייסה - לא ברור למה צריך להוסיף דייסה? מה היא אמרה לך? כי אם התינוקת ישנה טוב ועולה יפה במשקל (כפי שציינת היא לא "ענקית" אבל בערך בחצי) אז לא נראה לי שצריך.

roni hayo

New member
דייסה

נויה נולדה ב- 13.4.2004. לגבי המשקל שלה היא באחוזון 25 ובגובה באחוזון 90. עדיין מתעוררת בלילה. עד לפני חודש התעוררה פעם אחת (ישנה מ- 20:00 עד 4:00 ואחרי הנקה מ- 4:30 עד 6:30). בחודש האחרון התחילה להתעורר כמעט כל 3 או 4 שעות לאכול. האם לדעתך היא לא מקבלת מספיק אוכל ולכן היא מתעוררת? האם כדאי לתת בכל זאת דייסה או תוספת מטרנה? אני עובדת ומאוד קשה לי להתעורר כל-כך הרבה פעמים אבל מאידך אני לא מסוגלת לשמוע על תחליפים.

SheeraGSilver

New member
קפיצת גדילה

סביר להניח שמה שאת מתארת הוא קפיצת גדילה... חפשי תשובות לגבי קפיצת גדילה בחיפוש... בהצלחה, אגב אני לא בעד דייסות הן סתם קלוריות ריקות... חג שמח,

תומרותם

New member
עבודה והנקה - ללכת עם הלב ../images/Emo23.gif

תראי, קשה לענות על שאלתך. כי מצד אחד זו יכולה להיות אכן קפיצת גדילה, ואם את מניקה מלא ושואבת בעבודה, הדרך היחידה שלך להסתנכרן עם הדרישות של נויה היא רק ע"י עוד הנקה. ומצד שני, אם את רוצה להיות במיטבך - גם עם נויה, גם עם העבודה וגם עם עצמך - כנראה שאת צריכה להתפשר וכן לתת קצת תחליף... זה לא כל כך נורא, אני עברתי את זה גם, היה לי קצת קשה בלב שאני לא מצליחה לשאוב את כל האוכל בשביל רותם - אבל ראיתי שזה משפר לי את המצברוח ומקל עלי מאוד את ההתמודדות עם היומיום. ואני עובדת בשעות די מטורפות. בקיצור - אל תשימי את עצמך אחרונה בתור בסדר העדיפויות. אם קשה לך מידי, תתפשרי. אם את לא רוצה להתפשר בתחליף, זה אומר שאת מתפשרת בעייפות שלך. אני לא אומרת כאן מה יותר טוב - אני רק אומרת שזה "משחק סכום אפס". יש סה"כ כוחות שאת מסוגלת לתת. שילוב של תחליף עם חלב אם בגיל הזה הוא ממש, אבל ממש, לא נורא... אז קחי את מה שכתבתי כמו שהוא, אבל תעשי את מה שהלב שלך אומר!

אמאלניא

New member
תגובה לדייסה

כל הכבוד לך שאת ממשיכה להניק את ביתך, הנקה מלאה למרות חזרתך לעבודה. זה מאוד קשה אחרי לילה עם מספר קימות להנקה ללכת לעבוד, וזהלא שכשחוזרים הביתה אחרי העבודב אפשר לנוח... האחות הציע לתת דייסה, כנראה כדי שנויה תעלה במשקל. תינוק אמור להכפיל את משקל הלידה בגיל שישה חודשים. לא ציינת את משקל הלידה של נויה, אבל אם היא יכפילה אין סיבה לדאגה. כאן המקופ לציין שעקומות הגדילה בטיפת החלב נבנו על פי ילדים המוזנים בתחליף. לתינוקות יונקים העקומות שונות והתחום התקין גדול יותר. לא כל התינוקות האוכלים דייסה ומוזנים על ידי תחליף ישנים לילה שלם. ישנם שסוברים כי ההתעוררות בלילה מגינה על התינוק מפני מוות בעריסה, ותינוקות יונקים ישנים שינה קלה יותר. ייתכן שביתך משלימה "שעות אמא" חסרות מכיוון שאת עובדת. ויתכן שאלו הם פשוט הצרכים של בתך מבחינת תזונה. היכן נויה ישנה? המחקרים מראים שכאשר תינוק ישן בחדר עם אמו, מחזורי השינה שלהם מסתנכרנים, כך שכשהתינוק מתעורר אימו מתעוררת איתו בקלות וקל לה לחזור לשינה אחרי הנקה.

roni hayo

New member
דייסה

תודה על התשובה. נויה נולדה 3.040 והכפילה את משקלה כבר בגיל 5 חודשים. נויה ישנה בחדרה כבר מגיל חודש וחצי. הגוף שלי כבר התרגל לקום בלילה ואני לא מרגישה את העייפות בעבודה אלא בשעות הערב המאוחרות. אני נמצאת עם נויה החל משעה 16:30 - בשעות היום היא נמצאת עם אמא שלי. אתמול, היתה הפעם הראשונה שניסינו לתת לה גזר - היא ממש לא אהבה. היום, אני מכינה לה בטטה. עדיין לא נתתי לה דייסה. הלילות לא הופכים קלים יותר, אלא להיפך. הלילה האחרון התעוררה כל שעתיים וחצי. האם כדאי לנסות לתת לה מים ולהימנע מאוכל? נויה ישנה על הבטן ויש לי הרגשה שהיא מתעוררת מההתהפכות לה במהלך הלילה. אולי היא לא מתעוררת לאכול? מה דעתך?

למעלה