דיילת קרקע

אביטל84

New member
דיילת קרקע

שלום רב, אני מעוניינת לעבוד כדיילת קרקע בנתב"ג. אני סטודנטית שנה שלישית עם מערכת נוחה באופן יחסי המאפשרת עבודה במשמרות. רציתי לשאול כיצד אפשר להגיע למשרת דיילת קרקע בחברות השונות? מהם הכישורים הנדרשים לעבודה מעין זו? והאם העובדה שבעוד שנה אסיים את לימודי ולא אוכל להתחייב ליותר משנה עלולה להוות מכשול בקבלה לעבודה? תודה רבה!!!

נצל"ש-לגבי עבודה.

ראיתי פעם בעיתון שדרושה פקידת מבצעים בשדה התעופה. אני מבינה שבטח אין הרבה דרישה לתפקיד הנ"ל.. אבל מישהו יודע לומר לי מה בדיוק העבודה שהן עושות שם? האם היא דומה לעבודה המקבילה בצבא? תודה!

nant

New member
פקידת מבצעים או עובד/ת מבצעים?

אם מדובר על עובדת מבצעים אז הכוונה לתפקיד שנקרא "רמפיסטים" בהגה היומיומית של עובדי נתב"ג. תעשי חיפוש בהודעות, נכתב רבות על התפקיד "רמפיסטים".

עשיתי חיפוש..

הבנתי שזה תפקיד שמתבצע בשטח, ליד המטוס?
אני מדברת על מישהו שיושב במבצעים [או משהו מקביל לזה בחברה האזרחית
], ואחראי על הוצאה לפועל של הטיסות-קשר עם המגדל, תיאום זמנים, איוש צוות אויר וכו'. האם רמפיסט הוא התפקיד שהכי דומה לזה?

nant

New member
אז ככה...

בעיקרון, הרמפיסט אחראי על הוצאה לפועל של טיסות מהפן הלוגיסטי, הוא אחראי בעצם "לסגור" את הטיסה ולוודא שהמטוס מוכן לטיסה הבאה שלו. מי שנמצא בקשר עם המגדל הם הטייסים ולרמפיסטים אין כמעט נגיעה למגדל אלא רק למרכז תיאום, משם הם שולפים את תוכניות הטיסה ותחזית מז"א העדכנית כחלק מההכנות לטיסה הבאה. תיאום זמנים? מי שאחראי בגדול על זמני הטיסות הם אנשים/מנהלים שיושבים במשרדי החברות... לדוג' באל-על קיים אגף שנקרא "לו"ז וטיסות" שאחראי על שיבוץ מטוסים/זמנים/קווים וכו'. איוש צוות אוויר... רק בחברות התעופה הישראליות (מן הסתם), קיים בן אדם שזה התפקיד שלו ורק את זה הוא עושה... משבץ דיילים (בלבד) לטיסות. מי שמשבץ טייסים/מנהלי שירות הם אנשים וותיקים יותר ו"כבדים" במערכת.

למעלה