דיילות אויר- חשוב מאוד

אמיטל

New member
דיילות אויר- חשוב מאוד

היי, התקבלתי לתפקיד דיילות אויר באל-על ואני אמורה להתחיל את הקורס בקרוב. השאלה שלי היא האם ניתן לשלב את זה עם לימודים אקדמאיים באוניברסיטה. חוץ מזה, כמה טיסות יש פחות או יותר בחודש בעונת החורף, העונה החלשה?

אמיטל

New member
זאת לא התאבדות?

מתחייבים לשנה רק בסיום הקורס. מה שמטריד זה איך משלבים את זה עם לימודים. אמרו לי שרוב הדיילים באל-על הם סטודנטים, אז בטוח זה אפשרי, אבל זאת לא התאבדות? אני באמת רוצה לשמוע ממישהו שעובד כדייל אם זה ריאלי וכדאי, או שפשוט עדיף לוותר על אחד מהם....

malder

New member
חברה של חבר שלי

היא דיילת וסטודנטית. אני לא אגיד לך שהיא לא נעדרת משיעורים פה ושם. רוב הזמן היא מצלמת מאנשים ומשתמשת בלפטופ שלה כשהיא בנסיעות. היא לומדת במכללה. אני מאמין שמעט מאוד מהסטודנטים באל-על לומדים באוניברסיטאות...

Alagor

New member
למה מכללה יותר קל מאוניברסיטה?

גם באונ' אתה יכול לצלם חומר..

אמיטל

New member
vice versa!!!

באונברסיטאות דווקא יותר קל, משום שאין נוכחות חובה בקורסים (רק ימי סיור וקורסים מאוד מסויימים, של 1-2 שעות שבועיות וכו' שהם חובה, וזהו...) אבל זה קצת מרתיע...

malder

New member
לא יודע...

אני יודע שהיא לומדת במכללה ומסתדרת עם העבודה...

Alagor

New member
חוץ מזה, זאת לא הבעיה!

הבעיה היא שיש לה התחייבות לשנה, ובטח היא צריכה לתת כמה טיסות בשבוע- ללא מגבלות! כלומר היא לא יכולה ממש לתכנן לימודים/קורסים/השלמות בגרות בתקופה הקרובה.. ככה לפחות זה על פי מה שנאמר למי שמתחיל קורס בודקים בטחוניים בנתב"ג, אולי ככה זה גם לגבי דייל/ות אוויר

אמיטל

New member
אז זה לא אותו הדבר, כי-

הדייל הראשי אמר לי שמגישים לוח מבחנים מראש, והם מתחשבים במבחנים. חוץ מזה, הם מתחייבים ל-5 ימי שהייה בארץ (לא יודעת אם רצוף או בתפזורת).

1judy

New member
היי,

אני לומדת באוניברסיטה ועובדת כדיילת באל על. ותשמעי זה לא קל... יושבים הרבה מאוד באתר של החלפות ומתחננים לאנשים שיחליפו את הטיסות. יש לחץ קבוע כל החודש כי הרבה טיסות עולות על הלימודים. מקבלים 4 ימי שהיה בארץ בחודש של 30 יום ו-5 בחוד של 31 יום אבל זה לא עוזר במיוחד כי זה יוצא רק יום שהייה בשבוע - וזה לא הרבה. עם המבחנים זה יותר קל כי את מעבירה להם בדיוק את רשימת המבחנים ואז הם מאפשרים לך לגשת לכל מבחן, אבל מה שלא מבטיח לך שאת לא תחזרי מטיסה מסויימת בלילה שלפני המבחן. למרות כל זה, עדיין מסתדרים, לפעמים מפספסים שיעור פה ושם אבל מסתדרים ועדיין כל הבלגן שווה את כל ההטבות שמקבלים.... בקיצור, תלכי על זה תראי שבסוף תמצאי דרך להסתדר...

Alagor

New member
אפשר לשאול משהו

אני אישית לא הולך להיות דייל, אלא סלקטור (אם אני אסיים את הקורס), בכל מקרה נראה לי שזה נוגע למה שקורה אצלכם. אם את נמצאת יום אחד בשבוע איך את יכולה ללמוד באונ'? זה רק מגלל שזה אונ' הפתוחה? אם זה היה למשל אונ' ת"א לא היית יכולה ללמוד ככה, נכון? פשוט לפי מה שאני יודע לימודים באונ' זה לפחות 4-5 ימים בשבוע.. את בטוחה שזה "רק פספוס של שיעור פה ושם.." כי נדמה לי שצריך להיות ממש גאון כדי לקבל ציונים גבוהים במבחנים מבלי להגיע ל-80% מן השיעורים, אחרת לימודים באונ' נשמעים ממש זולה- להגיע ליום אחד בשבוע.. אז איך בדיוק מסתדרים??

למעלה