דיייי

כלב קר

New member
דיייי

אני יספר לכם סיפור שממש מעציב אותי, אבל חשוב לי להדגיש שאני יודעת שיש אנשים במצב יותר רע. השתחררתי מהצבא לפני 5 חודשים, אחרי 3 ימים מיום השחרור מצאתי עבודה במפעל בישוב שלי. לאחר כמה חודשים נכנסה חברה קבלנית לנהל את העבודה. מאז יש רק בעיות!! הקבלן הוא ערבי והוא מביא מלא ערבים לעבוד, וגם כשאין כל כך עבודה, הוא מעדיף לקחת את הערבים לעבוד מאשר יהודים. זה מכעיס אותי מאוד. בגלל שאני יהודיה אני לא יכולה לעבוד במפעל מסריח? ועוד שהוא ביישוב שלי??? ועוד שאני חיילת משוחררת, עובדת למענק?!!!!???? והערבים האלו בכלל לא שרתו בצבא!!!!!!!! שיתבייש לו!!!! תגידו לי רק דבר אחד... יש מה לעשות בארץ הזאת??? מאז שהשתחררתי אני רק רואה דברים לא פיירים שקורים לי ולאנשים אחרים, קשה לחיות פה, קשה להשתחרר מהצבא וליפול ישר לחרא של המדינה הזאת ולהיות חלק ממנה... אפילו להמשיך בחיים האלו נראה לי שאין טעם בזה... המצב פה ממש ממש ממש רע!!!!!!

Raytlin

New member
מבין אותך,אני שוקל לעזוב את הארץ..

לכיוון אוסטרליה. כנראה בקרוב. רק יסיים את הלימודים שלי.

גם אני עובד עם ערבים

אני לא רואה בזה שום בעיה. מסתדר איתם מצוין. לא מפריע לי, שהם לא עושים צבא. יחד איתי עובדים גם מספר עולים, שגם הם לא עושים צבא. גם זה לא מפריע. אני לא רואה קשר בין צבא לעבודה.

niya

New member
חשבתם על זה

שהמדינה שלנו היא זו שלא נותנת לערבים לשרת בצבא? אז מה רציתם שהם יעשו? יעמדו בפינה ויחכו בשקט? חשבתם על זה שגם ערבים הם בני אדם? וגם הם צריכים להתפרנס? או שאולי גם את זה כדאי ואף רצוי לשלול מהם? גם אני שירתתי בצבא, וגם אני חווה קשיי השתכרות (גם הצלחתי ללמוד שני תארים במדינה הזו), וגם אני רואה עוולות על ימין ועל שמאל. אבל מה אשם מי שהמדינה לא מאפשרת לו להיות אזרח סוג א' אלא רק סוג ב'? כדאי לחשוב כמה דקות לפני שמתלהמים

נראה לי, שהגבת להודעה הלא נכונה

התגובה שלך פשוט יותר מתאימה למסר שאליו הגבתי מאשר למסר שלי

כלב קר

New member
בונ'א אנשים

מה קורה לכם??? אין לי שום בעיה עם ערבים,רק אני חושבת שלי מגיע יותר ממישהו שלא שירת בצבא....!!! לא משנה אם יהודי או ערבי..... ואני אומרת לכם במקום עבודה הזה אני מרגישה אזרח סוג ב'!!!! כי הם אלו שמשתלטים במקום הזה ספציפי.... אם זה לא היה המפעל ששיך לישוב שלי הייתי כבר מתעצבנת ועוזבת מזמן את המפעל מזמן!!לא חשוב אין לי כבר כח חשבתי שיהיה מישהו שיבין אותי, מסתבר לי שכולם יודעים רק לתקוף, שיהיה לכם יום טוב... ובנאדם שמתלונן על משהו...לא בהכרח הוא שקרן או סתם קשקשן שמרחם על עצמו

אני לא ממש רוצה לריב איתך אבל:

1) קראתי כרגע את התגובות להודעה שלך, ולא ראיתי שטענו, שאת קשקשנית, או שאת שקרנית או שאת מרחמת על עצמך, אז אם את יכולה, תסבירי לי את סוף המסר שלך. 2) למען האמת, לא ראיתי שום התיחסות אלייך באופן אישי. אני כתבתי על כך, שאני עובד עם ערבים ועם עולים, שלא שרתו בצבא, שאין לי בעיה עם זה ושאני לא רואה קשר בין שירות צבאי לעבודה. niya כתבה מסר אחר על כך שערבים הם בני אדם, שמגיע להם להתפרנס, ושאין צורך להתלהם. אם את יכולה להסביר לי איפוא אני או niya התקפנו אותך, אני אודה לך. אני רק רואה במסרים האלו הבעת דיעה לגיטימית. 3) אני עדיין לא רואה קשר בין צבא לעבודה. שירתתי בסדיר 3 שנים. אני מניח, שאת שרתת פחות שנים. האם לי מגיע להתפרנס יותר ממך? אני לא חושב כך. האם מגיע לי להתפרנס יותר מבן אדם, שלא עושה מילואים? גם כאן התשובה נראית לי שלילית. הייתי רוצה, שתראי לי מה הקשר בין שירות צבאי וקבלה לעבודה (שימי לב, אין כאן שום הערה על האישיות שלך, ואפילו לא התקפה או ביקורת עלייך. רק בקשה, שתבהירי את העמדה שלך).

כלב קר

New member
כי

אני שירתתי את המדינה והם לא...זה הכל מגיע לערבים להתפרנס, זה נכון, אבל אם המעסיק הוא ערבי והוא מסדר לחבריו יותר עבודה מאשר לבני דודיו...אז זה כבר לא מוסרי. נקודה. אני מקווה שהבהרתי את עצמי יותר טוב

הנקודה לא מובנת לי

כפי שכבר ציינתי, אני לא רואה שום קשר בין שירות צבאי, לפרנסה. כל מי שרואה מוזמן לענות לי על השאלות הבאות: ) אני שרתתי 3 שנים בסדיר. בנות משרתות שנתיים בסדיר האם מגיע לי להתפרנס יותר מאשר לבת, ששרתה בסדיר שנה אחת פחות ממני? 2) בת דודה שלי עשתה גם קד"צ מספר חודשים. האם לאחר סיום השירות הצבאי שלה, מגיע לה להתפרנס יותר ממי שהסתפקה בשירות רגיל? 3) האם למי שעשתה קורס קצינות צריך להיות ייתרון על מי שלא עשתה קורס קצינות? 4) האם העובדה, שאני עושה מילואים אמורה לתת לי ייתרון על מי שלא עושה מילואים? 5) יש לי חבר עם בעיות רפואיות קשות, שהשתחרר מהצבא לפני סוף השירות, האם עכשיו צריך לדפוק אותו בקבלת עבודה? 6) חבר אחר שלי עם בעיות רפואיות, התנדב ושירת בהתנדבות במשך 3 שנים. האם מגיע לו להתפרנס יותר ממני (אני שרתתי 3 שנים בגלל שאני חוייבתי, לא בגלל התנדבות)? אני חייב להודות, שאחד הדברים, שתמיד מפריעים לי בראיון עבודה, זה ששאולים אותי על השירות הצבאי שלי. אם היה קשר בין העבודה שלי לשירות הצבאי שלי, אז הייתי יכול להבין את זה. כל עוד הייתי שיריונר ואני מחפש עבודה במחשבים, אין שום סיבה בעולם להתיחס למה שעשיתי בצבא כפקטור בקבלת המשרה.

אם השאלה מגיעה ממקום

של הענקת הערכת יתר למי שעשה שירות צבאי, אז לדעתי זה באמת עניין מיותר. אבל לדעתי לגיטימי שאדם שמתכוון להעסיק אותך ישאל על השירות הצבאי - ולו בגלל שזה דבר שעשית במשך 3 שנים (או אפילו שנתיים לבחורה), חלק לא מבוטל מהחיים שלך - ואם הוא ילמד על מה שעשית שם ועם מה היית צריך להתמודד שם, זה ייתן לו דרך נוספת להכיר מי האדם שעומד מולו.

נקודה טובה

לא חשבתי על זה כל כך, אבל במקרה שלי מדובר על משהו שנגמר לפני כ15 שנה. נראה לי ששווה להתייחס לשנים האחרונות ולא להיסוריה הרחוקה שלי

כלב קר

New member
לא יודעת מה אתכם

אבל בכל מקרה אני חושבת שצריך לתת "זכות קדימה" לכל חייל משוחרר לסיים כמה שיותר מהר את השעות של המענק... לא יודעת אולי אני טועה, אבל אני בתור מעסיק הייתי נותנת קודם לחיילים משוחררים לסיים את השעות שלהם...

orom

New member
לדעתי, אם הבנתי נכון

הנקודה שמפריעה לכותבת היא שהקבלן הערבי מעדיף לגייס לעבודה ערבים ולא מאפשר שיוויון הזדמנויות גם ליהודים.

למעלה