דייייייייייייי!

זאת אחת הדילמות שלי

אני לא יודעת מה טובת הילדים. הם מאד קשורים אליו, מאד אוהבים את המשפחה מצד שלו, לא פשוט המצב היום אך גם לא פשוט להתגרש. פשוט יש דברים שהם סף, קו אדום והוא כבר קצת יותר מדי לא מתפקד, וגם חוצה קוים אדומים (כמו עלבונות וכיוב), אני ממש לא יודעת תודה על דבריך.

דייייייייייייי!

הוא לבש בבוקר מכנסיים חגיגיות וחולצה ב20 שקל מהשוק. טוב עמדתי וגיהצתי לו בגדים נורמליים. אח"כ הווכחתי עם הילדים שטענו שהם "לא מרגישים טוב" (כואב בציפורן של זרת שמאל) כמעט איחרנו, אני לעבודה והילדים לביה"ס. הזמנתי מונית. 15 ש"ח. כפרה. בבית נשארו הוא והקטנה שהיתה לבושה ומסורקת אך יחפה. בצהריים חזרתי אחרי עבודה וקניות. הוא במיטה. היא ישר מתוודה: לא הלכתי לגן כי "לא מצאתי נעליים" (יש מגירה מלאה מכל סוג אפשרי) הוא, מהמיטה, במילים אלו: "מנוולת (אני, מי שלא הבין) זה בגללך!" "למה לא נעלת לה נעליים? מנוולת. (חזר על הברכה) את אשמה!" שרף לי את כל הפיוזים
היה בלגן.
צעקתי, התרגזתי מאד מאד בכיתי כעסתי אמרתי מילים קשות ועוד. לא רוצה לפרט. כואב מדי. אני רוצה לפרק את החבילה. אין לי כח. השבת השחורה מתקרבת.

זריחה 2

New member
את יודעת

הקושי הוא בלדעת איך להתנהג איתם,כבר לא מספיק לומר ,"יהיה בסדר",והאמת היא ש..אנחנו לא יודעים מה טוב ומה לא. מה יכול כבר לעזור לנו?,התרגזויות?,תחנונים?,נוקשות?,מילה טובה?... שם למטה באחד השרשורים, מרכז ייעוץ ותמיכה למשפחות,מרכז "שלנו"..לא יודעת,ניסיתי,קבעתי פגישה לפני שבועיים, הוזמנתי ליום שלישי הקרוב..
כבר לא בטוחה, אבל עדיין עם מעט תקווה.....נסי גם את,מה כבר יש לנו להפסיד?.. תוכלי לפנות אלי במסר.. ובנתיים,,מאחלת ומקווה,שהשבת שלך,בכל זאת... תהפוך לוורודה.

אשמח לשמוע ממך

על החוויה במרכז "שלנו", לא פרטים אישיים אלא חוויה כללית, תחושות, מסקנות. במה הם יכולים לתרום? תמיכה? הסבר? הפניות? טיפול? אני גם לא יודעת כבר מה לומר לו. לפעמים אני מנסה לפנות אליו מהראש, לפעמים מהלב, לפעמים מהבטן לפעמים מהגרון. ביום שישי זה היה מ"אין אונים". ולך, תודה על התמיכה.

sarit743

New member
שבת שלום

אני קוראת את הכאב שלך בכל מילה, ואני לא רוצה להשמע כפויות טובה, אני פשוט לא מצליחה להבין, ושוב סליחה, למה את נשארת. נראה לי, אני לא יודעת ושוב לא מנסה לפגוע, נראה לי שהאיש שאהבת איננו (??) והחלום של משפחה מאושרת רק מתרחק (??). אני חייבת להסביר ואני אנסה בקצרה - אני חייתי במערכת של התעללות נפשית ובסופה גם פיזית (גרושה כבר10 שנים מאביה של הגוזל). הסיבה העיקרית שבזכותה קמתי ועזבתי היא הגוזל. קצת אחרי שהיא נולדה הבנתי שאני לא רוצה חיים כאלה בשבילה ואני לא רוצה שהיא תלמד דרכים אלו לחיים ועזבתי - ותאמינו לי זה היה קשה ומפחיד ועברנו המון בדרך. אבל ברגע בעצם שהבנתי שדי! הבנתי שהחלום שלי, שהכל יהיה בסדר הולך ומתרחק החלטתי לעזוב בשביל הילדה (הפוך מלהשאר בשביל הילדים). היום אני יודעת שאבא שלה היה מאושפז פעמיים אחרי הגירושין והתברר לי שאחיו גם אושפז לתקופת מה, ואני חושבת אולי הוא היה חולה, ואולי אם הייתי יודעת את זה אז לא הייתי עוזבת, כי לא עוזבים אהוב בגלל שהוא חולה, אבל לא ידעתי (אני עדיין לא בטוחה שכך הענין) אבל מכיוון שחשבתי רק על העתיד של הגוזל ושלי, הבנתי דרכה שלא צריך להשאר שם. אני מנסה להבין האם את נשארת כי את באמת, באמת - בהווה, עכשיו - אוהבת אותו ? מה לגבי הילדים ? אני שוב מתנצלת אם אני פוגעת בך או שבמישהו אחר אבל נראה לי שטובת הילדים וטובתך היא פירוק החבילה. אני לא שופטת, ואני לא חייתי בסיטואציה שאת חייה, אני באמת רק מנסה להבין, למה נשארים בכל מערכת יחסים (בין גבר לאשה ) אם היא לא בריאה ופוגעת. באמת באמת בלי כוונה לפגוע רק להבין, ובכל דרך שתבחרי אני אתמוך בך, מבטיחה.

למה נשארים

יוסיפוס (מכאן) אמר שזה קצת כמו חסד נעורים, חוץ מזה אני תמיד מנסה להתפס לשבב של אופטימיות. אני מאד מאד חוששת מההשלכות של החוויות שהילדים שלי חווים במערכת הזוגית כמו שהיא היום. יותר מדי עליות ומורדות, ומורדות תלולים כל כך. אני משתדלת מאד להיות חזקה, נבונה, אבל לפעמים הוא לוחץ לי על פיוז אחד יותר מדי ואני כבר לא יכולה. כמו מה שקרה ביום שישי. בכל אופן תודה על התגובה שלך, לא היית צריכה לחזור בך כי כתבת דברים מהלב, בכנות ובנימה מתחשבת. לדעתי.

פתח לתיקוה שלא תאבדי

את התיקוה חמודה ובטח לא את החיוך וןהכוח להמשיך ולצעוד הלאה למענך ולמען הילדים שלך עם את מרגישה לכודה חמודה קחי את הילדים ליום של כייף ופיקניק מחר הייה יפה וחמים תהנו לכם תבקרו חברים ותחזרו בערב הביתה מרוצים ועיפים תיתקלחו ולמיטה ישר תשתדלי להיתעלם ולאלשמוע את הקינטורים שלו ואת הקללות שולחת לך מיכאן חיבוק ענקי וכתף להניח את הראש תמשיכי להיות חזקה חמודה כול הטוב שבחיים עוד לפניך

תודה חמודה

כתבת כל-כך פסטורלי. הלוואי וזה היה ככה. היתה שבת קשה מאד, גם הילדים הגיבו והיו מאד לא רגועים. את הטוב בחיים קצת קשה לי כרגע לראות. הראוּת (והרעוּת) פה לא ממש במיטבה.

sarit743

New member
התנצלות

אני מבקשת להתנצל על מה שרשמתי בהודעה הראשונה שלי. זה לא היה במקום. אם את נשארת סימן שאת מרגישה שייכת למקום,למשפחה ולתא המשפחתי כולו. מכאן אני מבקשת לשלוח לך רק כח להמשיך ולהחזיק את המשפחה שלך. אני מצטרפת לעצתה של בשבושונית - עשי לכם יום כיף, לכו לסרט או לטיול מחר צריך להיות יום נפלא ואני מאחלת לך כזה. סליחה על הדברים שנאמרו, אנא קבלי ממני חיבוק חם.

ד קובי

New member
יקירתי ../images/Emo24.gif

התעודדי זו לא הפעם הראשונה ולצערינו גם לא האחרונה שזה יקרה. אין לך כח תעצרי לרגע צאי מעט להרגע נסי להעסיק עצמך בדברים אחרים על מנת למלא את המצברים בכדי שתוכלי להתמודד עם הבאות... הבעיות גדולות נסי לפרק אותן לקטנות ממש כמו לסדר ארון. כולנו כאן איתך וזה המקום לפרוק לשתף ולהוציא הכל החוצה במילים...

מ ה פ כ ן

New member
לא תאהבי את התגובה שלי...

אבל, תזכרי שהתחתנו לא רק בשביל הטוב, אלא גם לעמוד אחד לצד השני כשרע... אל תשברי את הכלים, אני מבטיח לך שעם עידוד ותמיכה עוד תדעו ימים טובים יותר. סבלנות, לא "זורקים" בעל בגלל מעידה שכזו, תחשבי פעמיים, יש לכם משפחה וילדים...

hydrophonic

New member
אני

לא שמעתי אף פעם משהו טוב על בעלך אם הכל רק רע וודאי שאין טעם להשאר יחד ואני אומר את זה בתור בעל סכיזופרן אבל אם יש טוב אז אולי זה כן שווה את זה והייתי שמח לשמוע משהו טוב על בעלך אם יש משהו כזה

לhydrophonic

בקיץ השמש זורחת וכנראה קל להיות יותר אופטימיים תחזור לשרשור שלי מאוגוסט ותופתע. בבעלי יש טוב, הוא ידע מאד לחזק אותי, הוא היה מאוד רומנטי, כתב לי שירים, יש לו ידע עצום ואפשר היה לדבר איתו על מליון נושאים.אני מדברת על לפני 6-7 שנים. היום לא. היום מאד קשה לי. מותר לי שיהיה לי קשה, מותר לי לפרוק כאן מה שאני לא יכולה במקום אחר. אני חושבת שאם למישהו קשה וזיפת מותר לו לקטר בפורום הזה מכאן ועד להודעה חדשה.

האמת??

חשבתי שתיהיה יותר נחרץ. דווקא הפעם קיבלתי את דבריך. אגב, לגבי ילדים, היו דעות מנוגדות לשלך, היו כאלה שחשבו שדווקא טובת הילדים היא הפרידה. החוויות פה עשויות להיות קשות מאד. ילד שרואה את אבא שלו לא קם ילד שרואה אבא מבולבל ולא מתפקד ילד שרואה את אבא ישן המון את אמא קורסת, כועסת.... לא קל לגדול ככה.

היי

דעה אישית לטובת הילדים עדיף לעזוב. מגיע להם סביבה נעימה לגדול בה. ולא לחץ ומתח... זה קשה להגיד את זה, אבל אני חושבת שאני הייתי עוזבת. לגבי הפורום - זה טוב שאת משתמשת בו .. אני יודעת שיש תקופה שצריך אוזן קשבת וזה נושא שהוא קשה להרבה אנשים שאין להם ניסיון אישי. פעם סיפרתי לחבר טוב שלי על ההתקפות של אימי. הוא כל הזמן הזדהה ותמך אבל נראה שלא הבין באמת מה שעברתי איתה. יום אחד הוא נכח באחת ההתקפות האלה ואמר שכל הסיפורים לא מצליחים להסביר מה באמת אני עוברת. ורק לאחר שהיה נוכח באחת הסיטואציות הוא פתאום הבין כמה זה קשה להתמודד עם זה. לכן אני מברכת על הפורום הזה. כי כאן אפשר לספר ולדעת שיבינו אותי ויידעו בדיוק מה אני עוברת. ולכן אני גם שמחה לשמש כאוזן קבשת לכל מי שצריך.

hydrophonic

New member
נראה לי

שאתם צריכים איזה חופשה ביחד קצת לשבור את השיגרה הקשה להיזכר מה אהבתם אחד בשני מותר לך לקטר כמה שאת רוצה אני מודה שהגבתי כפי שהגבתי כי קצת לקחתי את התלונות על בעלך באופן אישי ואם אני קצת מכיר את בעלך אז אולי הוא לא בעל שגרתי שקם כל בוקר והולך לעבודה אבל הוא אדם טוב וזה לא הולך ברגל בימינו

קבל באופטמיות:

1. דווקא אם הוא היה הולך יותר ברגל זה היה טוב. אומרים שספורט מאד עוזר (
איך משיגים הנחה או כניסה חינם למכון כושר? לשכנה שלי היה בעקבות דכאון ואני רוצה גם לבעלי, מישהו מכיר סידור כזה?) 2. היום יצאנו. אמנם "רק" לקנות לו נעליים, אבל אח"כ ישבנו יחד בבית קפה. 3. הניק שלי שוב מצדיק את עצמו.

ת'אמת אני אגיד לך

לא נעים לי להודות בזה, אבל גם אני לא מבינה למה אתם מתכוונים שאתם אומרים התקפות. אצלנו זה "נפילות". =רוח נושבת, הופ הוא במיטה. היום
לא. דווקא אפילו ישב עם הילדה להכין שיעורים. אולי זה מה שעשה לי את המצברוח הטוב. השגרה הברוכה והנורמליות.

hydrophonic

New member
התקפה

יכול להיות גם מצב שבו המחשבה לא מאורגנת שפשוט אי אפשר לעשות כלום כי זה כאילו אתה בלי מח באותו רגע

למעלה