דייטים ולימודים

benda2109

New member
דייטים ולימודים

אהלן, טוב הסיפור שלי הכי הזוי בעולם. הוא מורכב מכמה שאלות/בעיות שקשורות/לא קשורות. אני סטודנט שנה ראשונה בהנדסה...יש מישהי שהכרתי אבל גדולה ממני באיזה 3 שנים. אני ידיד מאוד קרוב של החברה הכי טובה שלי והיא רמזה לי שאין לי סיכוי איתה בגלל שאני קטן ממנה. בלי הרבה להכנס לפרטים הגענו למצב ששלחתי לה הודעת סמס- "אם לא היו רומזים לי שאין לי מצב איתך הייתי מזמין אותך לצאת" היא הגיבה "אל תקשיב לאחרים. תתקשר כשתוכל". פתאום קבלתי רגליים קרות. לא יודע למה. ברגע שהיא מצפה שאני אזמין אותה לצאת הרגשתי כאילו סתם שחקתי איתה. אני לא יודע עכשיו איך להתחיל אפילו שיחה איתה. בדיעבד נראה לי שאולי רציתי אותה רק כשידעתי שאני מראש לא יכול. מה אתם מציעים? אני מרגיש היא בחורה שדורשת הרבה ריגושים. ואני לא יודע אם אני יכול לרגש אותה כל פעם מחדש עכשיו שיש לי מלא לימודים על הראש. הכנסתי את זה שאני סטודנט להנדסה כי אני מרגיש שכל המקצעות שאני לומד(למרות השביתה) לא נותנים לי זמן להשקיע בה. אני יודע שזה תירוץ מטומטם והוא יותר בשביל עצמי. אבל אני ממש מרגיש שאפילו בלי בת זוג אני מנתב את הזמן שלי בקושי בין לימודים, חברים ומנוחה. איך משכנעים את עצמך שאם עכשיו זה לא זמן מתאים - אף פעם זה לא זמן מתאים?

RichardSmith

New member
שמע...

זה שהיא אמרה להתקשר, לא בהכרח אומר שהיא מעוניינת לצאת. (אף על פי שהסבירות לכך גבוהה...) בהחלט הקדש זמן רב ללימודים... אבל בהחלט יש זמן לצאת ולבלות. הצע לה ללכת לרקוד או ארוחה וסרט, בהתאם למה שאתה אוהב. העיקר שיהיה לכם כיף. מקווה שתהנו.

Musi© Gi®l

New member
לגבי הזמן -

אתה רוצה לחכות לסוף התואר בשביל לצאת עם בחורות ? אבל אז תתחיל לעבוד בעבודה שתיקח לך את כל היום, ורוב החיים שלך יתמקדו בעבודה ולא יהיה יותר מדי זמן גם כן, אז למתי תדחה את זה אז? לפנסיה? החיים זה עכשיו בנאדם.

לא מדוייק.

מבחינת העומס- בשנה הראשונה הכי קשה ואני רואה איך חבר של חברה שלי לומד כל יום כל היום .. וכנ"ל מישהו שיצאתי איתו. אולי זה פשוט לא הזמן המתאים כי להפגש פעם בשבוע עם בחורה שאתה רוצה ליצור איתה איזשהי מערכת יחסים -זה ממש לא לעניין (מניסיון..). בגדול, אני חושבת שניתן לשלב לימודים עם זוגיות.

benda2109

New member
זה שונה

אם יש לך חברה מתקופה לפני הלימודים אז אתה כבר בקשר מבוסס. להתחיל קשר דורש הרבה זמן ומאמץ. מה גם שאני לא יודע באיזה שלה של הלימודים אתה. אני ממש בהתחלה ככה שאני עדיין בשוק מהכל. אני מאמין שאני אצא איתה. הבעיה היא שאם זה לא יילך אני עלול להתקל בה די הרבה פעמים וזה לא נעים. מה גם שהפרשי הגלאים בנינו (3 שנים יותר מבוגרת) מפחידים אותי מעט.

פעם בשבוע זה לא לעניין?...

אז מה.. רק מפגשים ה"ב יומי זה לעניין? נו באמת. רוב הזוגות שאני מכיר נתראים בממוצע פעם-פעמיים בשבוע, ואין בזה שום בעיה. לא צריך למשכן את החיים שלך לזוגיות. :)

לא, עם פעם בשבוע אי אפשר

לבנות קשר התחלתי......... לא אמרתי להפגש גם כל יום אבל פעמיים-שלוש בשבוע.. (סופ"ש+אמצע שבוע 1)

אז ככה..

כולנו, בתור סטודנטים, מכירים את העומס הנוראי שיש בלימודים- שביתה או לא.. אבל למרות זה, הרבה סטודנטים כן מצליחים לתחזק חבר/חברה/קקטוס גוסס/את שמיל הכלב הירוק והקסום. אני מאמינה שאפשר למצוא זמן להכל. זה רק תלוי ברצון טוב. ואתה צודק- אם עכשיו זה לא הזמן המתאים- אז מתי כן? אני חושבת שלהגיע למצב שאין חיים בגלל הלימודים- זה ממש רע. הכל זה עניין של סדר עדיפויות- ואיך שאתה מחלק את הזמן שלך (כמובן שזה עניין הדדי- ותלוי הרבה ברצון הטוב של הצד השני). מה שאני מנסה בעצם להגיד- בלי קשר לבחורה שאתה מעוניין בה- אם אתה רוצה קשר זוגי, ואם יש לך אופציה, אסור שמשהו כמו לימודים -ימנע ממך את זה. אנחנו חייבים לזכור שקודם כל אנחנו בני אדם. ואי אפשר לשבת מול המחשב, ולעשות שיעורים בטיפוגרפיה כל היום. לא משנה עד כמה זה.... לא משנה (אני אשמור את זה לעצמי). איחלתי לחייל בהצלחה, הגרה- וורונסקי

Lir האחת

New member
מסכימה, אבל..

לא מדויק לומר שאפשר למצוא זמן להכל. לפעמים באמת לא מספיקים להגיע לדברים, או שלא מוצאים זמן ואין אנרגיה להשקיע בדברים שכן רוצים. מה שכן, זה באמת יותר עניין של סדר עדיפויות. מה אתה מעדיף לעשות בזמן הפנוי שיש לך. שהרי גם אם יש עומס מטורף של לימודים, עדיין אנחנו לא יושבים ללמוד כל היום כל יום. השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך, זה מה אתה מעדיף לעשות בזמן הפנוי שנשאר לך? ואולי הרצון להיות בקשר זוג, הוא לא מאוד חזק.

כמה זמן לא כתבי פה מה שלומכם??:)

אני מכירה הרבה הרבה זוגות של סטודנטים שמצליחים לשלב.. וגם אני יוצאת וכו' (אבל כמובן שואפת למשהו רציני שמשום מה מסרב להגיע..) אז אל דאגה, קשר גם נותן אנרגיה חיובית, אי אפשר להשתעבד ללימודים ולפספס דברים אחרים הכל עניין של איזון.. בהצלחה!!!

למעלה