דייטה והדוקטור

The Traveller

New member
דייטה והדוקטור

לאורך כל TNG סיפרו לנו כמה יחודי דייטה וכמה קשה ליצור בינה מלאכותית. השיא היה כאשר קיבל דיטה את שבב הרגש והפך לכמעט אנושי. ובנתיים, ממש ממול, חי לו הדוקטור של וויאג'ר עם בינה מלאכותית, עודף רגשות ומהעונה השלישית גם עם גוף שמטייל במרחבי הגלקסיה, ואף אחד לא מתיחס לזה כפלא. מה הקטע?

wranger

New member
טכנולוגיה של המאה ה-29

...אחראית לכך שהדוקטור יכול לטייל במרחבי הגלקסיה (המקרן הנייד שלו הגיע מספינת הזמן בפרק הכפול ההוא ששכחתי את שמו). לכן זה עדיין אמור להיחשב לפלא בעיני אנשים שלא רגילים לזה, כמוני וכמוך וכמו קפטן ג'ינוויי. לגבי שאר ההבדלים ביניהם, אין לי מושג.

The Traveller

New member
זה עדיין לא פותר את הסתירה

בכך שדייטה הוא פלא טכנולוגי והדוקטור הוא סתם תוכנה שיגרתית.

Lu Tze

New member
אמ... ארר... הממ... אולי...

אה! תזכור שבכל זאת עברו כמה שנים מאז דאטה ועד לדוק. אולי AI זה כמו טלפונים סלולריים - כל שנה הם הופכים ליותר משוכללים ומעצבנים?

Chakotay

New member
הדוקטור לא מגיע לרמה של דאטה!!!

קודם כל לדוקטור יש גבול בזיכרון ודאטה יוכול ללמוד בלי הפסקה. ועוד משהו המוח הפוזיטרוני של דאטה הרבה יותר מתקדם מהתוכנה של הדוקטור ועוד משהו הכי חשוב דאטה לא מעצבן בטירוף כמו הדוקטור הוא פשוט מעצבן(אבל לא כמו ווסלי כמובן).

Lu Tze

New member
אבל לדוק היו רגשות build-in

בעיקרון אני מסכים איתך, רק הייתי צריך תכונה חיובית לירידה על דוק.

capit

New member
הממ אולי בגלל

אולי זה גם בגלל שבשביל האינטיליגנציה של הדוקטור צריך את כל המחשב של וויג'ר -הספינה ב-ה הידיעה נכון לתקופה שהם נעלמו הוא בעצם חלק מהספינה חוץ מההעובדה שב-futures end הוא השיג טכנולוגיה שאיפשרה לו להיות נפרד מהתוכנה ודאטה חתיכת מחשב בעל יכולות חישוב של ספינה שלמה בעודו קטן נייד. מה שכן הקטע של הרגשות באמת לא מסתדר... ממש היה דגש על האתיקה ושאר בעיות פילוסופיות של בינה מלאכותית בדור הבא בעוד בוויג'ר מחפפים חופשי זה נכון גם לגבי מסעות בזמן שאני חושב על זה... קפטן ג'נווי מה זה לא שמה על הטמפרל פריים דיקטיב מה שלא מסתדר גם איך היא לוקחת קשה כל דבר אחר עדיין אין על וויג'ר הסדרה של כל הזמנים!

למעלה