דייויד בואי מת

דייויד בואי מת

לפי חבריי בפייסבוק, בנו אישר זאת. אני לא מאמינה. מקווה שזה (שוב) איזו מתיחה גרועה. תמחקו אם זה לא נכון. רגע, אין מנהל. איףףףף. אחזור עם עוד מידע.

י ו א ב

New member

לא ידעתי בכלל שהיה חולה
RIP

arieltr

New member
גם אחותי כתבה לי לפני דקה בול מה שכתבת

כנראה לא מתיחה

tears.. רק שלשום חגגנו לו את יום הולדתו

יום עצוב לנו ולמוזיקה.. מיוחד במינו .. תודה על כל מה שנתן לנו
heroes never die ..
long live David !

חשדתי שהוא חולה, בגלל שלא הופיע בציבור

לא מתכוונת להופעות מוזיקליות, אלא בכלל השתתפות בארועים ציבוריים. הוא לא היה בארועים לזכרו של לו ריד, למשל - והייתם מצפים שיהיה. הנחתי שמדובר בבעיות בריאותיות. אבל החדשות היום לא היו צפויות.

קולומין

New member
הוא היה בכסח עם לו ריד

שני מפגשים קודמים ביניהם הסתימו לא טוב (ריד הכניס לבואי מכות רצח).
לא התפלאתי שהוא לא בא להלוויה. למיטב ידיעתי הוא אפילו לא פרסם הודעת אבל.
חוץ מזה לו ריד מת לפני יותר משנתיים, לפני שבואי אובחן כחולה סרטן (לפי ההודעה הוא נאבק במחלה 18 חודש).

הם השלימו מזמן

ה"מכות" שריד החטיף לו היו בשנות השבעים. בעשור האחרון הם גרו בניו יורק לא רחוק זה מזה, והתראו לעיתים קרובות.
&nbsp
יתכן שבואי אובחן רק לפני כשנה וחצי, אבל שמועות על בריאותו הלקויה קיימות כבר שנים רבות, והיו סוד גלוי בתעשיה. יחד עם זאת, הוא הצליח לשמור על חומרת מחלתו בסוד. טוני ויסקונטי ידע, אבל בריאן אינו לא.

העורכת הראשית של ה-NME מתראיינת ב"סקיי"

אומרת שהדבר הכי קרוב לזה, הוא מותו של לנון - שכמובן קרה הרבה לפני האינטרנט והרשתות החברתיות.

היה הגדול מכולם

לא יכול לחשוב על אמן פופ-רוק בודד בשיעור קומתו של בואי.
עכשיו בואי ומיק רונסון מנגנים את מונאייג' דיידרים יחד בשמים.
Make me baby, make me know you really care make me jump into the air
&nbsp
bowie is dead. miss him miss him miss him

Feanor75

New member
אחד הטובים. יהי זכרו ברוך

לא רק הקול המיוחד והמדהים, שירים מצוינים שכל אחד בסגנון לגמרי אחר

Celluloid Hero

New member
הלך גם בואי. השאלה מי נשאר...

פאק זה עצוב, אבל זה כנראה יעבור מתישהו, גם אם אף פעם לא לגמרי. כי משהו יהיה שונה. בעצם, בואו אגיד לכם בדיוק מה יהיה שונה מחר בבוקר מהאתמול בבוקר. חוץ מזה שאיבדנו אומן בקליבר עצום, שלהרבה אנשים זה אומר לשים על פול ווליום לכמה ימים (שבועות? חודשים?) תחושה עזה בלב של לעזוב הכל וללכת לגדל איזה עדר של חזירים בניו זילנד, או להאכיל דובים פולריים באנטרטיקה, תלוי מה עושה לכם את זה יותר.
אגב, זה לא המקרה שלי, כי אומנם אני אוהב מאוד את בואי, אבל תמיד זה הגיע עם הסתייגות קלה. אוהב עד מוות את החוש המלודי שלו, ואוהב עד מוות את הנטייה שלו לאקסצנטריות, החיפוש אחר היופי במוזר ובשונה. אבל לא מסתדר יותר מדי עם הזיקיות האקסטרימית שלו. כלומר, אומן צריך להתפתח, צריך להתבגר, וצריך לשאוף לשינוי. אבל אולי לא צריך לעשות את זה כל שנה מחדש. אבל היי, שניים מתוך שלוש זה לא רע בכלל (אמר אפילו אדון מיטלוף.. ). מעבר לזה, שהיכולת שלו לשנות את צורתו שוב ושוב ללא היכר, היא דבר שחייבים להעריכו. למעשה, זהו הערך העליון של בואי. בלי זה, אין בואי.

בכל אופן, מה יהיה שונה מחר בבוקר?. ההבנה שהבעיה היא לא זה שבואי הלך, אלא שאין מי שיבוא במקומו.

אני מסתכל על דור הנפילים שהולך לנו בחודשיים האחרונים- lemmy, סקוט ווילנד ובואי הגדול, ואני רואה שלוש דורות למעשה שלא ניתן להחליף בזבל של היום. לא רואה אומן אחד משנות ה-2000 שייתפגר ויזיז לי באיזושהי צורה מיוחדת. נכון, זאת צורה נבזית מאוד לבדוק כשרון של אומן, אבל היי, זה הכי טוב שיש לי כרגע. ואף פעם לא טענתי שאינני נבזי, so..

הדור לא הולך ופוחת, זאת האנושות שעוברת אבולוציה למשהו שונה, משהו קצת מדאיג ולא תרבותי במיוחד, והמוזיקה היא כנראה החלק התרבותי הראשון שאנחנו נאבד בדרכנו להפוך לסייבורגים. לא יהיה עוד בואי, כי לאן שהאנושות הולכת היא לא תדע איך להשתמש בעוד בואי. או שאולי היא לא תצטרך. אולי נגמור כולנו בצורת פלסטלינה אורגנית שיכולה להחליף את בבועתה למה שייתחשק לה בכל רגע נתון?. בואי הראה לנו את הדרך, עכשיו רק חסר הבאנדם שיבין אותו בצורה הכי עקומה ושגויה שיש. ואת הטכנולוגיה. כלומר היא בטח קיימת, רק חסר מי שישווק אותה וירוויח עליה בליארדים..

בכל אופן, אלו מחשבות מדאיגות שאנחנו נצטרך להתחיל להתעסק בהן כשהמרה השחורה תתחיל להתפוגג. למזלנו בינתיים, כפי שאמרתי, בואי השאיר לנו אוצר מלודי, מתוחזק באופי פריקי ואאוטסיידרי ייחודי, שאפשר להנות ממנו שעות, ימים, שבועות, חודשים ואף שנים. להתפלסף על הסימבוליזם של בואי, להתבלמז על הפילסופים של בואי. לנסות לפענח את התעלומה, שלדעתי מעולם לא הציגה בעצם סימן שאלה בסופה, אלא סימן קריאה:
מוזיקה טובה יכולה להיות הנאה, ויכולה להיות אתגר, וצריכה להיות שניהם. הולך לשים לי איזה old bowie על הפטיפון הדמיוני בכונן של המחשב. צ'או

גם רדיו "הקצה" וגם 88fm משדרים מרתונים

של בואי ללא הפסקה. "הקצה" התחילו ב-14:00 ואין להם כוונה לסיים עד מחר בשעה מאוחרת. גם 88fm כמדומני מקדישים את כל השידורים הלילה ומחר.
&nbsp
תכלס, תהליכי הגלובליזציה, והביזור הנובע מהאינטרנט, מונעים עלייתם של אמנים חדשים וחדשנים כמו בואי. ז"א לא שאין כאלו, אלא שאין להם בסיס, קרקע יציבה, לצמוח עליו. בעצם , בהעדר קרקע יציבה גם אין אמנים כאלו, הזקוקים להיזון החוזר מהסביבה על מנת להתפתח, בעצמם: אם אין "סצינה", אין עם מי לדבר - פשוטו כמשמעו. בסופו של דבר, משהו חדש כן יעלה, משום שיש גבול לכמה אנשים יכולים לחיות בלי אמנות. בעצם אולי תרבות הסלבס החליפה את התפקיד שהרוק מילא פעם: הנפקת role models לצעירים. עצוב.

למעלה