דייג לילה

shragam

New member
לסטיקלייט יש צינורית שמשחילים אותה על החוט

הראשי מעל המצוף.
את הסטיקלייט תדחוף לצינורית ותצמיד למצוף.
יש סטיקלייטים דקים יותר שיכולים להכנס במקום החתיכת הפלסטיק שנמצאת במצוף.

תודה, יש לי עוד שאלה בבקשה

תודה רבה אני אבדוק.. הבנתי שיש כאלה שמחברים גם לראש החכה? למה זה עוזר?

יש השפעה לסטיקלייט שעל המצוף על הדגים?

יש השפעה לסטיקלייט שעל המצוף על הדגים?

shragam

New member
לא רלוונטי לבוס, רלוונטי לפתיונות כדי לראות

את האכילות.

לגבי הסטיקלייט ענו לך אבל...

אני חושב שאם תנסה לדוג בלילה על רגש במקום עם מצוף יהיה לך קל יותר לזהות אכילות. פשוט שהמצוף יהיה באוויר ולא על המים או שתוציא אותו לגמרי מהחוט ותשאיר רק קרסים ועופרות.
בהצלחה

לא לגמרי נכון . דייג על רגש

אי אפשר לעשות עם כל בוס . הכל תלוי בסוג הבוס שיש לו .

לדייג על רגש אתה חייב בוס קל מאד , שתוכל לזהות ולהרגיש איתו כל אכילה ולהגיב בזמן .אפילו אם יש לך בוס קרבון והוא טיפה כבד לא ממש תוכל להנות מדייג על רגש . גם מצוף עם סטיק לייט לא מציאה גדולה בלילה , כי הדגים נמצאים על הקרקעית , ובגלל העומק , והזמן שלוקח לקרסים לשקוע לשם , המצוף לא מזהה בזמן האכילה , ווגם התגובה שלך תהיה מאוחרת .

דבר שני , צריך לדעת שדייג על רגש יכול לא להתאים לאנשים מסוימים . נדרשת מידה גדולה מאד של סבלנות , ויכולת לשהות בתנוחה מסוימת דקות ארוכות ולהמתין לדג שיבוא \ ואז להגיב בשנייה הנכונה .זהו שילוב של שקט נפשי , סבלנות , ריכוז ,דריכות ותגובה מהירה ומיידית לאכילה . לא בטוח שלכל אחד זה מצאים .

haim1b

New member
דיג על רגש עם סרגוסים הרגשתי אבל

בניגוד לסרגוסים שהם לוקחים את הפיתיון ורצים... אז מרגישים מתיחה חזקה יחסית
לעומת זאת הבורים לא מושכים חזק,
איך בכל זאת אתה מרגיש את האכילה שלהם? וכשאתה מרגיש אתה מושך חזק או מעלה לאט לאט?

תודה
שבת שלום

נקודת הפתיחה בתשובה לשאלה הזו ,היא שהאכילה

של הבורי מאד עדינה , ולכן גם הציוד שעובדים איתו חייב להיות מאד עדין מצד אחד וחזק מצד שני , כי המלחמה שנוצרת עם הבורי מרגע הנעיצה , יכולה להסתיים בנזקים , אם אתה לא בא מוכן .
הבוס לדייג בורי חייב להיות שונה מהבוס לדייג סרגוסים . אבל זה לא אומר שאי אפשר לדוג איתו סרגוסים . אבל ההפך לא ,בשום פנים .

לא רוצה לתת פה הרצאה לדייג סרגוסים ,אבל מבחינת הבורי , המקל כולו חייב להיות מקל איכותי קל מאד שאתה יודע שאתה יכול לסמוך עליו , מיצרן טוב וידוע , כדוגמת טיקה או שימנו , ולא סתם כל זבל מצוי ב200 שקלים .
השפיץ של המקל , הרבה יותר דק וגמיש מהשפיצים של רוב מקלות הקרבון המצויים . היתרונות של זה רבים , האחד הוא משדר לך את האכילה העדינה של הבורי בשידור חי . השני ,הוא מאפשר לבורי לשאוב את הבצק במלואו לתוך חלל השפתיים שלו , מבלי לחשוד שחייו בסכנה מיידית , שלוש , הוא תוצאה של השניים הקודמים , דהיינו תפיסה בטוחה של הדג , בלי פיספוסים, דבר שלא היה מתאפשר במאה אחוזים בדייג עם מקלות בסיסיים אפילו שהם מקרבון .
פה נוצר מצב דומה לאכילת הסרגוס . חוטף ורץ .
הבורי , בגלל חשדנותו וזהירותו מריח קודם ,ושואב קלות את הבצק ,לא במלא הפה עדיין , אלא בזהירות , אבל שימוש בבוס ייעודי , מפחית את החשד ומאפשר לבורי להכניס את הפיתיון לפה ,בלי חשש ,ובלי להרגיש שחייו בעצם הסתיימו בשנייה זו .
בבוס כזה הדייג מקבל תמונת מצב הרבה יותר חדה וברורה ,הוא בעצם מחזיק בידו סוג של גלאי דגים , שמעביר את האכילה של הדג באופן הרבה יותר ברור ובטוח ,מהבוסים הפשוטים , הוא אפילו לא חייב לתת הוק סט אגרסיבי , רק להרים קלות לצורך מתיחת החוט , והבורי כבר יעשה את העבודה לבד . הוא יתפוס את עצמו לבד .כמו הסרגוס . כל מה שנשאר הוא לנהל איתו מלחמה חכמה ,ולא להרים כל עוד הוא חזק , אלא רק לאחר שהתעייף , ולא מרגישים יותר התנגדות .

הבורי לא יותר חשדן או יותר זהיר מכל דג אחר

מדהים איך בני אדם נוטים לייחס תכונות אנושיות ליצור נחות עם מוח במשקל 3 גרם.
גם אתה (פפו) וגם הפיראט מגזימים בעניין הזה, במיוחד הפיראט שמדבר על "מאבק מוחות" בין נזר הבריאה ליצור שאפילו לא נושם אוויר.
עד היום לא נצפו יכולות חשיבה אצל דגים. כל מה שהם עושים מבוסס על אינסטינקטים מובנים.
הבורי אוכל כמו שהוא אוכל בגלל מבנה הגוף והפה שלו - לא מכיוון שהוא סיגל לעצמו תכונות של חשדנות, זהירות או חשיבה באופן כללי.
הבורי לא חכם, ומי שחושב כך גם הוא לא חכם גדול.

טוב זורבבה

תקרא לזה איך שאתה רוצה =אינסטינקטים , מבנה גוף , מה שבא לך .
העיקר שאנחנו מבינים את העובדות , ומכירים את דייג הבורי .
אם בא לנתח את זה מדעית , אשריך , תרגיש חופשי , אני אזרום איתך , העיקר הבריאות .

שבת שלום

זה נכון שהבורי

חשדן יותר מדגים אחרים וצריך להיות דייג מיומן כדי לדוג בורים אבל עם זאת אנחנו היינו תופסים בורים כבר לפני 26 שנים שלא ממש ציוד איכותי ומקלות משובחים מקרבון . הסוד היה חוטים דקים , קרסים קטנות יחסית, בצק ע"פ מתכון סודי והרבה סבלנות ורגש.

haim1b

New member
נו...תדליף משהו...

כשלא תופסים דגים, או בכלל תמיד יש הרגשה שאם נקבל איזה שהוא טיפ, זה יהיה הפתרון ל"אין דגים"
אני כילד [וזה היה מזמן] יצאתי עם השכן שלי שכנראה ידע לדוג בורים, והוא הסביר לי [לא הבנתי ממש] איך המצוף זז - לא שוקע,
ואז רואים שיש בורי.
צריך ממש להתמקצע בתחום.
טוב בשביל זה יש לנו תחביב.

שבת שלום

ד"א מישהו יצא לים היום?
אפשר לדוג בנמל? בתוך הבריכה?

כדי לתפוס בורים צריך להיות דייג

קצת יותר מנוסה. דבר ראשון צריך ציוד מתאים כשהמוטו המרכזי הוא ציוד כמה שיותר רגיש וכמה שפחות נראה ע"י הדגים ז"א חוטים דקים ושקופים אך מאיכות טובה, מצוף קטן ( למי שדג עם מצוף ) וקרסים קטנות ( אני משתמש במספר 12 או 10 מדגם קריסטל. המקל צריך להיות קל ורגיש ( מקרבון באיכות טובה ) וכמובן בצק טוב שלא יורד מהקרס בקלות. אני מערבב קמח רגיל עם מים עד שהבצק הופך לצמיגי ואז מוסיף טיפה של וודקה. לא יודע למה אבל בשבילי זה עובד טוב

דייג בורי לא לומדים מ"טיפים ".

לומדים את זה בעזרת המון כח רצון , התמדה , סבלנות שאין לה גבול , לצד בעלי ניסיון ותיקים .לימוד דייג בורי לא תחום בזמן , יש לו התחלה ואין לו סוף . אם תפסת 5 בורי ואתה כבר מרגיש עם הראש בשמיים , הדרך עדיין ארוכה והלימוד הוא אינסופי .
כשתוציא 20 בורי ברציפות ,בכל יציאה ויציאה אחד אחרי השני , תבין שאתה רק בתחילת הדרך .
כשתגיע למצב שדייג הבורי הופך להיות חלק מחייך ושום שיטת דייג אחרת לא תעניין אותך יותר ,אז תוכל לקרוא לעצמך דייג בוס אמיתי .
וכשתגיע למצב שדייג הבוס כבר הפך להיות הטבע השני שלך ושום דבר אחר לא מעניין אותך כבר זה יהיה השלב שבו לא תפסיק להוציא בורים , אבל כאן גם תתחיל להרגיש מהי ההנאה האמיתית בדייג הבוס .
שוב ,אין פה טיפים קצרים , זהו דרך חיים , ותמיד לומדים עוד משהו , מבינים עוד משהו ,מנסים עוד משהו , פעם מצליחים , פעם נכשלים , ושוב ושוב , בצמוד לגלגל החיים .

נכון שדייג בורי דורש הרבה סבלנות אבל מה לעשות

שצריך גם הרבה ידע כי בוודאי תסכים איתי שללא הציוד המתאים גם כל הסבלנות שבעולם לא תעזור לך לתפוס בורים.

אין כמעט תחום בחיינו שלא ניתן לומר

עליו את המילים האלה , לא רק על דייג בורי .

דייג בורי הוא שילוב של הרבה דברים ,ציוד סבלנות , זה רק חלק מהם ואם גם הם חסרים , לא יקום דבר .
אבל כן , בגדול אפשר להגיד שציוד נכון ,מקל בהרבה את חווית הדייג לא רק מבחינה כמותית ,אלא גם מבחינת ההנאה ממנו .אפשר להוציא בורים גם עלידי ציוד שהוא לא ממש ציוד ברמה גבוה , אבל זה בהחלט משנה את חוקי המשחק ואת חווית הדייג .
הרי לא כל דייג מתחיל רוכש ציוד יוקרתי , ובכל זאת מוציא בורים .הציוד הוא פונקציה של רמת הדייג , ניסיונו ,וקצב התקדמותו .

חשמלן 50

New member

למעלה