דייג בעזרת רובה

דייג בעזרת רובה

ברצוני להתחיל לדוג בעזרת רובה לדייג אבל אין לי שמץ בקשר לזה, זה נשמע ממש מגניב ומהנה. רציתי אם אתם יכולים לתת לי קצת הסברים איך דגים עם זה עלויות וכו'. תודה רבה מראש.

אמ...

שמע, בד"כ דיג עם רובה זה לדגים ממש ממש ממש גדולים של מעל 3 קילו. הבעיה לדוג עם זה זה לא כ"כ קשה, אבל דגים עם זה בצלילה אם אתה רואה דג גדול. מה שקורה לעתים רחוקות. ועד שאתה מוצא... אתה תגלה שאסור לדוג אותו כי הוא שמור ע"י החברה להגנת הטבע. תוכל לקנות את הרובה בכל חנות ספורט, ובכל סניף מגה ספורט. ואני מניח שגם בחנויות דייג מסויימות, כמו קרישוט.

איש אש

New member
דייג ברובה.

בניגוד לדייג רגיל, בדייג ברובה אתה רואה את הדגים (אלא אם הראות גרועה, ואז חבל על הזמן) ובוחר לעצמך את המטרות. הדגים שמוצאים ע"י מתחילים הם בדרך כלל בגודל כף יד. ציוד: א. שנורקל, מסיכה נורמלית, סנפירים. ב. רובה צלילה - אוויר או גומיות. ההמלצה היא להשאיל ממישהו רובה בהתחלה ואז להחליט מה רוצים. ג. סכין צלילה. ג. בן זוג. בעשרים הצלילות הראשונות שלך, צלול עם בן זוג. שני בני זוג על רובה אחד מבטיחים שלא תיפרדו. איך: אזור סלעי תת מימי, שובר, מזח וכו'. מה: תנאי ים טובים, גלים נמוכים, מאוד מאוד חשוב - ראות טובה (מיים צלולים). למידע נוסף: ראה כאן.

Haim Cohen

New member
כדיי לדוג עם רובה אתה צריך ..

כדי לדוג עם רובה אתה צריך המון כוח ביד .. כדי לטעות מחדש את הקידון .. לי אישית יש 4 רובים בבית משנים קודמות אחי צולל ובקרוב גם אני אצלול .. אני מתאמן עכשיו בשביל שאני יוכל לטעון מחדש את הרובה.. יש סוגים של רובים .. הצעה שלי תשאל אנשים שצוללים קודם .. איך הולך להם איך הם מצליחים וזה ואז תלמד ..

אוהד155

New member
על כח וטעינה רובים

מה שכולם חושבים שמי שיש לו כוח יכול לטעון רובים ולמי שאין כל כך הרבה כוח והוא נער אז הוא לא יכול לטעון את הרובה וזאת טעות. בשביל לטעון רובה לא צריך הרבה מאוד כח.דריכת\טעינת רובה זה יותר הרבה טכניקה מאשר כח.היה לי מקרה שהלכתי לצלול והיה לידי חייל שרצה לנסות לדוג ברובה,הוא היה חסון וחזק.הוא לא הצליח לטעון את הרובה שלי אם גומיות 20 מ"מ על הכי חזק ואני כן הצלחתי כי פעלתי בטכיקה שאני יודע. הטכניקת טעינה שלי היא שאני שם את קת הרובה על הבטן איפה שה"ריבועים" בבטן ותופס את הגשר שעל הגומיות קצת למעלה לתפוס את הגשר ולתת מכה אחת ולמתוח את הגומיה ולתקוע אותה בזיז שנמצא בחץ.ואז משחררים את הניצרה ויורים כך שוב ושוב. אסור לטעון רובה מחוץ למים!!! אסור לכוון אפילו בצחוק רובה מתחת למים ומעל המים לבן אדם! רצוי מאוד לדוג בחוף מבודד מאנשים ושיהיה חוף מסולע. מקווה שהבנתם קצת את העיקרון,שבוע טוב

Haim Cohen

New member
זה גם נכון ..

אחי למשל דורך את הרובה כשהוא על הברך שלו או על הבטן והוא דורך אותו בסיבוב כלפי מטה או לא בסיבוב.. אונההד אתה צדקת לא שמתי לב לטעות שלי מצטער אחי

אוהד155

New member
אגב איזה רובים יש לך??

גומיות\אוויר? ואיזה חברות ודגמים של רובים יש לך? ואיזה ציוד צלילה יש לך? אשמח לדעת שבוע טוב

Haim Cohen

New member
אחי תראה גבר

יש לי ככל הידוע לי שלוש גומי אחד אווי שהאוויר הוא מחול .. אחי התחיל לצלול מגיל 14 שהיה לו את הרובה הראשון גומי .. וציוד צלילה יש לי איזה 5 חליפות שמתוכם 2 שלי ויש לנו משקולות גם סכין הכל כל הציוד הצלילה לדייג מקיף בלון צלילה ללא רעשים בתהליך .. ואת כל החברות אני לא ממש יודע יותר מאוחר אני ירד פה למטה ואבדוק אותם וארשום יותר מאוחר בפורם =]

gaichuk

New member
בלונים?

לדיג עם רובה? נשמע לי קצת מוזר. אתה לא חושב שזה מוריד מהאתגר והספורט שבדיג? ובכלל , למיטב ידיעתי זה גם לא חוקי! תקן אותי אם אני טועה...

Haim Cohen

New member
אחי בלונים לא עם רובה

אחותי יש לה 3 כוכבים והיא רוצה לקנות בלון צלילה שלא עושה רעש שהדשגים לא יבהלו ואז אפשר לשחות ליידם ..

Fishin4Fun

New member
תנו לי לתקן מה שכתבתי כי לא

שמתי לב שלא הוספתי. מה שכתבתי +: אפשר לדוג מסירה גם דגים בעזרת רובה. אבל לדייג יותר אפקטיבי אפשר להשתמש בשמן טונה ולשים על המים כדי לראות יותר טוב אם יש דגים למטה.(זה יוצר שכבה שגורם לראות יותר עמוקה) ואפשר כמובן לעשות משהו דבילי, שזה לדחוף ת'ראש לתוך המים ולחפש איפה לירות \=.

איש אש

New member
בדוק בלינק שסיפקתי קודם.

לא סתם הצעתי לך להשאיל את הציוד קודם, ורק אחר כך לרכוש. תתפלא לכמה אנשים יש מסיכה, שנורקל וסנפירים בבית. יש כמה וכמה אנשים שהכרתי שהשקיעו , קנו הכל, ואחרי צלילה או שתיים החליטו שזה לא מתאים להם ומכרו או חילקו. הדבר הטוב ביותר הוא להצטרף לצוללן מאזורך לצלילת נסיון. בדוק הודעות קודמות ותראה אם מי ניתן ליצור קשר. מחיר רובה יכול לנוע בין 120 ש"ח לרובה גומיות קצר וזול עד 2,200 ויותר לרובה אוויר או גומיות יקר ומשוכלל. לגומיות, המחיר משתנה לפי אורך הקנה (בס"מ), היצרן, סוג וטיב אביזרים נלווים לרובה, חץ רגיל או נירוסטה, גומיות רגילות, אדומות או סיליקון, ומקום הקנייה. הטווח הממוצע לרובה גומיות סביר הוא 200 - 400 ש"ח. לרובה אויר סביר 400-700 ש"ח. אם אתה לחוץ בכסף ולא משיג כלום, נסה לחפש רובה משומש או יד שנייה. בחלק מהחנויות יש, וגם ברשת באתרים של צלילה וצלילה חפשית. על שאר הציוד אפשר להוציא ברמות של עשרות עד מאות שקלים, תלוי בטיב ובמקום הקנייה. על ההבדל - בדוק בלינק מקודם, וגם: רובה גומיות קצת יותר קשה לדרוך (למרות שכל נער ממוצע מגיל 14 ומעלה בד"כ מסתדר עם זה), הוא קצת יותר מסורבל מתחת למים, ועצמת הפגיעה של החץ קבועה. למתחילים מומלץ רובה באורך עד 75". רובה לחץ אוויר נוח יותר לתמרון, נוח לתפעול (למרות שהכוח הנדרש לאו דווקא שונה מגומיות - תלוי כמה אוויר דחת אליו), וכוח ההדיפה ניתן לוויסות אם דוחסים מעט או הרבה אוויר פנימה.למתחילים מומלץ רובה עד 60". אגב: אתה יכול לשפוך על המים מה שאתה רוצה - שמן טונה או שמן דיזל - אבל הם לא יהיו צלולים יותר, רק מסריחים ומזוהמים יותר.

ים מלוח

New member
גם אני חדש בעסק

אני ישר רכשתי רובה לחץ אויר ולו רק בגלל הנוחות,(ניסיתי רובה גומיות של חבר שלי משהוא תוצרת ארה"ב ארוך דקיק קל לנשיאה כולל דורך מיוחד לגומיות אבל זה לא זה זה דרש הרבה כח לדריכה) נכון להיום צללתי כבר כ 20 פעמים ומלבד ההמלצות של האחרים אני בהחלט ממליץ לך לרכוש כפפות צלילה וזאת מנסיוני, לפני שבוע היה ים די עכור ורדפתי אחרי לוקוס שנכנס למאורה, על מנת לעזור לעצמי לרדת מול פני המאורה דחפתי בעזרת כף היד את עצמי תוך כדי שאני דוחף את קצה פתח המאורה, למזלי הרע הסלע היה מאוד חד, עד כדי כך חד שנחתחתי באופן רציני בכף היד , דבר ראשון לא נכנסתי לפאניקה ועליתי למעלה שם יצאתי לחוף מהר ככל האפשר ( שוב ללא פאניקה ) שם ראיתי את החתכים והדם הניגר, למזלי נשתי תחבושת אישית אטומה לצלילה ( מה שאני ממליץ לעשות גם כן), חבשתי את עצמי ואחר כך פניתי לתחנת מגן דוד קרובה שם חבשו לי את כף היד וגם קיבלתי זריקה ועוד כל מיני דברים טובים כולל הודעת תשלום ועכשיו צריך לרוץ לקופת חולים ....... לגופו של עניין דבר ראשון עליך לדאוג לבטיחות ולהלן רק דוגמא אחת של מה שעלול לקרות, דרך אגב הצלחתי ביום שלפני ה"תאונה" לתפוש לוקוס של 2.3 ק"ג - לדג הזה יפ פה בגודל שליש מגופו

איש אש

New member
כפפות:

כפפות ממולצות הן בגלל חתכים מהסלע או מבלוטי ים, שפות צדפות וכו', הן בגלל עקיצות מצמח תת ימי מסויים (נראה כמו אשכול לבן רחב ודק על עלה ירוק נימי, גורם לצריבה ולתגובה צורבת וח"כ בועות בעור ותגובה דלקתית מקומית, משך של עד שבועיים. מסוכן לאלרגים), והן למי שמחזיק דגים גדולים בגלל החתכים מהזימים והשיניים. (הסנפירים ידקרו עם כפפה או בלעדיה). יש שתי אפשרויות עקריות: א. הדרך הזולה - כפפות עבודה, או כפפה ליד שמאל בלבד (זו שלא מחזיקה את הרובה. עולות כמה שקלים, יחזוקו 10-15 צלילות, ואם איבדת אחת - לא נורא. ב. כפפות צלילה. יעילות בעיקר בחורף כאמצעי חימום, עולות עשרות שקלים - ראיתי גם ב- 250, בד"כ בסביבות 80 - 150. לא חזקות במיוחד, ואם איבדת אחת - לא נעים. מומלץ לתפור להן קליפס פסטיק קאן וטבעת, כדי שיהיו ביחד כשמורידים, ואם מכילות עור - להקפיד על שטיפה וייבוש בצל אחרי כל צלילה, ומידי פעם שימון העור. לים מלוח: לגבי הלוקוס - זו הסיבה שאני יוצא עם שני רובים. השיטה פורטה כאן כבר, וכשהחליפה תחזור מתיקון אוכל להראות לך במה מדובר. ככה לא נחתכים, לא נלחצים, לא מאבדים חיצים, ולא נחשפים לבעיות מתחת למיים שעלולות להיות לא נעימות. תחבושת לצלילה זה מניין, עם ראשונה שאני שומ על זה. לא נראה לי חיוני. אם נחתכים - מילא, נחתכתי הרבה ועוד לא הגעתי לרמת חבישה. קצת חומץ בבקבוקון , בחוף או איתך על המצוף, נראה לי יותר יעיל - החומץ סותר צריבה של רוב היצורים הימיים, בייחוד מדוזות. (פגיעת מדוזה בכמות גדולה בנקודה קריטית יכולה להיות מסוכנת).

ים מלוח

New member
לגבי צריבות בים ולחץ באוזניים

נכון חומץ זו התשובה כמאט לכל צורב ימי ובמיוחד המדוזות - עוד בילדותינו היינו נוהגים לשפוך חומץ על כוויות ממדוזות אבל הטוב ביותר זו חליפת צלילה - לא ? ראיתי חליפה מלאה - דהינו כיסוי מלא בעלות של כ 450 - 600 ש"ח חליפות בעובי 2 - 3 ממ , לא דורש משקולת כמו חליפות 5 -6 ממ , יחידה אחת נוחה להלבשה ולהסרה אני בהחלט מתכוון לרכוש כזו ולו רק על מנת להגן על הגוף דרך אגב לכל הצוללים בשנירקול אחד הדברים שיש ללמוד ולתרגל זה הפימפום - אם רוצים לצלול מעבר ל 2 מטר עומק - ללא פימפום האוזניים פשוט כואבות, למזלי למדתי לפמפם על ידי בליעה תוך כדי ירידה לעומק

איש אש

New member
חליפה - מלאה, דקה, סקין, חלקיות:

חליפות באות בכמה תצורות. לפני הכל, דברים שחשוב לבדוק בחליפה: 1. יצרן: שם יצרן מוכר. יתרונות היצרן היחידי כיום בארץ (SEPA) - תמיד אפשר לצלצל לעמית ושותפו במפעל ... הם גם מתקנים כל מיני חליפות אחרות, מגוון דגמים ועיצובים - כולל מיוחדים לדייג וצלילה חפשית - ואפשר לתפור לפי מידה. לגבי האיכות והשוואת פירמות אני לא יודע, שאל אחרים. 2. תפרים - "מכוסים", דהיינו בצורה מסויימת ומקצועית. יראו לך בחנות. 3. סוג וטיב החומר. יש כמה סוגים, ללכת על משהו שרץ בהצלחה לפחות שלוש שנים בשוק. 4. עיצוב. יש כמה, בחר מה שמתאים לך. 5. גודל, התאמה וצבע. אין מה להתפשר. לצלילה ברובה, חליפה בצבע שקט או עדיף בצבע הסוואה היא הכי טובה. התאמה טובה ולא חונקת, סגירת מפרקים טובה, הלבשה והפשטה קלות, תפרים מחוזקים בסיומות רוכסנים, מפשעה ושאר נקודות תורפה. סוגים: חליפה מלאה - אטומה היטב במפרקי היד והרגל, בד"כ מורכבת משני חלקים - "לונג ג'והן", המכסה מהקרסול עד הכתף, פתוח בכתפיים, ומעליו ג'קט, המכסה את הזרועות וחופף ללונג ג'והן בחזה ובמפשעה. העובי נע בין 3-6 מ"מ, מתאימה לקיץ וחורף לפי כמות השומן בגוף הצולל ועמידותו האישית בקור. ייתכן פד דריכה קשיח בחזה. חליפה דקה - 2-3 מ"מ, בדומה לחליפות גלישה. בד"כ עשויה חלק אחד עם סגירת רוכסן בגב או מלפנים. מתאימה לקיץ ומעט לעונות הביניים, יכולה להיות עם כיסויים ותוספות נגד קריעה בברך, ירך, מרפקים וכו'. ייתכן פד דריכה קשיח בחזה. "צ'יקן" - מותנייה, לעיתים כוללת ברדס, ללא שרוולים. נוחה לימים ממוזגים. ברדס - כחלק מהחליפה או בנפרד. מאוד יעיל. הקפד על חורים מול האוזן לאוורור. חליפת לייקרה, או סקין סוט: חולצה ומכנסיים מהחומר ממנו עושים בדגי ים, חליפות אופניים וכו'. מגיע בקצר וארוך, כמכנס וחולצה. נוח נגד עקיצות, הגנה מכוויות שמש בגב או ברגליים, עמידות טובה בחתכים, ומומלץ מאוד כשכבה ראשונה מתחת לחליפה, או בשילוב איתה.

ים מלוח

New member
אההההה

אכן אני שמתי עיין על SEPA במיוחד לאחר שחבר שלי רכש אחת כזו ומדדתי והיא מאוד נוחה חצי יבשה היות ואני לא מתכוון לצלול בחורף היא בהחלט תספק לי מענה. אה ותודה על המידע המעמיק שאתה משתף אותו איתנו

למעלה