דייג בנתניה

רוז36

New member
דייג בנתניה

אמש היינו בנתניה בחוף שמתחת לבלו ביי.
לאחר שכבר כמעט התייאשתי מדייג תפסתי סרגוס די קטן (12-15 ס"מ)
לא היה לי לב להחזיר אותו עד שסוף סוף "הסכים" להתפס אצלי מישהו...

אני מנחש שדגת עם רולר ולכן זאת התוצאה .

אם המטרה שלך היא באמת יותר סרגוסים ממליץ לדוג עם בוס מעל הריפים ,לתוך הבורות שבין הריפים , בשעות המוקדמות מאד של הבוקר ,קצת לפני הזריחה ,בתנאי שהים לא גבוה מידי כמובן .
רצוי להצטייד עם הציוד הבא :

בוס באורך של בין 4-ל5 מטר ,לא יותר , חוט 25 לראשי , חוט 20 לקרסים ,קרסים מספר 5 הכי גדול ,7 הכי קטן ,מוצופים גודל בין 2.5 ל3 גרם לא יותר ,מספריים קטנות ,סנדלי מדוזה או נעל ספורט בלויה כלשהיא , סל מקש עם רצועת נשיאה לכתף ,אליו מחובר מותנן או תיק קטן כלשהוא לציוד , בקבוק מיים ל3- 4 שעות , בגדים יבשים להחלפה , וכמובן פיתיון בצקי כלשהו , פילוטה (מסריח ),אפשרי בצק מסטיק , אפשרי בצק מבושל ,בצק פיתה ,בצק חלה ,או בצק מהחלק הפנימי של בגטים או לחמניות .הכל עובד .
אני תופס אותם בדרך כלל עם בצק מסטיק ובצק מבושל , אבל זה ממש לא משנה .אני לא מחפש להוציא כמויות מסחריות , יש כאלה שכן והם ידוגו תמיד רק עם הפילוטה , כי היא נחשבת בעיני דייגי הבוס הותיקים לאבי אבות הפיתיון לדייג סרגוסים .
הכנתה כרוכה בטירחה רבה ולא מעט סירחון בבית . ויתרתי עליה לפני שנים ,ולמרות זאת אני נהנה מארוחות בטעם סרגוס .

כל בצק שלא יהיה , חייב להיות עשוי היטב ,כך שיחזיק מעמד על הקרס לפחות 5 דקות במים בלי שייפול , וגם לא מוקשה מידי כיד שדג יוכל לנגוס בו ללא קושי מיוחד ,ולהנעל על הקרס .
לגבי מיקום , אם קשה לך הדייג על הריפים , גם מעל המזחים אפשר , יש עדיין קושי ,אבל מסוג אחר והחוויה פחות רטובה .

דייג הרולר , זה יותר בשביל לשבת באווירת הים ,לא ממש נותן תוצאות כמו דייג הבוס .

והתוצאות הסופיות הן כמובן תוצאה של המטרה שמגדירים בהתחלה , ואליה מתכוניים מראש והיטב .

מי שלא עושה את זה , אחר כך בוכה ומתלונן שאין דייג .

למעלה