דייג בכנרת

דייג בכנרת

שלום רב לכולם, סוף שבוע הבא אני עם האישה בכינרת 3 לילות 4 ימים. הייתי מעוניין לקבל מהתותחים (וגם מאלו שלא) קצת טיפים בנושא. קודם כל לגבי הזיהום, עדיין קיים הזיהום בכינרת? אני אהיה בסביבות המלונות(טיילת) הבנתי ממכם בהודעות עבר שמומלץ לעבוד שם עם בצק פחות עם בשר במיוחד שאני לא מעוניין בשפמנונים. תירס??ממש לקחת פירור תירס ולתפור על הקרס? כמו כן קיבלתי טיפ מצוללן של שנים(כבר הפך לדג) שאמר לי ללכת לחנות שמוכרים דגים לקנות תולעים מיובשים לשים סביבם בצק ולתפור על הקרס -- מישהו התנסה בזה? זה עובד? איך אתם ממליצים לעבוד על הריג? משקולת למטה וקרס למעלה כדי להמנע מסלעים וצמחיה? או שאני טועה? יש טעם לז'רז'ר שם? בעיקרון יש לי 3 סוגי חכות 1 בוס 2 חכה מסיבית מאוד עם רולר (משקלי זריקה גבוהים) 3 חכת זירזור עד35גרם(משקל זריקה) האם אני יכול עם חכת הזירזור לעשות עם פתיון ורולר (כדוגמת חכת חוף?) או שבגלל משקלי הזריקה הנמוכים היא עלולה להפגע? יש ציוד מיוחד שאתם ממליצים ללכת לקנות בשביל דייג בכינרת שהוא שונה מציוד מיים מלוחים? חברים, תודה רבה לא רק על התשובות אלא על הקריאה המרובה ותודה מראש לעונים. בברכה דניאל.

אחי שמע לי...

אפילו שיש לי רק נסיון דל, אני מזרזר עם ניקל ספינר ירוק ואפילו לא ניסיתי משהו אחר כי הוא לא מפסיק להוציא ביניות בגדלים של עד 45 סמ (בדוק). חוץ מזה אני גם זורק קפיץ עם בצק שמוציא מושטים בורים ועוד כהנה וכהנה יצורים מיימים כמו צבים! אבל זה כבר לא נעים ואז צריך עם פלייר לנתח וכואב הלב... שלי כן לצב כואב בפה. לא משנה בהצלחה!

זה דמוי ניקל..

רק שתלוי לו בחופשיות מהצד מין כפית מתכת מבריקה ואז כשאתה מזרזר הכפית מסתובבת במים.. אבל היא יוצרת התנגדות בזמן הסיבוב אז אי אפשר להקפיץ. עולה 8 שקל.

gaichuk

New member
מצב הזיהום לא ידוע לי...

עם התירס אל תתקמצן ושים על הקרס כמה שאפשר... תולעים יבשות יכול להיות פיתיון מצוין אבל הקוביה מתפוררת בצ'יק אם מתעסקים איתה ואורלי אפילו לא תעמוד בהטלה. אישית אני מעדיף את הריג הקלאסי של משקולת חופשית שרצה על החוט עם תלאי של 40-50 ס"מ מתחתיה. ז'ירז'ור בהחלט בא בחשבון ושווא לנסות. אם תריץ חיפוש על דוחות בכנרת תמצא כמויות מידע כולל תמונות של דמויים והסברים על כל האספקט של הז'ירז'ור עצמו. חכת ז'ירז'ור לא אמורה להנזק אם תשתמש במשקולות בטווח משקלי ההטלה שלה... אל תשתולל בגודל הקרסים,נסה למצוא תולעים מתחת לאבנים על הגדה אם תוכל,דמויים קטנטנים,ספינרים וניקלים קטנים אמורים לספק את הסחורה מבחינת הז'ירז'ור. בהצלחה ואל תשכח לדווח גם אם יצאת ולא תפסת...

Yanshoofy

New member
בקשר לציוד

כשאתה מגיע לטבריה לך לחנות של יהודה. היא נמצאת צמוד לתחנת דלק "פז" ביציאה הדרומית מטבריה. יהודה הוא איש יקר עם המון ידע וישמח לתת לך עצות בנושא דייג בכנרת. וגם יש לו ספינרים וניקלים עם "קבלות" בכנרת מפה ועד מחרתיים. לפני יומיים הייתי אצלו לקנות חרוזים ואיזה ספינר או שניים, נתקעתי שם יותר משעה וכמעט איחרתי לעבודה, אז לפני שאתה הולך שים את האישה באיזה ספא או משהו שלא תשים לב שנעלמת...ואז יהיה לך כל הזמן שבעולם.

דייג בכנרת

ראשית תודה רבה רבה חברים על הטיפים וההענות. לגבי האישה, למעשה היא זאת שסגרה את הדיל על מנת שנלך לדוג והיא מחכה לזה יותר ממני.(מכורה לדייג) עכשיו אני אהיה בקרבת המלונות רציתי לדעת איזה מקום שלא כל כך רחוק משם (יש רכב) מומלץ ללכת לדוג בו?? אני יודע שאפשרי להטיל ממש מהטיילת אבל אני לא רוצה, רוצה לשבת בכיף עם כיסא שתיה אוכל סטנדים ליד איזה חוף. למישהו יש המלצות לגבי חוף קרוב לקרבת המלונות שאין בעיה להכנס אליו? (שישי בלילה ושבת בבוקר אני אהיה בטיילת כי אני לא נוסע.) ביניות איפה אפשרי למצוא אותם ? הם מתעניינות בבצק? יש טיפים לגבי סוג הבצק?קשה/מסטיק ? קרסים 8-10 הם טובים לעבודה שם? טיפים למושטים?(אפשר ללא ז'ירזו'ר??באיזה תנאים הם קיימים?) תכלס לפני מספר חודשים הגעתי לכינרת דיי בספונטניות והאישה אומרת בוא נלך לראות מה הוציאו הדייגים שממש על הטיילת (איפה שהמסעדות)אני לצערי עם כל ציוד הדייג בבית. ראיתי שהם מסתבכים קצת עם הסלעים וכל שניה נתקע להם, ביקשתי מהם חתיכת חוט של מטר וקרס הכי פשוטה שהוא יכול לתת לי (משולשת10) אמרתי תודה רבה יפה והלכתי ממש למטה למיים מה נזכרתי?? שאין לי פתיון ראיתי ילד קטן עם במבה ביקשתי ממנו קצת:) הילד כולו בהתלהבות יורד איתי למיים תופרים במבה על הקרס ובום הדגים התחילו להגיע לחוף אחלה משיכות עד שבאה לי משיכה אחת חזקה ולקחה לי את החוט מהיד (שכחתי ללפף)וכך הסתיים היום:) עוד משהו שיש למישהו להוסיף?

לפני שבועיים הייתי בכינרת

ואת רוב המושטים שהוצאתי הוצאתי עם חוט ביד קשור לקרס מספר 9 בלי חכה וגם בלי משקולת.. ניסיתי גם קפיץ יצאו עליו כמה מושטים וז'רז'ור לא ניסיתי הרבה

אפשר בבקשה תשובות לגבי ההודעה האחרונה שלי?

מישהו יכול בבקשה לענות על השאלות האחרונות שלי?

יש מאמר נהדר שגאיצ'וק כתב

תקרא אותו למעלה בשורה הכחולה כתוב מאמרים תיכנס לשם ותיכנס למים מתוקים. למאמר קוראים "מתוק לו" או משהו כזה. מאמר מצויין...!

תודה

תודה רבה, קראתי את המאמר דיי מזמן למען האמת אבל טוב להזכר בו. גאיצ'וק שיחקת אותה
ד"א קניתי היום לז'ירז'ור בכינרת את הדימוי שנראה כמו צדפה. מקווה שיספק את הסחורה!

Yanshoofy

New member
אתה יכול להגיע לכל מקום בין צמח לגשר אריק

זה בדיוק רבע שעה נסיעה לכל כיוון מטבריה. לגבי חוף, יש את המזח של הימיה (נמצא בין מלון חוף גיא למלון רימונים - בכניסה הדרומית לטבריה). אם יתנו לך להכנס אפשר לדוג מקצה המעגן. אם יש ביניות גדולות בכנרת, הן נמצאות במקומות שיש מים עמוקים קרוב לחוף. הביניות מתעניינות מאוד בבצק אבל הבעיה שגם המושטים מתים עליו ובד"כ הרבה יותר זריזים מהביניות.

תודה רבה לכם.

אין אני פשוט נהנה לקרוא כאן את ההודעות. תודה רבה רבה לכל העוזרים וגם לאלו שלא. אתם אחלה של פורום ונהנה ללמוד ממכם. נצרתי - יש לך דש מ-גיל!

איזה דגים אלו? = יצאו עם במבה

אני יודע שאלו הקטנים (שחזרו למיים כמובן) אלו הם העדאדים (מושטים) אבל ההוא שמזכיר בורי איזה דג זה? תודה.

Yanshoofy

New member
עדדי,בינית,חפף,עדדי,עדדי,סרטן

מלמטה למעלה כמובן. לפי דעתי אחרי הבינית, המועמד המועדף למנגל הוא הסרטן. למרות שהיא קטנה מידי למאכל...

למעלה