דייג אוהב דגים ?

דייג אוהב דגים ?

-דייג אוהב דגים? -בטח אוהב. -אז למה מוציא אותם מהמים והורג אותם? -שמעון פרנס אוהב מוסיקה יוונית? -בטח אוהב. -אז למה מדבר כל הזמן ולא נותן לשמוע?

12אניהיא

New member
פרנס...

כשפרנס מדבר זה לא על השיר אלא בין שיר לשיר. הוא מספר את הרקע של השיר או על יוון והרבה פעמים הסיפורים שלו מעניינים. הוא גם נותן לשמוע לבסוף...

orna44

New member
התרגום על השיר, למי שאינו דובר

את השפה (ורוב הישראלים לא דוברים אותה) מוסיף המון. גם העובדה שלשמעון קול רדיופוני מלטף עוזרת לא מעט. לרוב, אחרי ששמעון מדבר על השיר - הוא משמיע אותו מהתחלה, אז הרווחנו, לא? הנה היום תורגם השיר "בני" ש"עוברת" להיות "רעיה". וכולנו יכולנו להיווכח עד כמה רחוק המקור היווני מהשיר בעברית. כאילו לא אותו השיר. נכון, אנחנו אולי שומעים ככה פחות שירים, אבל אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. וחוץ מזה - זה הסגנון של פרנס. יש מקומות אחרים בהם ניתן להאזין לשירים ברצף. למשל רדיו יאסו שעושה לנו אחלה שירות ומשדר יוונית כל היום.

F a d i

New member
תזהר לך שלא ילשינו עליך../images/Emo3.gif

ועכשיו ברצינות: היום,אחרי המון זמן,האזנתי לתכניתו של פרנס ולתרגומים היפים של "לאון סיאם"..ואני מסכים לגמרי עם מה שאורנה כתבה,למרות שהייתי מעדיף לשמוע מוזיקה נטו-כי לא תמיד הוא משמיע שיר מהתחלה..בכללי היתה תכנית נחמדה(אהבתי במיוחד שהוא שם את "פירזמנס מו אגאפס" בשתי גרסאות של "מרי לינדה" ו"דאלאראס") לגבי רעיה היה לנו פעם שרשור על זה עם תרגום של "ד'ה גריק" תהנו

חבל חבל איך משיר כזה עשו את רעייה

לא שאני לא אוהב את רעייה, אבל התרגלתי אליו כשיר ישראלי לכל דבר עם עטיפה יוונית כמובן, חבל חבל, מהמילים של השיר המקורי לעשות את השעטנז הזה...

12אניהיא

New member
אני שונאת את השיר הזה

למה חייבים לגעת בשירים מעולים ולהפוך אותם לאיכססססססססה?

למעלה