דיזינגוף

שרון288

New member
דיזינגוף

יום חמישי אחר הצהרים. אני לוקחת את הילקוט שלי, עם המערכת החדשה של בית הספר, כולי מגונדרת ,פוסעת לתוך הסנטר. כל כך הרבה פעמים הייתי כאן במהלך חופשת הקיץ. היינו הולכולת יפעת יפית ואני כמה פעמים בשבוע, מחזיקות בארנק כמה שטרות שעמלנו עליהם בבקרים במשמרות מעייפות, מחפשות היכן ניתן להוציא הפעם. אולי שוב נכנס לחנות התכשיטים השטותיים שמביאים עדיים מהמזרח הרחוק ונמצא שרשרת שתהפוך אותנו למלכות מדבר אקזוטיות? או אולי נקפוץ לאודם ונרחיב את הממלכה הורודה שלנו? נקנה עוד ועוד ועוד צמיד, שיכסו לנו את כל הידיים הרזות, ונהלך כמו טווסות עם גוף אנורקסי, מהדסות ברחובות, מבליטות את שדינו הקטנים? או אולי נקפוץ לקסטרו, נעלעל בקטלוג של סנדי המדהימה, ונשלוף לנו חצאית מטורפת? הנה, התוויות הקטנות מסמנות לנו מחיר שמקיף את כל המשכורת, ואפילו יותר, ניקח מפה , נוסיף משם, והנה, יש לנו חלום ביד. החצאית עוד לא בשקית, והנה אנחנו מטפסות לכיוון פוקס, והופס, הילדים המעצבנים האלה עם השלטים המוזרים דוחף לנו ליד כרטיס של "מוציאים לפועל", ומצביע לעבר הקומה העליונה מימין. אנחנו מגחכות ומביטות בבוז במשפט שמהדהד ממנו "ליוויס משומש במחיר מציאה", ומשליכות אותו כשהוא מספיק לסובב ראשו. "שאני אלבש בגד משומש ועוד בגזרה של פועל רומני?" "חחחחחח.......", והופ, יוצאות לכיוון תחנת האוטובוס, בחזרה לפתח תקווה. יושבות באוטובוס בספסל האחורי, מלאות אושר, ממששות את מלבושינו החדשים, ומסלסלות בצמידים הרועשים. הופהופ, עולות במדרגות, נכנסות לדירה הקטנה, אמא עוד עם הבישולים לשבת, צועקת משהו על "עוד פעם הלכת לשרוף כסף" ומוסיפה שארוחת הצהרים מוכנה. לא שומעת אותה, דוהרת לכיוון החדר שלי, מעיפה את השקיות על המיטה, ומתחילה להתפשט. שוב נבדוק איך זה נראה במראה. יום חמישי, 18:00 בערב. אני בסנטר, עם מדים. חזרתי מהבסיס לעשות סיבוב.אחרי יום עבודה מקושט בניירת וקפה, מדוכדכת מהשיגרה, נואשת מהמפקד המציק, עליתי על אוטובוס מהקריה לממלכת החלומות, לחפש משהו מתוק לצאת מהירוקת הזו.עוברת דרך המאבטח, מביטה מעלה. איפה נתחיל? הלאה ל"משביר". עולה ויורדת במדרגות, חולפת על פני דוכן המגזינים הידוע, בדרך לרדת לקומה התחתונה. והופ. משהו קפא בי. אני מביטה על כל האנשים שיושבים בבית קפה החדש שנפתח ממול, יושבים ומשוחחים ביניהם, ולפתע עיני יכולות לקלוט בבירור את כל אוכלוסיית הקניון ברגע נתון, ממקום מבטי. אני מביטה, ולפתע זה,כמו סטירת לחי מרטיטה, היכה בי בעוצמה.ניער אותי בתחושת כאב בלתי יאמנה. וחדר לי היטב לתודעה. אנשים עושים סיבובים לחפש. לחפש אושר במוצרים סתמיים. יש כאן הכל. ילדים, הורים, נוער. אני רואה אמהות מזדחלות אחר תחנוניי ילדיהם, נאלצות להיעתר לבכיים. "רק את זה ודי, אמא!", או חבורת בנות צבעוניות ממותגות שסיימו את הלימודים מוקדם באו לתור אחר עוד פיסת בד. וזה עושה לי בחילה. כזו בחילה שבא לי לעצור את העולם הזה ולרדת. מה עשיתי כל השנים האלה? מה הייתי? לרגע חשתי בושה. התמלאתי מבוכה על שהייתי חלק מכל זה. אין לי אלא להודות שקיבלתי הבנה במתנה. על זה נאמר "עדיף מאוחר מאשר לעולם לא"...

MoOsHoN16

New member
לצערי ככה אנחנו חיים....

המותגים הם האלים החדשים שלנו

מברוק על התובנה

אני שמח שסוסף סוף התודעה שלך השתחררה מהכזב של אובססית הצריכה. אחותי אני אוהב אותך. קבלי חיבוק מדרקון

צליל א

New member
../images/Emo24.gif

מונולוג מקסים בעיניי, צריך להגיע ליותר אנשים (אפשר לעשות מזה פלאייר? סתם.) עכשיו, בפעם הבאה תקפצי להוצאה לפועל :)

לשרון

ההודעה הזאת מדהימה ביופיה ומזכירה לי דברים מוכרים גם אני הייתי חיית סנטר והסתובבתי שם הרבה כך שכל הסנצנות האילו מוכרות לי כתבתי בעבר קובץ סיפורים שנקרא ´סיפורי סנטר´ שהוא מעיין פארודיה וודי אלנית כזאת על תרבות הצריכה כל הסצנות מתמקדות בסנטר אני חושבת שזה גאוני
אבל טוב אני משוחדת אולי פעם כאשר יהיה לי קצת פנאי מתרבות היצור והצריכה אני אעלה את זה לגרסה מקוונת ואפרסם כאן את ´סיפורי סנטר´ שלי
הודעה ממש מדהימה
ענבל
ושנה טובה

MsPiggy

New member
אני רוצה לקרוא את הקובץ סיפורים

ודרך אגב, יש לך שם יפה
ואני הייתי בדיזינגוף סנטר רק פעם אחת - ונכנסתי רק לחנות בשם תומר כדי לקנות שמה שתי סיכות שאהבתי

אחלה סיפור

שאלה - האם הוא דימיוני- הרי את עדיין בת 17? ועוד שאלה - האם אפשר לפרסם אותו גם בבדידות?

גולדי2002

New member
סיפור יפה ../images/Emo45.gif

שמתי אותו בטגליינס. גם אני חוויתי את זה, כשהלכתי לחפש מתנות לחג למשפחה (לבזבז את התווי שי). הסתובבתי בכל הסנטר ולא הצלחתי למצוא מתנות מתאימות. ומכיוון שאיני קונה מותגים, גם לא לאחרים, האפשרויות שלי הצטמצמו פלאים. אחרי שעה של הסתובבות פתאום תקפה אותי בחילה. ראיתי שאני סתם מחפש לקנות בכח ועוד יותר גרוע, שאני מחפש לקנות בגלל שאני עצוב ומדוכא (שתי חברות יקרות מהעבודה נהרגו באותו בוקר בתאונה והיה לי זמן לשרוף לפני הלוויה). אז בקיצור עזבתי את הקניון ויצאתי החוצה לנשום אויר של הרחוב ובסוף לא קניתי כלום. לא נורא, אני בטוח שהם יחיו יפה גם בלי המתנות האלו. בכלל לא ממש ברור לי למה צריך לקנות מתנות. לא מספיק שנה טובה ונשיקה? ולמה מי שלא קונה נחשב קמצן ומסתכלים עליו בעין עקומה?

יאיר ovzap

New member
היזהרו ממותגים!

כולי הזדהות עם הסיפור (גם של גולדי) - ונראה לי שהוא הופך להיות חלק מהחוויה של כולנו. עם זאת, נראה לי שחשוב להיזהר מלהפוך את המותגים למטרה עיקרית של האנטי-גלובליזציה. המותגים הם רק סמל, בסופו של דבר. התאגידים הגדולים יודעים זאת יותר טוב מכל אחד אחר: הם בעצמם מייצרים סדרות שונות של מוצרים, במחירים שונים, כדי לפנות לכל הקהלים: מחפשי מותגי יוקרה, מותגי "ספורט", מותגים "צעירים" וגם לא-מותגים". ברוב המקרים - לא חשוב מה קניתם, רוב המוצרים מבוססים על אותו ניצול (של עובדים בעולם השלישי למשל) ועל אותם מנגנונים גלובליים. אמנם המותגים המפורסמים יקרים מאוד, וממחישים את הטמטום של השיטה (צבירת הון רב על גב עבודה בתנאים לא-אנושיים) - אבל הבעיה לא תיפתר אם המותגים ייעלמו.

MsPiggy

New member
אוי! אני כל כך מסכימה עם זה!!!

למרות שאני אף פעם לא הייתי מהסוג שקונה מותגים, כי מה לעשות בסוף האופי שלי מנצח ואני לא מוכנה לשלם כל כך הרבה כסף בשביל חתיכה של בד... אבל אני ממש שונאת את התרבות שזה יצר אצלנו - המפרסמים כל הזמן גורמים לנו לחשוב שאנחנו צריכים דברים שאנחנו לא צריכים באמת - אני לא צריכה בגדים מרנואר, ולא איכפת לי אם בר רפאלי ונערות השנה לובשות את זה, אני לא צריכה כדורים לדיאטה (כי כולנו בעצם יודעים שיש רק דרך אחת בשביל זה), אני לא צריכה בעצם שום דבר שהם מוכרים לי... אני גם זוכרת איך זה - ללכת בניון ולהסתכל על כל החנויות ועל כל מה שהן מציעות ופשוט לרצות שכל זה יהיה שלך - אם היה לי הרבה כסף, הייתי יכולה לקנות את כל זה ואז באמת הייתי מאושרת... אבל זה ממש לא ככה! כשהייתי קטנה החלטתי כבר שלטיולים שנתיים אני לא לוקחת חטיפים - אני לא צריכה אותם, אני צריכה אוכל! לא את זה... זה לא אוכל! ולפני כמה שנים החלטתי שאני קונה לאנשים רק מתנות שימושיות. אולי אני אקנה להם סט של כלי מטבח, אולי מגבות... אבל בשום פנים ואופן לא נרות! או כל דבר אחר בסגנון הזה - אני תמיד הסתכלתי על זה כעל תחבולה להוציא ממנו עוד יותר ועוד יותר כסף... אני לא יודעת איך לנסח את זה בצורה נכונה - אבל כשהסתכלתי על כל המוצרים שהיו שמה זה היה כל כך ברור - הם מוכרים לנו אשליה, הכל נראה מאוד מאוד יפה וכשאנחנו רואים את זה אנחנו מרגישיפ שאנחנו חייבים לקנות את זה... אבל אין לזה שום שימוש (כמו מחזיק לפלאפון, או מחזיק לביצים כמו שראיתי בעזריאלי פעם...
).

פייל

New member
וואו!

זה כל כך יפה בעיני! גם מבחינה ספרותית וגם באופן הנפלא של העברת המסר. את מסכימה שאני אדפיס ואתן לאנשים? אני כל כך מזדהה...

שרון288

New member
תגובה

קודם כל - תודה. בקשר לשאלה- אין לי בעיה שתדפיס את זה. ולא, אני לא בת 17, מילאתי פרטים בדיוניים. אני אכן חיילת...

Felicityy

New member
אני באמת מצטערת../images/Emo68.gif

להיות שזו שתמיד אנטי. כרגיל,לכל דבר בחיים צריך להיות גבול,ומדדים זה הדבר שהכי חשוב שיהיה לאיש בעידן המודרני(וגם בעידנים האחרים,למען האמת). להביט על אנשים המחפשים דברים נחמדים לקנות בעין עקומה,זה לא ממש מה שאני עושה כשאני משוטטת (בפעמים דיי נדירות)בקניון. זה לא עושה לי בחילה לראות גברברים חמודים שמחפשים לעצמם איזה בגד שיעשה אותם מעט פחות-מרושלים,ובחורות שמנסות להרגיש יותר סקסיות או לצ´פר עצמן בצורה הפשוטה והמהירה ביותר בצורה של רכישת בגד. ממש לא. מה שמצחיק היא המחשבה שמישו יכול להגיד מהו אושר,ומה לא. האושר שלי הוא לא האושר שלך. אבל מה שבטוח הוא,שלהגיד שהאושר שלי מזוייף,זה ממש לא הולכ. אם עושה לי טוף לקנות פיסת בד הדוקה שתכסה את האיברים המוצנעים שלי,אז למה לא לרוכשה? ברור שעוד חודש קרוב לוודאי שלא אזכור שכלל קניתי אותה,אבל זה לא אומר שאני צכה ללכת עם בלויי סחבות,או בבגדים יד-שניה. כמובן שהמדדים הם הכלים שיגידו לי אם סתם טיבלתי לי את היום בבגד חדש או נעליים יוקרתיות,או אם איבדתי את ראשי ואת מעט הסנס שעוד נותרה בי. שקיף שיש כאיילה לרוב,וברור שמערכ הפרסום מכרסם בהגיון של הצרכנים ומוביל אותם לקנות את מה שהם/ן לא צכים/ות והרבה מזה. אבל מכאן ועד להתנזר מרכישות,אפילו כאלה שמביאות לך קצת אושר הדרך עוד ארוכה. יפה לדבר על דתות,תובנות ויוגות למינהן כדי להגיע לאושר. אבל כמו תמיד,וכמו לכל היהודים,המטרה היא להגיע למחוז חפצך כמה שיותר מהר וכמה שיותר בטוח. אז להגיד שמישו יחליף את האושר הריגעי(ממתי רגעי זה לא טוף?,רק העל-זמני נחשב כאן?,והאם הריאליות נכנסת לכם בראש כשאתם מדברים על נצח?????!!!)של טעם השוקולד,החזיה הפרחונית או הנעל השחורה והמבריקה בעד ידע עד של אושר ומהות עמוקה של תובנות מזרחיות,זה נחמד ואפילו מוכר ספרים בכל פעם מחדש,אבל אני לא אוכלת את זה,לא תודה. אני אמשיכ לראות רכישות כאלה או אחרות כמשו נחמד,לא ממש אושר אבל קרוב,ובכל פעם מחדש אבדוק האם אני מחליפה אושר של חברים,משפחה ויצירה במוצרים מתומחרים. ביום שאני ארגיש שאני עושה זאת,אפסיק לקנות ואשב בבית עם עצמי כדי לחשוב קצת. נראה לי שכמה מכם שקפצו על עגלת ה-לא קניות,זקוקים למעט מחשבה גם-כן.

למעלה