-דיו-

-דיו-

מאז שחשבתי על השיר הזה אני מאוד דבוק אליו המילים שם פשוט מעיפות אותי הבתים היותר ברורים יחסית קלים להבנה, וגם עד היום מבחינתי כמו אבן נדירה שאי אפשר למצוא במקום אחר 'גוף אני רוצה לא את הנייר הזה לעוף אני רוצה האוננות המזוינת הזו הנמוכה והשטוחה הוא יפה אבל הכהה המכוער הזה הוא יפה אבל הכאב המכוער הזה 'בחוץ שמלות קצרות הכל בהילוך מיני כשרושם המחשבות ימות אז הדוב יצא לחפש מתוק מאישה יפה לאישה יפה לאישה יפה' לדעתי כולם יכולים להבין את הבתים האלה, אפילו שהם יחסית עמוקים, לדעתי ואם יש תהייה, אני אשמח להסביר אותם :) אבל מטרת ההודעה שלי כאן היא הבית הראשון 'דיו כהה שפוך רוח יורדת ועולה זה מורט את העצבים הגלים העולים והנמוכים' לא מזמן חשבתי על הסבר הגיוני למילים כאן בעיקר לגבי 'רוח יורדת ועולה', שזו מין תחושה שהרוחניות, או הצד האמיתי של האדם, כל הזמן מגיח ואז נעלם ואתה שוב נופל ושוב מגיח ושוב נעלם וזה מורט את העצבים ופה ההקבלה לגלים, שמגיעיםםםםםםםם ואז נשפכים ושוב חוזרים אחורה , הלוך ושוב אז לתומי שוטטתי לי באתר כלשהו, בלי קשר לאביתר או לשיר , וקראתי על מרכיבי הנשמה באדם, על פי היהדות, נפש רוח ונשמה http://www.reader.co.il/article/8717/גוף-נפש-רוח-ונשמה-–-מה-ההבדל ובסוף רשום שם ככה: הרוח היא מצב של זרימה יורדת ועולה. היא הקשר בין החלקים הגבוהים של האדם והחלקים הנמוכים שלו. מעין מתווך. לאדם יש עליות וירידות. לפעמים הוא קרוב יותר לבורא עולם, ולפעמים מרגיש רחוק יותר. כל אלו הם מצבים של הרוח. אז כמובן שזה ביסס את טענתי ומכאן גם ההקבלה ל'אוננות המזוינת הזו הנמוכה והשטוחה', החלקים הנמוכים של האדם מצטער על הבוטות אלו המילים וזה השיר :) וכמובן שזה פשוט הדהים אותי כמה אביתר יכול להיות גאון ולהפתיע אותי כל פעם מחדש.. וכמה סודות יש בתוך המילים שלו לפעמים.. דבר אחד עדיין קצת מסתורי לי וזה משפט אחד בכל השיר, אני אשמח להבין אותו כבר כדי למסגר את המילים האלה ולתלות על הקיר :p .. (סתם :ם ) 'דיו כהה שפוך' מוזמנים להאיר את עיניי

Michal406

New member
מזלזל ראשי

טוב אז קודם כל אהבתי מה שעשית פה והבאת לפה.. אמרתי לך כבר כל ההקבלות, זה באמת גאוני מה שהוא עושה :) בקשר לשורה הראשונה 'דיו כהה שפוך' דיו יכול להיות גם קשור לרוחניות כלומר דיו סת"ם שכותבים פה בספרי תורה וכו' הדיו הזה הוא דיו מחיק.. כתוב עליו: הדיו חייב להיות שחור[צבע כהה] וכזה שאפשר למוחקו במחיקה נקייה, אך מעצמו לא יימחק ולא יתקלף. אז יכול להיות שיש פה קשר ל"רוח יורדת" שבעצם הדיו נשפך יש בזה קשר למעשים הנמוכים של האדם=מעין כתם [אבל עדיין אפשר למחוק ולתקן = ירידות ועליות. אבל אם לא נעשה כלום בנוגע למעשים אותו 'כתם' ישאר איתנו = לא נמחק מעצמו.] מקווה שהבנת את הכוונה שלי. יומקסים :]

למעלה