דיור בטכניון

b i s c u i t

New member
טראומטי? לא הייתי אומרת,

אבל אני אישית גרתי בחדר של שני אנשים (ראה הערה למטה), ויצא שאני וחברה טובה שלי שלחנו כל אחת מכתב מצורף לטופס הבקשה למעונות, ובו כל אחת סיפרה עד כמה היא לא יכולה לחיות ללא השניה (בלה בלה בלה), והאנשים במשרד המעונות היו כנראה נורא נחמדים, ולא רק שנתנו לנו להיות ביחד, אלא גם שמו אותנו בחדר של שתיים ולא של שלוש. הערה: מעונות ריפקין הם קמפוס של 14 מבנים, מתוכם הרוב הם מבנים של 30 חדרים - בכל חדר שלושה אנשים; ישנם מבנים שהם מעונות "משופצים" - יענו מעונות ריפקין שהפכו אותם למעין דירות (דוחות למדי, אם תשאל לדעתי); ובנוסף, ישנם שני מבנים, אחד לבנים ואחד לבנות, שבהם 30 חדרים ובכל חדר שני אנשים. אני אישית גרתי במבנה כזה. מיותר לציין שבכל המבנים ישנם שירותים ומטבחונים משותפים. פואנטה: זה לא כל-כך טראומטי, ומתרגלים די מהר. אל דאגה!

תודה ובקשה

תודה רבה על הפירוט. וכידוע, no good did goes unpunished. אז יש לי עוד שאלות... איזה טפסים אני אמורה לשלוח ע"מ לקבל מעונות, ועד מתי? (עדיין לא קיבלתי תשובה סופית בכתב). כמה זמן את כבר גרה במעונות? את נשארת שם גם לשנה הבאה? נ.ב. שגיאת הכתיב הייתה אירוע ממש מביך, לא מאמינה שזה קרה לי.

b i s c u i t

New member
היי, גם את בת!

סליחה על ההתלהבות, פשוט מישהו פה בשרשור חשב שאני בן, ואני חשבתי שאת בן, אז... טוב, נו, לא משנה... את הטפסים שאת אמורה לשלוח את תקבלי בדואר, כמה ימים אחרי שתקבלי מהטכניון מעטפה גדולה ומנופחת ובה כל מיני פרטים על איך להירשם, ולאיזה מקצועות, וכל מיני דברים כאלו... אני יכולה להגיד לך מראש שתצטרכי להוסיף תלושי משכורת של ההורים שלך (תבחרי את אלה עם הסכומים הכי קטנים
), וגם שלך במידה ועבדת בזמן האחרון. בניגוד למה שאת חושבת, (וגם אני חשבתי כך בזמנו), זה שאת עובדת/עבדת בחופש, לא מוריד את הסיכוי לקבל מעונות, אלא להיפך - מעלה אותו (יענו כדי לצ´פר אותך על זה שאת מפרנסת את עצמך ועוזרת להוריך...) אם יש לך גישה לטכניון אז תגשי למכלול/למשרד המעונות ותקני/תבקשי (בהתאם) מהם את הטפסים, כי כך תוכלי להגיש אותם מהר יותר ולהעלות את הסיכוי לקבל מעונות. במיוחד אם לא תתקבלי למה שתבקשי, ועתודה יגידו לך לבחור משהו אחר, אז כל הפרוצס יתעקב ואז יש סיכוי שתקבלי את הטפסים כבר בתחילת הסמסטר - באסה, כשלעצמו... אני גרה במעונות נווה-עזה כבר שנה, ועכשיו בחופש הייתי בבית/בטירונות. גם שנה הבאה אני אגור במעונות, אבל טובים יותר - מעונות הסנט (אם היית בטכניון זה הבתים הכתומים והחמודים האלו למעלה). נ.ב. איזו שגיאת כתיב? שברתי את הראש בניסיון להבין...

היי...בסקוויטית! שאלה...

תגידי,בשנה השנייה אפשר לקבל אישור לגור במעונות(לא עזה...) גם אם המצב הכלכלי לא ממש רע,ואני גר 5 דקות נסיעה מהטכניון? אולי אם אני אגיד שאני לא מסוגל לגור בבית עם ההורים או משהו בסגנון הזה? תודה מראש, פייד!

b i s c u i t

New member
לא,

כל מי שגר באזור חיפה והקריות, גם אם הוא אוכל פרוסת לחם אחת ביום מרוב שהוא עני ולובש בגדים שלבשו כל עשרת האחים שלו לפניו, פסול מידית מלקבל מעונות (מיותר לציין שגם אם הוא פסגותניק/מצטיין נשיא/ הבן של ראש הממשלה וכו´ הוא גם כן פסול...) אבל... במידה ויש לך קרובים/ידידים איפשהו רחוק בארץ, וממש בא לך לגור במעונות (ואפשר להבין אותך...
), אתה יכול ללכת למשרד הפנים ו"לעבור דירה", וכך - וואלה! אתה כבר לא גר 5 דקות מהטכניון, ואתה יכול לקבל מעונות... חי חי חי...

הבנתי...

טוב...אני אורז חפצים...לאיפה אתם אומרים כדי? אילת מספיק רחוק? בכל אופן,את בטוחה שגם בשנה שלישית או רביעית אי אפשר? זה ממש מבאס...אבל שיהיה...(האוהלים של ה-נ"מ מחכים לי
). אבל בתואר שני אפשר...בזה אני בטוח...השאלה היא אם יש תנאים מיוחדים ללומדי תואר שני או שכל לומד תואר שני זכאי אוטומטית? אם את לא יודעת,אני מבין...זה "קצת" רחוק מסטודנט שנה ראשונה, במיוחד אם גם ככה הוא יאלץ להתגייס אחרי הצבא. פייד!

b i s c u i t

New member
אני יודעת שבקבלה למעונות

ישנה העדפה לסטודנטים משנה ראשונה (יענו כי הם חדשים ועוד לא מכירים אף אחד), אז ההגיון אומר ששנה שלישית רביעית בטח ובטח שאי אפשר (ובנוסף, כאילו אין, אם אתה גר בחיפה לא תקבל מעונות..)

טראומתי...

לא נראה לי שצריכה להיות לי בעיה לקבל מעונות כי אני בפסגות, וזו אחת ההטבות שהם מציעים לנו, אז כנראה שזה בסדר, אבל יש לי חברים שכבר קיבלו את המעטפה מהטכניון, ואני בסה"כ קיבלתי טלפון, כך שרגועה לחלוטין אני לא.

b i s c u i t

New member
יש לי חברה...

שמועמדת לביולוגיה, ובמקרה שלה הטכניון עוד לא קיבל אפילו את ציוני הבגרות שלה... אז את לא לבד בקטע של לדאוג... אני יודעת שזה ממש לא יעזור לך עכשיו, אבל אין מה לדאוג - אם התקבלת, ואת יודעת שהתקבלת, אז התקבלת. נקודה. יכול להיות שיש לך דוור מפגר (שלי מפגר בטוח...); אני מקבלת את כל מה שמקבלים בדואר יומיים אחרי כל החברים שלי, וזה כולל ציוני פסיכומטרי, בגרויות, מעטפת קבלה, טפסי מעונות, צווי גיוס וכו´. אז פשוט תשתדלי לא לדאוג

bodas18

New member
שאלה בקשר למה שרשמת

למה אתה מתכוון כשאתה אומר שהמעונות בשנה הראשונה קשים? מה יש אחר-כך? עוברים למעונות אחרים או שפשוט מתרגלים לזה ואז זה כבר לא קשה בכלל? תודה.

arifell

New member
אחרי שמבלים שנה בתנאים קשים

יחסית מאד עוברים לדירה במעונות בתנאים די נוחים, אמנם לא גדול כמו דירה משלך (מחוץ למעונות) אבל מבין האנשים שאני מכיר שהם כן בדירה מחוץ למעונות, הם גם ככה לא נמצאים שם מספיק כדי להינות ממנה, והם משלמים המון המון המון כסף, ואין להם הרבה דברים שאין לאלה שבמעונות. חוץ מהעובדה שהרבה יותר יקר לגור בדירה מחוץ לטכניון (להלן דירה) מאשר בדירה בטכניון (להלן מעונות), יש גם את העובדה שבמעונות כולם באוירה של לימודים, כולם ערים בשעות מוזרות של הלילה, ואתה לא צריך לדאוג שמא אתה מדבר בקול רם ומפריע לילדים של השכן מלמטה לישון (הייתי אצל חבר פעם, וקראו למשטרה בגלל שדיברנו בקול אחרי 23:00)

b i s c u i t

New member
עוברים למעונות אחרים, יותר טובים,

ככל שצברת יותר נקודות לתואר (ובשפת בני האנוש - ככל שהיית תקועה בטכניון יותר זמן), כך תוכלי לקבל מעונות יותר טובים (ויותר יקרים). אני אנסה לצרף לינק לאתר המעונות של הטכניון, שם ישנו פירוט של סוגי המעונות הקיימים. באתר המעונות כנסי ל"סוגי המעונות הקיימים". נ.ב. אני בת

נווה עזה = נווה "אמריקה"?

אני פשוט מנסה להבין מהאתר של הטכניון מה בדיוק הולך שם..

b i s c u i t

New member
זו סתם בדיחה,

למעונות קוראים מעונות ריפקין, והם המעונות הכי באההה שיש שם. מעונות נווה אמריקה, לעומת זאת, הם מעונות מאוד טובים, למיטב ידיעתי הם גם יחסית חדישים, ואין לך סיכוי לקבל אותם בשנתיים הראשונות (יש, כמובן, יוצאים מהכלל). למעונות ריפקין קוראים נווה עזה משתי סיבות: 1) אנלוגי לנווה אמריקה; 2) יש שם הרבה בני דודים (אני אישית אף פעם לא הבנתי איך זה שבריפקין יש הרבה בני דודים ובשאר המעונות לא; כאילו מה, הם מתאדים? אבל זה מה שהסבירו לי, בכל מקרה).

b i s c u i t

New member
הם מתעלמים מקיומי

ואני בתורי מתעלמת מקיומם. הכי מצחיק היה כשרק באתי למעונות, ואמנם יצא לי לראות אותם בחיי הקדם סטודנטיאליים, אבל ככה, אחת לשנה, אי שם רחוק ברחוב; ואז עמדנו אני וחברה שלי במסדרון במעונות, וסתם צחקנו והרצנו קטעים, ופתאום באה אחת כזאת, עטופה כולה במעין - נו איך קוראים לזה?! - טוב לא משנה, מה שהם לובשים, ועם מטפחת כזאת על הראש, ובקיצור קיבלנו את החררה של החיים שלנו... ואז חברה שלי אמרה שאם היה יוצא לה לחלוק עם אחת כזאת חדר, היא הייתה ישנה עם סכין מתחת לכרית. אני יכולה להבין אותה... אבל סה"כ, כמו שהבנתי, משתדלים לא לתת חדרים משותפים אתם, ומאפשרים לבחור עם מי אתה רוצה לחלוק חדר (יהודי/דרוזי/נוצרי/מוסלמי). אם אתה עתודאי אז הזכות הזו נשללת ממך בשנה הראשונה, כי כשאתה מגיש את הבקשה למעונות כבר נותרים ימים ספורים עד תחילת הלימודים, ואין כל כך הרבה מבחר. מה שכן - תמיד אפשר להגיש בקשת מעבר בתחילת הסמסטר...

pl84

New member
בטח...

מעונות נווה עזה = מעונות טכניון תחתון (ריבקין)

מה לא הייתי נותן

בשביל מקלחת משותפת איתך ועם ביסקוויט.. אני חושב שהייתי מתחיל ללמוד בטכניון בשביל זה.. אללה איסתור

pl84

New member
אתה לא ישו, במקרה?

לפי סגנון הכתיבה שלך אתה מזכיר מאוד את חסוס - חבר מפורסם בפורום (או את חסוס המזויף). ובכלל מה קרה עם שני החסוסים (לא הייתי שבוע בפורום)? נ.ב. שמש - מזל טוב על המינוי - רק עכשיו שמתי לב ששמך התווסף בשורת ההנהלה.

למעלה