דיור בטכניון

תודה על המידע, ועוד שתי שאלות?

עד כמה תופעת הגניבות היא שכיחה? כי זה ממש מפחיד... ולמה צריך אישור להביא דברים? אי אפשר פשוט להביא אותם וזהו? זה הרי כמו שאני אביא לעצמי ספרי קריאה או עציץ. תודה מראש.

b i s c u i t

New member
בתור מישהי ש"שרדה" שם

שנה שלמה, אני יכולה להגיד לך שאתה קצת-הרבה מגזים. זה לא מלון חמישה כוכבים ולא החדר הפרטי בבית, אבל אני אישית לא נתקלתי שם בחולדות, ובכל השנה נתקלתי פעם אחת - אחת - בג´וק (מעופף, דרך אגב, כזה שנכנס מהחלון ויכול להיכנס לכל סוגי מעונות...). בקשר לגניבות - אתה אכן צודק, קרה הרבה שגנבו, לא לי - אבל לאנשים שאני מכירה. בקשר ללהביא ציוד חשמלי כמו תנור - שוב, אתה צודק, צריך אישור, אבל בתור אחת שהיה לה בחדר מחשב (לא נישא), רדיו, תנור חימום, טייפ, תנור לחימום אוכל (סטייל מיקרוגל), טוסטר, קומקום חשמלי,וכמות אינסופית של מטענים לפאלפון, אני יכולה להגיד לך שגם אם לא מבקשים אישור למכשיר חשמלי, לא קורה שום דבר. אז צריך לקחת דברים בפרופורציה, ואם באים למעונות בראש פתוח ובמטרה להסתדר עם אנשים ולהנות מהחיים כסטודנט, תאמין לי שמסתדרים כמו גדולים!

b i s c u i t

New member
אוי, אלוהים...

איזה חולדה מסכנה (אני בטוחה שאם הייתי שם הייתי חוטפת התקף לב...), אבל אוי, איזו מסכנה!

b i s c u i t

New member
אוקי, נענה לפי הסדר (נשתדל):

1) גם אני לא פסגותניקית. אני ואתה - אנחנו מלח הארץ (סתאם, עיזבו, צחוקים, על תתנפלו עלי...
) 2) בחדר של שניים ישנה מרפסת בסוף החדר (תפעיל את הדמיון שלך...). בחדר של שלושה היא לא קיימת, והחדר פשוט ארוך יותר על חשבונה. 3) בחדר של שלושה יש: 3 מיטות, שלושה שולחנות, שלושה ארונות בגדים, מעל כל שולחן כתיבה ישנם מדפים, ישנן מנורות מעל כל מיטה (וכמובן גם מנורות רגילות בתקרה), מה עוד? אה, כמובן, שלושה כסאות, איך שכחתי? מקרר, שידה לכל מיני שימורים, סירים, ו.. דברים בקיצור; בטח יש משהו שאני שוכחת, אז פשוט תשאל אותי אם יש ואני אענה. 4) לא, לא צריך ללמוד באותו שולחן (הרוב גם מעדיפים ללמוד בספריה או בפקולטה, אבל זה נתון לשיקול דעתך...) 5) אין חשיבות לפקולטה שבה אתה לומד בקשר למתן מעונות. 6) גר בראשון+אבא מובטל? סבבה, הסיכוי בהחלט גדל (אני לא יודעת אם זה יצא ציני, אבל אני רצינית לגמרי). הייתי משתדלת לתאר לך את החדר, אבל הוא פשוט בגדר פלא הנדסי, כך שזה ממש לא ילך...

b i s c u i t

New member
הסיבה שבגללה צריך אישור היא

שברגע שכולם יביאו כמה מכשירי חשמל שהם ירצו, תהיה בעיה קטנה-גדולה של - אוף, איזו בושה, שכחתי איך קוראים לזה - בקיצור יהיה יותר מידי מתח, והפקקים יקפצו, ולא יהיה חשמל לאף אחד...
אבל אל דאגה - גם כשזה קורה, יוצאים ומעלים את הפקק שקפץ ואף אחד לא שואל שאלות. וגם כשהפקק לא עולה (אני בחורה מנוסה...
) קוראים לאנשים ממשרד המעונות והם באים ומתקנים הכל, וכבונוס אפילו לא שואלים למה יש לנו יותר מכשירי חשמל מספרי לימוד... בקיצור, אפשר פשוט להביא דברים וזהו. אהה, ועוד דבר בקשר למעונות (אני מצטערת, ראיתי את התמונות והתלהבתי), יש שם הרבה, המון,
ו-
. תאכילי אותם כי הם מסכנים, הטריק הוא להאכיל אותם ליד המרפסת של השכנים, כדי שהם לא יבואו אח"כ אליך אלא אליהם... (זה קול הניסיון מדבר...). הבעיה היא שגם השכנים לא סתומים במיוחד, וגם הם מכירים את הטריק הזה... אז תצפי ל
או
ליד חלונך. עוד עצה שימושית: אם תקבלי מעונות על הקרקע (יש כאילו שתי קומות), אז כאת יוצאת מהחלון/מרפסת, תבדקי שהשכנים מלמעלה לא שופכים בדיוק את המים מהטירס שלהם או מהדלי לניקוי רצפה... כבר קרו דברים מעולם...

בדיוק מה שחשבתי...

כל מילה... אבל משהו שם נראה לי חשוד...שמת לב שכל החולדות נראות בול אותו הדבר? (או שאני מתעוור...). אז זה או שהן ברחו ממכונת השכפול החשאית של הפקולטה לביולוגיה מחלקת הנדסה גנטית,או שזו אותה חולדה שנסחבה ממקום למקום(ברור לי שיש שם תמונה של אותה חולדה באותו מקום מספר פעמים,אבל יש גם תמונות במקומות אחרים,שלא אמורות להיראות כאותה חולדה...),בשביל הכיף הסדיסטי של ה"צייד"... אפשרות שלישית שכרגע חשבתי עליה...יכול להיות שהמצלם הוא איש מוכשר מאוד ובעל קשר חזק לחולדות וחיות אחרות(לא...לא רק במראה החיצוני...), שלימד את החולדת מחמד שלו את הטריק הידוע בשם:
play dead...​
וזהו נראה לי... וכן אני על תרופות...(ואל תגידו שטיפות אף לא נחשב!). פייד!

דיור בטכניון

אז מה עדיף, מעונות או דירה? שמעתי כמה דברים מחרידים שהיו לאנשים לספר על המעונות בטכניון (3 בחדר, מקלחות משותפות וכו´), אבל מצד שני זה הרבה יותר זול ונוח (קרוב לפקולטה, לא צריך לחפש דירה עכשיו, כשרובן כבר נתפסו ע"י לא-עתודאים). צריך להחליט מהר, כי אם לא כל הדירות ייתפסו גם ע"י העתודאים, ואז לא תהיה לי ברירה (נראה לי שיש לי מעונות כי אני בפסגות). תודה לכל המשיבים!

תודה

ראיתי איפשהו שהפגנת ידע לגבי תוכנית הלימודים והקורסים של פסגות. מאיפה?

b i s c u i t

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo6.gif

הרגת אותי!!! גדול, פשוט גדול...

כן...אין מה להגיד...יש לי את זה!!!

נראה אם זה יעזור לי להתגבר על 4 שנים של כמעט מוות קליני... פייד!

bigbang

New member
יהיה יותר מדי זרם, לא מתח ../images/Emo8.gif

אם את כבר עוברת לחשמל...

תודה

ראיתי איפשהו שהפגנת ידע לגבי תוכנית הלימודים והקורסים של פסגות. אנא שתף.

bigbang

New member
קישור

את יכולה לחפש בקישור הזה: תוכניות הלימודים של הפקולטה להנדסת חשמל

b i s c u i t

New member
בטח שכדאי מעונות!

הכי סבבה במעונות! ובאמת הרבה יותר נוח מבחינת הקירבה ללימודים, כי בכל הפסקה תוכל לחזור לחדר (אם תרצה, כמובן). המעונות בשנה הראשונה די מגעילים, אבל הם בסדר, לא כ"כ נורא, ובאמת שאפשר להסתדר בלי קושי גדול במיוחד... ואם תצא עם אנשים נחמדים, אז יהיה לך בכלל כיף (כי סביר להניח שכולם יהיו בשנה הראשונה, כמוך); ואם תצא עם אנשים לא נחמדים, אז תמיד תוכל לוותר על המעונות ולצאת לחפש דירה. בקיצור, מעונות RULL...

ועוד שאלה...

זה לא קצת טראומתי לעבור מתנאים של בית, עם חדר לבד לשלושה בחדר ושירותים משותפים. ובכלל, יש שם שקט או שכל הזמן כמו בתחנת רכבת, ואין אפשרות להיות לבד?

bigbang

New member
מה פתאום

זה מאוד אישי, כמובן, אבל אני לא מכיר מישהו שהיו לא בעית מיוחדות בקשר לזה. (במיוחד בין העתודאים שסיימו טירונות חודש לפניכן..). האווירה היא בדרך כלל אווירה של לימודים. די שקט שם (הרבה יותר שקט מאשר אצל רוב האנשים בדירה שהם שוכרים)

למעלה