דיוקן עצמי

ננהננה

New member
דיוקן עצמי

פוטושופ 7 עם לוח גראפי. לא הסתכלתי במראה ובלי רפרנס אלא ציירתי מהראש (אבל עם מישושים של הפנים בשביל הפרופורציות) ובאופן מפתיע יצא די דומה. אני ממש מרוצה ממה שיצא, אחרי הרבה זמן של הרגשת "פרווה" מהעבודות שלי, ודנ מוזמנת לשים את זה בגלריה של הדיוקנאות. פעם ראשונה שאני מרגישה שלצייר במחשב זה מרגש ומביע כמו לצייר על בד. כנראה שהטמעתי סופית את העבודה עם המחשב. טיפ לעובדים עם תוכנות גראפיות - בשביל לקבל גוונים אמיתיים ומתואמים זה לזה, לקחתי חתיכת תמונה שיש בה גם קצת שפתיים קצת עור קצת עיניים והשתמשתי בתמונה כלוח הצבעים שאיתו עבדתי, פשוט הדבקתי אותה על שכבה נפרדת ודגמתי מתוכה צבעים עד שהיה לי בסיס גוונים הרמוני. אחר כך כבר עיבדתי את הצבעים עוד, אבל גיליתי (היום) שזה ממש עוזר. וברכות רבות מאוד למלכי השבת
ננה

ננהננה

New member
הרקע השחור עיצבן אותי

וככה אני רוצה את זה, כמו זה שעכשיו. ננה מפהקת

ננה זה ממש יפה !! ../images/Emo13.gif

אני מתמונה להעתיק לא יוצא לי אז מלהמציא מהראש ועוד שיצא דומה ?! וואוו !!!
קבלי ח"ח

ננהננה

New member
נראה לי שבן אדם יודע

כל כך טוב איך הוא נראה או איך אחרים שהוא רואה הרבה נראים. ובעצם כל המידע הזה נמצא בפנים, זה היה דבר מוזר מה שקרה לי אתמול עם הציור הזה, אני בכלל לא מבינה איך עשיתי את זה ככה. פשוט בשלב מסויים ראיתי את זה תלת מימדי על הדף. דבר מוזר ומענג ביותר. ננה

Y A E LY

New member
רוב תודות

התוצאות ממש ממש טובות--> במיוחד ביחס לעט דיגטלי, וללא מראה... אחלה

eranoz

New member
מעולה

מסכים איתך שיש ברקע בעייה שדורשת פיתרון. הוא נותן הרגשה שהדמות מודבקת עליו והרי לא בקולאז עסקינן. מעבר לזה פשוט מעולה. העיניים ממש מדהימות יכול להיות שהן משכנעות מדי וכבר לא קשורות לסגנון התיאור של שאר הפנים שמדגיש משיחות מכחול. אין פה נכון או לא נכון אני רק אומר שיש הבדלי סגנון. ללא ספק את מתחילה להבין את עצמת הדיוק שמאפשר הציור הדיגיטלי.

ננהננה

New member
../images/Emo13.gif ערן

העיניים משכנעות מדי
אתה מכיר את המשפט הזה שאומר שהעיניים הם החלונות לנפש? אז אצלי בציורים זה בדיוק ככה. אני מעבירה רגש כמעט רק דרך ההבעה של העיניים העיניים משתנות בצורה מדהימה. בכלל, הציור הזה הוא לא תיאור קר של תוי הפנים שלי. גם הפה שלי נראה במציאות קצת יותר שמח. בכלל, פנים משתנות בצורה כל כך גדולה לפי המצב רוח ולכן אני מציירת כמעט אך ורק פנים, כי הם מאפשרות לי להביע רגשות, להביע את מה שבפנים. כל האנשים יודעים לקרוא את ההבעות האלו של הפנים בצורה מיידית וההבעות האלו מיד מצביעות על רגשות. אז מידת השכנוע של העיניים היא מידת ההצלחה שלי להעביר את איך שאני מרגישה מזה זמן רב. ואין להעביר יותר מדי טוב. גם מה שאמרת לגבי ההבדלים בסגנון, זה נכון כשאני מסתכלת על זה יש הבדלים, אבל כמו תמיד מתמקדים ומחדדים יותר את מה שחשוב לך. מי שמכיר אותי וראה את הציור אמרו שאני במציאות נראית יותר צעירה ופחות מדוכאת. אבל זה הפנים, ההרגשה יכולה לעבור דרכם ולשנות אותם מאוד. וזה מה שעשיתי בלי מודעות. זה פשוט יצא לי כי ככה אני מרגישה. ננה

SC

New member
ננה זה מדהים, פשוט מדהים

אני אהבתי יותר את הפורטרט הראשון, כדי להוציא את הדמות הנבלעת בתוך הרקע החוצה הייתי מזהיב קצת את קצות השיער, אבל יצא לך מדהים בהתחשב בעובדה שלא הסתכלת על עצמך, שדגמת צבעים אמיתיים, זה נראה כמו עבודה בצבעי שמן יותר מאשר ציור דיגיטלי וכפי שכבר אמר לך ערן על איכויות הציור הדיגיטלי, תפסת את הקטע. (בינינו אין כמו הדבר האמיתי, נכון ?) עבודה יפה ממש. אני בעצמי כרגע מצייר פורטרט של נזירה בלוח הדיגיטלי.

ננהננה

New member
זה תמיד מוזר לי

השילוב עם הרקע. כי ההפרדה הזאת בין הדמות והרקע מוזרה. לפעמים אתה רוצה לצייר רק דמות, אתה לא רוצה לצייר שום דבר חוץ מזה אבל בגלל שהדף תמיד מרובע (למה?) אז חייבים להוסיף רקע. ואני לא תמיד רוצה. במיוחד בדיוקן שמביע דברים פנימיים, שבהם אין לעולם החיצוני נגיעה. או שאני רוצה שתהיה לו כמה שפחות נגיעה. למעשה הניסוי שסיפרתי לך שאני עושה מתמודד בדיוק עם השאלה הזאת של היחסים בין העצמים ובין הרקע. בפוטושופ החדש יש מברשות של מדיה טבעית אז זה באמת נראה כמו צבעי שמן ואני אוהבת את זה. אתה יודע, אתמול כשציירתי כל כך נכנסתי לזה שזה הרגיש כיף בדיוק כמו לצייר על בד, אבל משהו אחר כמובן. אז אני לא בטוחה כבר שיש הבדל מבחינת ההרגשה בזמן הציור, אני יודעת רק שבכל מדיה שהיא אני נהנית לצייר ולבחור מי מהם הכי טוב עוד לא החלטתי, עניין של מצב רוח. מה שמעיק עלי בציורי מחשב זה שאין להם את הגודל והמסיביות של ציור על בד שאין להם את הנוכחות הפיזית הזאת. רוצה לראות עבודות שלך חדשות, תביא את הנזירה כשתגמור אותה וגם ציורי שמן שלך אני רוצה לראות, אולי תשאיל ממישהו מצלמה? טוב אני לא אציק לך, אבל תדע שאני רוצה מאוד לראות. ננה

SC

New member
ננה

אני מזדהה עם מה שאת אומרת, לא אחת יצא שציירתי נושא מסויים ולא רציתי לעשות רקע, כי חשתי שהרקע יקלקל, היו מקרים שלא עשיתי רקע ויצא ממש טוב. מה שכן אפשר לעשות, את בטח כבר יודעת, הוא פשוט להבליט את הנושא במקומות המתאימים ואז אין צורך ברקע. יש לי בבית רישום שמן ללא רקע וזה יפה. אני יביא את הנזירה, סיימתי אותה אבל אני לא מרוצה מהתוצאות, גם לא כ"כ השקעתי, אני רוצה לעבוד עליה עוד ולהעלות אותה אל הפורום. מצלמה דיגיטלית, נושא כאוב אבל אני יביא לכאן כמה עבודות.

amirbilu

New member
אם לא היית אומרת שזה ציור,הייתי

חושב שזה צילום!!

ננהננה

New member
לא...יש שם לא מעט בעיות

וגם אם היית רואה אותי או צילום שלי שמתאמץ לחקות את הציור הזה, היית רואה את ההבדל. הבדלים שעשיתי בלי להרגיש בכלל. כנראה עניין של הדימוי העצמי שמאוחסן בראש ותמיד שונה מהמציאות. זה היופי של ציורי דיוקן עצמי. ננה

moti80

New member
יש לי שאלה טכנית:

בעזרת העט, לפי מיטב ידיעתי (וזו שאלתי בדיוק) ניתן לשלוט בעזרת דרגות לעץ בעובי הקו כמו גם בשקיפות הצבע ובמעברי הטונים - האם צדקתי עד כאן? ואם כן, מדוע יצא לך המעברים השבורים האלו בין הגוונים השונים של העור? זה בגלל איכות הקובץ? עשית זאת בכוונת תחילה? בגלל חוסר מיומנות? או בכלל? אמ...למה? זה חשוב לי מאוד לדעת, כי בשבוע הקרוב אני גם תכננתי לקנות, ושאני קונה אז זה עולה הרבה בד"כ וחבל לי להשקיע במוצר שלא יתן לי את מה שאני רוצה להשיג בעזרתו. בכל מקרה, אשמח לקבל קצת מידע טכני על המכשיר ודרך העבודה שמש מוטי

amirbilu

New member
אני כמעט בטוח שזה בגלל הסיומת

של הקובץ jpeg ו gif מייצאים תמונה רק ל250 צבעים,ולכן מעברים בין צבעים נראים נורא,ושבורים

למעלה