lemon lyman
Well-known member
לא רוצה להיות במתחלמה?
תראי במקביל לנו
לא רוצה להיות במתחלמה?
תראי במקביל לנו
רק הבהרה, אני ראיתי את הפרק לפני כמה שעות ואז עשיתי שנ"צ גדול שבמהלכו חלמתי על דמויות מהסדרה.
אז עכשיו הזיכרון שלי מבולבל בין מה שבאמת קרה ומה שחלמתי שקרה.
אני מקווה שאני אזכר נכון מה באמת קרה
לא הבנתי ואת לא מתכוונת לחלוק אותו? חצופה!יצא טיזר ראשון לעונה 6 של BETTER CALL SAUL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]()
נכון!אוקי הפעם שמתי לב למוזיקה הסופרדרמטית כשגברת ראסל מתעצבנת ומעיפה את ארוחת הבוקר שלה מהמיטה. אז אני מניח שלונה לא תהיה מרוצה מזה.
אני חיבבתי את התרגיל שהוא עשה להם בסה"כ.אבל הפעם קיבלנו גם תוצאות של הכעס שלה, אפילו שזה מה שבעלה עושה עבורה (אם כי אני לא יודע אם זה היה רעיון שלה או שלו)
כשהוא קונה את כל מה שמוצע למכירה בבאזאר תמורת מחיר מוגזם רק כדי לסיים אותו מהר.
אפילו שזה לחלוטין הגיע לשתי נשים שארגנו את הבאזאר, ואני ממש לא צריך לרחם עליהן כי בתכלס אם המטרה האמיתית שלהן הייתה צדקה אז הן היו צריכות להיות מאוד שמחות שהן הצליחו להשיג יותר כסף מהמצופה.
אבל עדיין ריחמתי עליהן קצת כשכל הנשים עזבו כאילו שתי הנשים הן אלו שפישלו כאן. למרות שהסיבה שהן לא עשו את האירוע בבית של גברת ראסל הוא כי אז אף אחת מהנשים האלו לא הייתה מגיעה בכלל. כלומר הן בעצם היו במלכוד של החברה הגבוהה הישנה.
כן, אני גם התחלתי לתהות מה זה, ולחשוד שזה אולי משהו שהיום נחשב רגיל וסבבה.ראינו שוב את גברת צ'מברליין שאפילו יותר מנודה מהחברה הטובה מאשר "האנשים החדשים". כמה זמן נצטרך לחכות עד שיספרו לנו מה היא עשתה שהיה כל כך נורא?
מרגיש כאילו הולכת להיות מלחמה על ליבה של מאריאן בין העו"ד לבין הבן של משפחת ראסל.העורך דין מפנסילבניה מהפרק הקודם חזר. היה נראה לי הגיוני מאוד שהוא יחזור כי הרגיש שיש דגש גדול על הדמות שלו יחסית לדמות שלא היינו אמורים לראות יותר.
איידה מעודדת את מריאן שאולי הוא מעוניין בה, בעוד אגנס מאוד נגד.
היא באמת נראיית מאוד צעירה, בכל אופן הבנו שהיא בגיל שאמורה להיות "מוצגת בחברה" שאני חושבת שזה 16.אוסקר לא מרוצה מכמה שאמא שלו סנובית כי ברור שהוא מעוניין בבת הצעירה של משפחת ראסל (לא ברור לי בן כמה הוא או היא אז לא ברור לי כמה זה קריפי)
כן, למיטב הבנתי ראסל הרבה יותר עשירים מכולם שם בסדר גודל, אולי חוץ מזאתי שנחשבת הכי מכובדת מבין האליטה הישנה (זאת שנתנה את נאום הפתיחה של היריד), אבל גם לגביה לא בטוחה.(אם כי נראה לי שעניין המעמדות יהיה הרבה יותר מכשול)
מעניין כמה כסף בכלל יש למשפחת ואן-ריין שהוא כל כך צריך להתחתן עם מישהי עשירה.
מה שבטוח זה שזה מאוד בולט שמשפחת ראסל חיה בעושר הרבה יותר גדול, לפחות כלפי חוץ.
אני מחבבת את ראש המשרתים שם, אהבתי איך שהוא יוצא להגנת פגי.קצת נכנסים יותר לחיים של המשרתים כי יש עלילה על כך שהטבחית של משפחת ואן-ריין בחובות בגלל הימורים. היא אפילו גונבת פריטים מהמשפחה, אבל בעל החוב מסרב לקבל את זה. פגי מספרת על זה למריאן שאז מנסה לגרום לאוסקר לשלם עבורה והוא מוכן רק תמורת טובה עתידית. אבל בסוף איידה משלמת עבורה.
לא ממש נכנסים לחיים של המשרתים, אבל כן ברור שכבר לרוב המשרתים אין בעיה עם פגי, חוץ מהמשרתת האחת שמאוד חשדנית לגביה.
ויש שם גם את המשרתת הסנובית שבעצמה מרגישה שמשפחת ראסל "לא ראויה" ולכן כנראה מרשה לעצמה להתנהג קצת יותר מידי familiar איתם, ואני לא בטוחה לאיזה כיוון זה הולך.ממש קצת נכנסים לחיים של המשרתים במשפחת ראסל - גברת ברוס והשף הצרפתי. ממש כלום בנקודה זאת, אבל אולי מתכוונים יותר בהמשך.
כן...כמעט שכחתי מהמשך העלילה של העסקים של מר ראסל. הפעם הוא בערך משחד חברי מועצה של ניו-יורק על מנת לבנות תחנת רכבת חדשה.
זה יהיה מאוד בעייתי בשבילך אם אתה מתחיל לחלום דברים שיקרו בסדרות בלי אזהרת ספוילר בשבילך בתחילת החלום.**אני עכשיו נזכר שמה שהיה בחלום שלי זה שאוסקר הציע נישואים לבת של משפחת ראסל. (וכל מיני דברים בהקשר לזה)
חלום מאוד מאכזב כי זה משהו שבטח באמת יקרה בעתיד. אני לא מבין למה הדימיון שלי לא יכל לתת לאוסקר להציע נישואים ללארי ראסל.
שוב ראיתי לפני שעות שבהם גם ישנתי ולכן אני לא זוכר הכי טוב.
גילינו לפחות חלקית מה הפשע הנורא בעברה של גברת צ'מברלין - היא שכבה עם בעלה לפני שהם היו נשואים
עצוב שאפילו מבחינת איידה זה חטא הכי נוראי בעולם.
העורך דין מציע למריאן נישואים (כלומר כנראה, אני לא ממש קלטתי שזאת הצעת נישואים, אבל ככה מריאן תיארה את זה לפגי אז כנראה)
וזה מתרחש ליד היד של פסל החירוות שמסתבר שנבנה והובא לניו-יורק לפני הפסל עצמו. (אף פעם לא הבנתי מה היה הקטע של הצרפתים שהם הכינו את זה בשביל ארה"ב)
פגי מקבלת הצעה שיפרסמו סיפורים קצרים שלה בעיתון מכובד ותמורת תשלום טוב, אבל רק אם היא תשנה פרטים מסויימים ותבטיח שהיא אף פעם לא תגלה שזאת היא כי היא שחורה וזה נוראי. זה דבר נוראי שזה מה שדורשים ממנה, אבל גם קצת הפתיע אותי שהיא לא ציפתה שיקרה משהו כזה ושהם יופתעו לגלות שהיא אישה שחורה. כלומר ברור שזה מגעיל, אבל איך היא לא מודעת שזה המצב?
ועדיין לא ברור מה היא עושה עם העורך דין.
איש מהעבר של איידה מתחיל איתה, אבל אגנס חושפת את זה שהוא רצה אותה כי הוא חשב שהוא ירוויח מזה משהו וברגע שאגנס הבהירה שאיידה לא באה עם שום דבר הוא ברח. ממש קיויתי שנגלה שאגנס טעתה לגביו, אז עצוב שגילינו שהיא צדקה. זה גורם לי לתהות אם היא צודקת גם בזה שהיא לא סומכת על העורך דין.
היה חמוד שבסוף אגנס אמרה שהיא רוצה לפנק את איידה.
המשרתת של גברת ראסל ממשיכה בפלרטוט חסר הבושה עם מר ראסל. מצד אחד הוא לא נענה לה, אבל מצד שני הוא גם לא דוחה אותה לחלוטין וכנראה לא מספר לאשתו על מה שהיא עושה (אלא אם כן הוא לא קולט מה היא מנסה לעשות וזה מוזר).
אוסקר הולך לאכול אצל משפחת ראסל ומחליט סופית שהוא רוצה להתחתן עם גלדיס ראסל. לא נראה לי מטריד אותו בכלל שלא נראה שהיא מעוניינת בו.
די הזוי איך הוא מתאר למאהב שלו איזה מאושר הוא שהוא מצא את האישה שהוא רוצה להתחתן איתה.
כמובן שבסוף הוא מקבל את הרושם שמר ראסל חוסל כלכלית וזונח את התקווה שלו. הזוי לחלוטין איך רק משמועות הוא כבר בטוח שראסל חוסל סופית.
וזה מביא אותנו לעלילה הראשית של הפרק.
ולרוע המזל לא אהבתי אותה במיוחד. או לפחות חלק גדול בה.
כי תמיד דיבורים על מניות, קניות, מכירות, עליות, ירידות - עוברות לי די מעל הראש ואני לא קולט אותן.
כלומר נראה לי שהבנתי בערך את התרגיל שחברי המועצה עשו לראסל - הם קנו מניות של החברה שלו, אז העבירו חוק לבניית תחנת רכבת, ערך המניות עלה ואז הם מכרו אותן וככה הרוויחו כסף ואז ביטלו את החוק כדי שיוכלו לעשות את זה שוב.
אני חושב שגם הבנתי בערך איך ראסל מנע מערך המניות שלו לא ליפול על ידי כך שהוא קנה אותן בעצמו.
אבל מה בעצם רושש כל כך את חברי המועצה? אני מבין שהתוכנית שלהן הייתה שאחרי שהחוק יבוטל אז הם יוכלו שוב לקנות מניות במחיר זול. אבל מה מרושש אותם בזה שהם לא יכולים לעשות את זה כי מחיר המניות נשאר גבוה?
ברור לי שלא הבנתי דברים לגבי זה ואני צריך להיות בסדר עם זה, אבל זה גם מעצבן אותי.
באופן כללי כל העיסוק הפיננסי הזה של אנשים שמשחקים במניות בשביל להרוויח כסף בלי לעשות שום דבר זה משהו שדי חורה לי בסדרות ובמציאות.
אבל הדרמה שהסיפור הזה הביאה הייתה טובה.
אהבתי את איך שגברת ראסל מעודדת את בעלה לסכן את הכסף שלהם כדי למנוע מחברי המועצה לנצח אותו - כי היא מאמינה בו שאם הוא הרוויח את הכסף פעם אחת, הוא יוכל לעשות את זה גם שוב.
ואהבתי לראות את חברי המועצה, בני העלית הישנה, נלחצים יותר ויותר עד שהם צריכים להתחנן בפני ראסל שיחוס עליהם.
במיוחד אהבתי שהאישה של חבר המועצה ההוא (גברת מוריס נראה לי) נאלצת להתחנן בפני גברת ראסל, אבל כל כך גרועה בזה. ואהבתי איך שגברת ראסל דוחה אותה אחרי איך שהתייחסו אליה.
הנחתי שבסוף ראסל יגיע עם חברי המועצה להסכם כלשהו והם ישארו בסדר. אולי שהם יבטיחו שיזמינו את אשתו לדברים או משהו כזה.
הייתי מופתע שזה הגיע עד למצב שמר מוריס התאבד בסוף - אם כי כמובן היה ברור שהוא הולך להתאבד ברגע שהוא התחיל לעלות במדרגות ובמיוחד עם איך שהוא דיבר עם אשתו.
בכל מקרה בסוף נראה שמר ראסל ניצח וההימור שלו בקנית מניות של עצמו השתלם וחברי המועצה כן יעבירו את החוק שהוא צריך. לפחות אני מניח, כי הוא נראה שמח. אבל באמת שזה לא ברור לי כיצד.
מעניין מה תהיה התוצאה של ההתאבדות של מר מוריס. האם כולם יפחדו כל כך מהכעס והנקמנות של מר ראסל שהם יתחילו להיות יותר נחמדים אל משפחת ראסל? או שעצם זה שהוא דחף מישהו עד לאובדנות יגרום לכך שעוד יותר ישנאו אותם ויבוזו להם?
זה עדיין לא נראה לי הגיוני. כלומר נאמר שהם קנו מניות שהיו זולות ואז מכרו אותן כשהן הפכו יקרות שזה נותן להם רווח. אבל אז איך זה שהערך שלהן לא יורד גורם להם להפסיד כסף?אני גם לא הבנתי לגמרי את כל העניין הפיננסי אבל חושבת שפשוט כולם השקיעו את כל כספם בקניית המניות ו ראסל קנה אותם אז הם נשארו בלי כלום. הם פשוט לא חשבו שיהיה לו מספיק כסף לעשות את זה.
זהו, זה לא היה ברור לי לחלוטין אם הוא החליט באמת לתת להם מוצא בסופו של דבר. אבל גם אני הבנתי שהוא כן.מה שיותר מעניין מבחינתי הוא שהוא חזר הביתה ואמר לאשתו שהוא מתכוון ללכת למחרת וכן לתת להם איזשהו קצה של תקווה רק שהוא פספס את ההזדמנות כי מר מוריס התאבד ופה נוצרה הטרגדיה...
חחח כן, אבל היה ברור לנו שזה משהו טיפשי כזה.גילינו לפחות חלקית מה הפשע הנורא בעברה של גברת צ'מברלין - היא שכבה עם בעלה לפני שהם היו נשואים![]()
זה דווקא היה ברור מאוד, אפילו עוד לפני שהוא אמר משהו כמו "תני לי לבלות את שארית ימי בלעשות אותך מאושרת".העורך דין מציע למריאן נישואים (כלומר כנראה, אני לא ממש קלטתי שזאת הצעת נישואים, אבל ככה מריאן תיארה את זה לפגי אז כנראה)
ועוד אחרי שהמילטון שכנע את וושינגטון ב-rap battle לא לעזור להםוזה מתרחש ליד היד של פסל החירוות שמסתבר שנבנה והובא לניו-יורק לפני הפסל עצמו. (אף פעם לא הבנתי מה היה הקטע של הצרפתים שהם הכינו את זה בשביל ארה"ב)
היא אכן אולי קצת תמימה, אבל אני לא חושבת שהיא לא מודעת, היא פשוט חשבה שהנה מישהו שכן מוכן לצאת לה צ'אנס.פגי מקבלת הצעה שיפרסמו סיפורים קצרים שלה בעיתון מכובד ותמורת תשלום טוב, אבל רק אם היא תשנה פרטים מסויימים ותבטיח שהיא אף פעם לא תגלה שזאת היא כי היא שחורה וזה נוראי. זה דבר נוראי שזה מה שדורשים ממנה, אבל גם קצת הפתיע אותי שהיא לא ציפתה שיקרה משהו כזה ושהם יופתעו לגלות שהיא אישה שחורה. כלומר ברור שזה מגעיל, אבל איך היא לא מודעת שזה המצב?
זה באמת מעניין, הוא אמר לה משהו כמו "אני יכול לאשר את חשדותייך..."ועדיין לא ברור מה היא עושה עם העורך דין.
נכון. אוף.איש מהעבר של איידה מתחיל איתה, אבל אגנס חושפת את זה שהוא רצה אותה כי הוא חשב שהוא ירוויח מזה משהו וברגע שאגנס הבהירה שאיידה לא באה עם שום דבר הוא ברח. ממש קיויתי שנגלה שאגנס טעתה לגביו, אז עצוב שגילינו שהיא צדקה. זה גורם לי לתהות אם היא צודקת גם בזה שהיא לא סומכת על העורך דין.
היה חמוד שבסוף אגנס אמרה שהיא רוצה לפנק את איידה.
בדיוק, אני גם ניסיתי להבין את זה ולא הסתדר לי.וזה מביא אותנו לעלילה הראשית של הפרק.
ולרוע המזל לא אהבתי אותה במיוחד. או לפחות חלק גדול בה.
כי תמיד דיבורים על מניות, קניות, מכירות, עליות, ירידות - עוברות לי די מעל הראש ואני לא קולט אותן.
כלומר נראה לי שהבנתי בערך את התרגיל שחברי המועצה עשו לראסל - הם קנו מניות של החברה שלו, אז העבירו חוק לבניית תחנת רכבת, ערך המניות עלה ואז הם מכרו אותן וככה הרוויחו כסף ואז ביטלו את החוק כדי שיוכלו לעשות את זה שוב.
אני חושב שגם הבנתי בערך איך ראסל מנע מערך המניות שלו לא ליפול על ידי כך שהוא קנה אותן בעצמו.
אבל מה בעצם רושש כל כך את חברי המועצה? אני מבין שהתוכנית שלהן הייתה שאחרי שהחוק יבוטל אז הם יוכלו שוב לקנות מניות במחיר זול. אבל מה מרושש אותם בזה שהם לא יכולים לעשות את זה כי מחיר המניות נשאר גבוה?
ואני גם שיערתי משהו בסגנון שהם לקחו הלוואות.זה נראה לי קשור כנראה לזה שהם היו צריכים להלוות כסף כדי בכלל לקנות את המניות. אבל בשלב הזה הם כבר מכרו את המניות שהם קנו ברווח, אז אמור להיות להם מספיק כדי להחזיר את מה שהם לוו.
מבינה אותך, אבל תחשוב גם על העובדה שזו השיטה שמאפשרת לחברות לצמוח ולכלכלה לשגשג, ואולי זה פחות יעצבן אותך.באופן כללי כל העיסוק הפיננסי הזה של אנשים שמשחקים במניות בשביל להרוויח כסף בלי לעשות שום דבר זה משהו שדי חורה לי בסדרות ובמציאות.
אהבתי גם את הסיפור.אבל הדרמה שהסיפור הזה הביאה הייתה טובה.
אהבתי את איך שגברת ראסל מעודדת את בעלה לסכן את הכסף שלהם כדי למנוע מחברי המועצה לנצח אותו - כי היא מאמינה בו שאם הוא הרוויח את הכסף פעם אחת, הוא יוכל לעשות את זה גם שוב.
ואהבתי לראות את חברי המועצה, בני העלית הישנה, נלחצים יותר ויותר עד שהם צריכים להתחנן בפני ראסל שיחוס עליהם.
במיוחד אהבתי שהאישה של חבר המועצה ההוא (גברת מוריס נראה לי) נאלצת להתחנן בפני גברת ראסל, אבל כל כך גרועה בזה. ואהבתי איך שגברת ראסל דוחה אותה אחרי איך שהתייחסו אליה.
נכון. היה מאוד צפוי כל הסצינה.הנחתי שבסוף ראסל יגיע עם חברי המועצה להסכם כלשהו והם ישארו בסדר. אולי שהם יבטיחו שיזמינו את אשתו לדברים או משהו כזה.
הייתי מופתע שזה הגיע עד למצב שמר מוריס התאבד בסוף - אם כי כמובן היה ברור שהוא הולך להתאבד ברגע שהוא התחיל לעלות במדרגות ובמיוחד עם איך שהוא דיבר עם אשתו.
כן, מצד אחד כבר הראו לנו כבר בפרק הראשון שהוא מסוגל להיות מאוד קר ונקמני בעסקים, עם ההוא שהתחנן לפניו לא לבנות מסילה לצד זו שלו אלא לקנות ממנו. מצד שני אולי זו הפעם הראשונה שיש השלכה כזאת לנקמנות שלו וזה ישנה משהו.מעניין אותי לראות כיצד מר ראסל יגיב כשהוא ישמע על ההתאבדות.
תגובה לעצמי: אחרי מחשבה נוספת ההסבר שכתבתי גם לא הגיוני עדיין.חחח כן, אבל היה ברור לנו שזה משהו טיפשי כזה.
זה דווקא היה ברור מאוד, אפילו עוד לפני שהוא אמר משהו כמו "תני לי לבלות את שארית ימי בלעשות אותך מאושרת".
ועוד אחרי שהמילטון שכנע את וושינגטון ב-rap battle לא לעזור להם
היא אכן אולי קצת תמימה, אבל אני לא חושבת שהיא לא מודעת, היא פשוט חשבה שהנה מישהו שכן מוכן לצאת לה צ'אנס.
זה באמת מעניין, הוא אמר לה משהו כמו "אני יכול לאשר את חשדותייך..."
נכון. אוף.
בדיוק, אני גם ניסיתי להבין את זה ולא הסתדר לי.
ואני גם שיערתי משהו בסגנון שהם לקחו הלוואות.
אולי הקטע זה שהם לקחו מראש הלוואה מאוד גדולה, מתוך כוונה להחזיר אותה רק ע"י כך שיחזרו על התרגיל שלהם פעמיים-שלוש, כלומר בכל סיבוב ירוויחו בחזרה רק חלק מהסכום שלקחו בהלוואה, כך שאחרי פעם אחת אין להם רפילו מספיק בשביל להחזיר.
נראה לי שזה ההסבר הכי הגיוני.
מבינה אותך, אבל תחשוב גם על העובדה שזו השיטה שמאפשרת לחברות לצמוח ולכלכלה לשגשג, ואולי זה פחות יעצבן אותך.
אהבתי גם את הסיפור.
נכון. היה מאוד צפוי כל הסצינה.
כן, מצד אחד כבר הראו לנו כבר בפרק הראשון שהוא מסוגל להיות מאוד קר ונקמני בעסקים, עם ההוא שהתחנן לפניו לא לבנות מסילה לצד זו שלו אלא לקנות ממנו. מצד שני אולי זו הפעם הראשונה שיש השלכה כזאת לנקמנות שלו וזה ישנה משהו.
ולא ציינתם בכלל את הקטע הכי משעשע בפרק: הקולנוע המצחיק שלהםעם זה שמכניס את השקופיות ועושה אפקטים קוליים עם פעמון או משהו, ופסנתרן עושה מוזיקת רקע בלייב, ושהקהל נבהל לראות שקופיות של רכבת נוסעת לעברם חחח איזה חמוד זה.
לך זה היה ברור. אני חשבתי שזה משהו רציני יותר. לא הרבה יותר, אבל בכל זאת יותר. למשל שהיא הייתה זונה לפני שהיא התחתנה. או שהיא שוכבת עם גברים אחרים בזמן שהיא נשואה.חחח כן, אבל היה ברור לנו שזה משהו טיפשי כזה.
ועוד אחרי שהמילטון שכנע את וושינגטון ב-rap battle לא לעזור להם![]()
אבל היא ידעה שבמגזין לא יידעו שהיא שחורה כי היא לא ציינה את המידע הזה ונראה לי מאוד הגיוני שהיא תחשוב שהם יניחו שהיא לבנה.היא אכן אולי קצת תמימה, אבל אני לא חושבת שהיא לא מודעת, היא פשוט חשבה שהנה מישהו שכן מוכן לצאת לה צ'אנס.
אה, אולי באמת.ואני גם שיערתי משהו בסגנון שהם לקחו הלוואות.
אולי הקטע זה שהם לקחו מראש הלוואה מאוד גדולה, מתוך כוונה להחזיר אותה רק ע"י כך שיחזרו על התרגיל שלהם פעמיים-שלוש, כלומר בכל סיבוב ירוויחו בחזרה רק חלק מהסכום שלקחו בהלוואה, כך שאחרי פעם אחת אין להם רפילו מספיק בשביל להחזיר.
נראה לי שזה ההסבר הכי הגיוני.
עדיין מעצבן אותי.מבינה אותך, אבל תחשוב גם על העובדה שזו השיטה שמאפשרת לחברות לצמוח ולכלכלה לשגשג, ואולי זה פחות יעצבן אותך.
כן, זה מעניין איך הוא יגיב לזה.כן, מצד אחד כבר הראו לנו כבר בפרק הראשון שהוא מסוגל להיות מאוד קר ונקמני בעסקים, עם ההוא שהתחנן לפניו לא לבנות מסילה לצד זו שלו אלא לקנות ממנו. מצד שני אולי זו הפעם הראשונה שיש השלכה כזאת לנקמנות שלו וזה ישנה משהו.
נכון, שכחתי מזה באמת.ולא ציינתם בכלל את הקטע הכי משעשע בפרק: הקולנוע המצחיק שלהםעם זה שמכניס את השקופיות ועושה אפקטים קוליים עם פעמון או משהו, ופסנתרן עושה מוזיקת רקע בלייב, ושהקהל נבהל לראות שקופיות של רכבת נוסעת לעברם חחח איזה חמוד זה.
אבל זה נושא שלא מעניין אותי.תגובה לעצמי: אחרי מחשבה נוספת ההסבר שכתבתי גם לא הגיוני עדיין.
ניק אני סומכת עליך לקרוא איזה סיכום באינטרנט ולמצוא את ההסבר הנכון.
פרק 6 של שעת אפס ישודר בשני הקרוב ויגמור את הסדרה, ככל הנראה. בפרק שלפניו, המתח הגיע לשיא כשגם בתו של אמיר הסתבכה בביה"ס וגם הבן הלך מכות עם ליאן ועם אסי, צמד כוכבי ההפגנה. מעניין איך יסיימו את זה.
סתם סדרה בינונית, נשאר לי עוד פרק אחד ואין לי מושג על מה כול הרעש.Reacher גם כן עד פרק 5 נדמה לי
לא מאוד טוב אבל אפקטיבי.
היה עליה דיבור? עבר לי מעל הראש כנראהנשאר לי עוד פרק אחד ואין לי מושג על מה כול הרעש. (ריצ'ר)
בוואלה ממש עפו עליההיה עליה דיבור? עבר לי מעל הראש כנראה
אני ראיתי כבר פרק 3. עליו לא כתבתי כלום כי לא היה לי ממש מה לומר. (ולא היה לי ממש זמן)כמה ימים עמוסים שוב. אבל העיקר שבסוף הגעתי אל הנחלה שהיא הטלוויזיה.
מה הספקתי שבוע שעבר:
תושב חוץ 2X02 יש לי תחושה שכבר כתבתי על זה אבל אין חי כוח לחפש וגם אני רואה שלא מחקתי את ההערות מהפתקים שלי.. אז בלי סיכום פרק כי אני עצלנית ורק הערות:השריף מעולה. אני מתה עליו. כל כך מנותק וכל כך עסוק בעצמו וכל כך אידיוט. אבל השחקן עושה את זה עם הרבה חן ואי אפשר שלא לאהוב אותו.
הסיפור של דארסי והמאיור (שכחתי איך קוראים לו) - שכחתי מזה לגמרי. זה גם לא שיש שם כימיה גדולה. אבל זה מצחיק שהיא מקניטה אותו.
מקס ממש מעצבן. יש ילדים שחקנים שממש מביאים לי את הסעיף. החברה* שלו יותר חמודה אבל גם לא מדהימה. פשוט פחות מעצבנת ממנו.
* שני דברים שאהבתי בסדרה, ואחד שאהבתי באופן כללי הטלוויזיה האמריקאית:
1. אסטה לא רזונת והם לא מנסים להסתיר את זה. היא שמנמנה והיא מוצגת כמו שהיא וזה נ פ ל א!
2. החברה של מקס היא ילדה מוסלמית עם כיסוי ראש וזה מוצג הכי טבעי שיש. בכלל בתקופה האחרונה יש שינוי מבורך באופן הצגת מוסלמים בטלוויזיה האמריקאית. הם כבר לא רק מחבלים או בני משפחה מפוחדים של מחבלים שעומדים מול הבולשת או יממ או כל שטות אחרת. הם אנשים רגילים שחיים ועובדים ביחד עם שאר האוכלוסייה ואף אחד לא מנסה להסתיר את הזהות שלהם. השלב הבא יהיה להציג מוסלמי דתי ויהודי דתי שמשתפים פעולה בלי דמות של נוצרי שיקל לצופים את הבליעה.
טוב, בנוסף לדעות שליליות אחרות עליה את כנראה הורדת אותי ממנה לחלוטין סופיתAs We See It
הגרסה האמריקאית לעל הספקטרום.
לטעמי ביצוע כושל ולא מעניין. עשו הרבה שינויים תסריטאיים מהמקור והלכו יותר מידי לכיוונים מלודרמטיים במקום להציג פשוט את החיים הקטנים שלהם לטוב ולרע. הכי גרוע זה שהדמות הראשית האמיתית לא היתה אף אחד הצעירים על הספקטרום אלא המדריכה/ סייעת שלהם. הכל נועד לתאר אותה בתור מלאך עלי אדמות שמקדישה את חייה לטובת האחרים. אבל לעזאזל - היא לא אמורה לקבל את כל הבמה כי הסיפור לא שלה!
שלושת האחרים הם ככל הנראה שחקנים שכולם על הרצף אבל הם הצליחו לרגש הרבה פחות מהמקבילים הישראלים שלהם. אולי זה בגלל שהם על הספקטרום או אולי סתם בימוי כושל, אבל הם ממש לא שכנעו אותי ודווקא נראו עסוקים מידי בלשחק. בעיקר הבחורה.
ראיתי רק את פרקים 1 ו3 ושניהם היו לדעתי גרועים נורא. דפקתי את האגודל ברגל השולחן שלי אתמול וכדי לנחם את עצמי חשבתי על כך שלפחות אני לא צריך לראות עוד פרק של זה.Murderville פרקים 2-3
פרק 2 היה די גרוע, כנראה בגלל שלא הביאו שחקן אמיתי אלא איזה כוכב ספורט שכל הרעיון של אילתור הוא ממנו והלאה
פרק 3 היה מצחיק יותר ומטופש כמו שצריך.
אני חושבת שהם לא באמת מנסים לעשות טלוויזיה טובה. זה קצת מזכיר לי את של מי השורה הזאת, אבל כאן לא כולם מאלתרים אלא רק שחקן אחד מתוך הצוות ולכן זה יותר מאתגר. כמו כן, חוץ מהאלתור השחקן האורח גם צריך לפענח חקירה וזה אומר לשים לב להרבה פרטים תוך כדי. בקיצור, זה חמוד אבל צריך להבין מה המטרה של הסדרה הזאת ולא לצפות לשום דבר אחר.
ראיתי רק את שני הפרקים הראשונים ודי אהבתי. אני מתכוון מחר לראות את פרקים 3 עד 5Somebody Somewhere פרק 4
לא מצליחה להתרומם לדעתי ולא מצליחה לעניין אותי במיוחד.
יש שם את כל המאפיינים לקומדיה נוגעת ללב אבל מרגיש לי שקצת מתאמצים לזרוק את כל המאפיינים לאותה צלחת כדי לסמן וי על כל אחד מהם.
אני אמשיך עד סוף העונה אבל בלי התלהבות.
לא ראיתי עדייןMaid עד פרק 5. זה מין סיכום של המחשבות שלי על הסדרה עד כה לכן מי שקורא אולי לא יבין הרבה..
די משעמם אותי. בעקרון אני חושבת שזה טוב שהם לא הלכו על הנדוש והדרמטי אבל מצד שני לקחו סיפור מאוד קל לעיכול. היא גם לא חפה מבעיות:
יש בחורה צעירה, חזקה ודעתנית שבורחת מבן זוגה שנוטה להתפרצויות זעם לאחר שהוא שותה. היא הכירה אותו כשעבדה כמלצרית בבר ורוב הזמן היה להם טוב עד שהיא נכנסה להריון ממנו והוא רצה שהיא תעשה הפלה. את זה אנחנו מגלים בפלאשבק, כי בזמן ההכרות איתה ועם הבת שלה אנחנו לומדים שהוא אבא מאוד אוהב. אולי לא הכי מסור אבל אוהב. ככה שכבר כל החלק הזה של הסיפור מרגיש לי כמוצג בצורה בעייתית.
בהמשך אנחנו מגלים גם שלא היתה לה הכנסה משל עצמה בזמן שהיא חיה איתו כי הוא הפעיל עליה אלימות כלכלית אבל רק אומרים לנו את זה בטון מוכיח. כשהבחורה יושבת לראשונה מול העו"סית היא לא רואה בעצמה כנפגעת אלימות ורק בפגישה השניה העו"סית עוזרת לה להבין שהיא כן נפגעת ומשם היא הופכת באופן מיידי להיות מודעת בדיוק לסוגי האלימות שהבן זוג הפעיל עליה. זה מתסכל כי הראו לנו דרך מהירה וללא תובנות. מאי ידיעה לידיעה ב 30 שניות.
בכל אופן, בגלל שאין לה הכנסה משלה היא חייבת למצוא עבודה מהירה ומתחילה לעבוד כמנקה בתים. הרעיון הזה מאוד קסם לי כי מעצבן אותי שכשרוצים להציג אנשים שמחפשים להתפרנס, איכשהו הבחירה התסריטאית הראשונה היא משהו מעולם הפשע, וכמעט לא מראים אותם עובדים בעבודות שחורות קשות. לכן מאוד התלהבתי כשזה מה שהציגו כאן. אבל זו בחירה לא ברורה. הרי הבחורה עבדה כמלצרית לפני כן. זה לא שאין לה נסיון בתחום הזה ומן הסתם השכר יהיה יותר גבוה מאשר בניקוי בתים ולא כל עבודת מלצרות כרוכה בעבודה בערב כדי שהיא לא תוכל להיות עם הילדה שלה.
היה יכול להיות יותר יעיל ומעניין להראות שהיא מנסה להתקבל לסוגים שונים של עבודות ולא מצליחה.
חוץ מזה שהם כל כך רוצים להראות את החיים הקשים שלה שכמעט כל האנשים שהיא פוגשת מוצגים כמנוכרים וקרים ולא אכפתיים. וזה מאוד חד מימדי וחוטא למציאות. הכי גרוע זה כשהם הולכים לקלישאות של עניים וטוב להם ועשירים ורע להם. כי בסוף אנחנו מגלים שבעלת הבית העשירה שהבחורה עובדת אצלה בבית היא בעצמה מדוכאת כי רע לה ומר לה ואין לה ילדים, לעומת הבחורה שלנו שיש לה ילדה שהיא ליטרלי כל עולמה, כאילו לא היתה שום התפתחות בנושא ונשים צריכות להיות או אמהות הכי מסורות שיש או נשות קריירה נטולות ילדים. אין אמצע. אגב, את המוסר השכל הזה (על חייה האומללים של העשירה) גילינו בעוד דרך קלישאתית - העשירה ובעלה נוסעים לסופ"ש והבחורה "משתלטת" לה על הבית לכמה שעות כדי להרגיש סינדרלה, עד שכמובן העשירה חוזרת מוקדם מהצפוי. קלישאה מעייפת.
הייתי הרבה יותר שמחה לראות את הסיפור של שתי דמויות אחרות - הבחורה שעזרה לגיבורת הסדרה (אני לא מצליחה להיזכר בשמות של אף דמות![]()
) להתאקלם במעון לנשים ואם הבית של אותו מעון. הייתי שמחה לראות פחות את הדרמה הלא מוסברת שיש לבחורה שלנו עם אמא שלה והחבר הצעיר שלה.
בקיצור, MEHH כזה. אני אסיים את שאר הפרקים כדי לסמן לי וי. אולי גם יהיה שיפור.
זאת הסדרה הכי חמודה בעולם. (כלומר אני מגזים, אבל כן)סנטה קלריטה דיאט. בינתיים עד אמצע עונה 1
חביב. איבדה כמה נקודות כי הדמויות התומכות (הבעל, הילדה והילד השכן) קיבלו כמובן מאליו את מה שקרה לאמא. נכון שהם מתחפרנים קלות ומנסים לחפש פתרונות שונים אבל לא מזדעזעים בכלל מההתנהגות שלה. אבל בעקרון זה חמוד וכייפי.
Reacher גם כן עד פרק 5 נדמה לי
לא מאוד טוב אבל אפקטיבי.
סתם סדרה בינונית, נשאר לי עוד פרק אחד ואין לי מושג על מה כול הרעש.
אני ראיתי בנתיים את שלושת הפרקים הראשונים. כמו שאמרתי במקום אחר, זה נחמד בשביל מה שזה.היה עליה דיבור? עבר לי מעל הראש כנראה
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.