דיוני סדרות #70

טוני החתול

Well-known member
מנהל
ראיתי פרק ראשון של Ordinary Joe
סדרה חדשה בכיכובו של ג'יימס וולק
העלילה היא על בחור אחד בשם ג'ו אבל ב3 קוי זמן מקבילים - אחד שבהם הוא הפך להיות אח, אחד שבהם הוא הפך להיות שוטר ואחד שבהם הוא הפך להיות כוכב רוק.
גם מצב הזוגיות שלו שונה בכל אחד מקוי זמן השונים האלו.
מבהירים בהתחלה ששלושת קוי הזמן השונים האלו בעצם נבעו מבחירות שונות שהוא עשה בסיום אוניברסיטה ב2011. ככה שההיסטוריה של הדמות היא זהה עד אותה נקודה.

לא רק שזה קצת מזכיר את הקונספט של הסדרה של מארוול What If, אלא שני המילים האלו אפילו נאמרות בקריינות בתחילה.

זה יוצר פרק ראשון נחמד ומעניין, אבל אני לא ממש מבין איך זה יכול להשאר במיוחד מעניין לאורך זמן.

אני כנראה אתן לזה עוד כמה פרקים לנסות לשכנע אותי שזה כן יכול להיות מעניין לאורך זמן, אבל יש לי תחושה שאני אנטוש את זה מהר.
כל הפרק חיכיתי למשהו מעניין במיוחד, איזשהו קאץ' שיחבר את העולמות השונים באופן מעניין.
ובאמת קיבלנו את זה עם הגילוי שהבן שלו קיים לא רק בעולם שהוא התחתן עם ג'ני (הבלונדינית), אלא בעצם בכולם.
מה שממש מעצבן זה שבשניים מהעולמות היא ג'ני בחרה אף פעם לא לספר לו שהיא בהריון.
אם היא בוחרת לעשות הפלה אז לא נראה לי שהיא חייבת לספר לו. אבל אם היא שומרת אותו אז כן. ואפילו יותר אם היא מחליטה למסור אותו לאימוץ. אולי הוא היה בוחר לשמור את הילד לעצמו.

חוץ מזה בשלושת העולמות יש את העניין עם החבר קונגרס שבעולם שג'ו הוא שוטר הוא הציל אותו, אבל בעולם שבו הוא אח הוא הגיע פצוע לבית חולים. ובכל מקרה כנראה בכל העולמות הוא כנראה חולה פרקינסון ואז אולי איימי תהפוך להיות מועמדת במקומו בכל שלושת העולמות.

Lhuna3

Well-known member
אני כנראה אתן לזה עוד כמה פרקים לנסות לשכנע אותי שזה כן יכול להיות מעניין לאורך זמן, אבל יש לי תחושה שאני אנטוש את זה מהר.
הפרמיס נשמע לי מאוד לטעמי (דלתות מסתובבות כזה), אבל אם אתה כל כך מפקפק אחרי פרק 1 אני אחכה עוד קצת עם זה.

Lhuna3

Well-known member
איזה סוף חמוד ו-feel good למרות שהחנות נסגרה.
ואני שמחה שאיימי כן חזרה ל-2-3 פרקי הסיום ונתנו לנו את הסוף הטוב שלה ושל ג'ונה.
וגם לכל השאר נתנו סוף טוב, וגם גילינו שהפסיכופת זה אחד העובדים שאף פעם לא דיבר בסדרה :-D

נערך לאחרונה ב:

Lhuna3

Well-known member
הגעתי למסקנה שזו לא סדרה שאוהבת אנשים, אלא סדרה שאוהבת להגחיך אנשים ולרדת עליהם. כל הדמויות הפכו לבלתי נסבלות. חוץ מזה שמאוד עצוב לראות שוב את פערי המעמדות של החברה האמריקאית, ככה שמי שעובד בכלבו נחשב לנחות ואומלל ואין להם כסף אפילו לביטוח רפואי.
לגבי סופרסטור
אני דווקא אוהב את רוב הדמויות שם*
גם דמויות שבהתחלה נראו לי נוראיות כמו דינה בהמשך התחלתי ממש לאהוב.
וזה באמת עצוב לראות איך המעמד של עובדי החנות שם נוראי. ואיך התנאים שלהם נוראיים. זה דווקא משהו די משמעותי בסדרה לדעתי, שמראים את התנאים הבאמת מגוחכים שבהם הם נאלצים לעבוד.
בהמשך גם מתעסקים בנושא איגודים מקצועיים, המשמעות שלהם בשביל עובדים כאלו וכיצד ההנהלה של מקומות כאלו מצליחה למנוע מהם אפילו להיווצר.

אז אני מבינה למה את מתכוונת מילי, וגם מכירה קצת את הרגישויות שלך אז מבינה למה היה קשה לך עם כל זה.
בשלבים מסוימים גם אני הרגשתי שיש שם דמויות קצת יותר מידי מרושעות בלי סיבה וזה באמת הפריע.
אבל בסיכומו של דבר היא דווקא היתה בעיני כן סדרה שאוהבת אנשים. כמובן שהיו שם דמויות מגוחכות, זה חלק מרוב הקומדיות ואישית אני בסדר עם זה, כשזה מצחיק.
אבל בסופו של דבר, ואולי אם היית ממשיכה היית מסכימה איתי בסוף, כל הדמויות שם, אפילו הגרועות ביותר, קיבלו גם redeeming moments ו-redeeming qualities (פעם שניה לאחרונה שאני מחפשת תרגום טוב לעברית למושג הזה) שאפשר לי גם לחבב אותן וגם לראות אותן כמגוחכות פחות, ואפילו לסלוח להן על הרבה.

פערי המעמדות והתנאים הגרועים של מעמד הפועלים בארה"ב זה נושא שגם בשיימלס התמקדו בו הרבה ובצורה חצי-קומית, וזה באמת עצוב אבל גם מעניין וכמו שניק פירט על ההמשך גם מראים שם דברים שלא יוצא לנו הרבה לראות בסדרות ואני חיבבתי את זה.
(אבל שוב - אני בסדר גם לצפות בדברים עצובים, ואני מכבדת את זה שבשבילך זה אולי זה הופך את זה למדכא מידי.)

בכל מקרה בשורה התחתונה אני הגעתי לסוף הסדרה כמו שכתבתי דווקא בתחושה שהכותבים כן אהבו את הדמויות שלהם ונתנו לי לאהוב אותן, על כל מגרעותיהן, המצחיקות יותר והמצחיקות פחות.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
לגבי הסדרה Ordinary Joe
הפרמיס נשמע לי מאוד לטעמי (דלתות מסתובבות כזה), אבל אם אתה כל כך מפקפק אחרי פרק 1 אני אחכה עוד קצת עם זה.
העניין הוא שהפרק הראשון כן היה טוב.
אבל בלי קשר לאיך שהוא היה אני לא רואה איך זה יכול להיות מעניין.
כלומר האם את חושבת שאת העלילה של דלתות מסתובבות יכלו לעשות לאורך עונה שלמה של סדרה?
בכול זמן אחר הייתי מנסה את זה, אבל לא יודעת משהו בפרצוף של הבחור הראשי מעצבן אותי ולא בא לי טוב בעין.
את לא אוהבת את הפרצוף של ג'יימס וולק? אל הוא כזה חמודי.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
איזה סוף חמוד ו-feel good למרות שהחנות נסגרה.
ואני שמחה שאיימי כן חזרה ל-2-3 פרקי הסיום ונתנו לנו את הסוף הטוב שלה ושל ג'ונה.
וגם לכל השאר נתנו סוף טוב, וגם גילינו שהפסיכופת זה אחד העובדים שאף פעם לא דיבר בסדרה :-D
אני שמח שאהבת
ואני שמח שכרגיל צפית בקצב מסחרר
כי היה לי קשה עם זה שחשבת שיכול להיות שהפרידה בין איימי וג'ונה היא לעד
אגב, מראש הודיעו שאמריקה פררה עוזבת את הסדרה בסוף עונה 5 עוד לפני שהודיעו שעונה 6 תהיה העונה האחרונה.
אז ידעתי שהיא תעזוב ושג'ונה ישאר (כי לא נאמר שום דבר על כך שהשחקן עוזב)
אבל למרות שלא נאמר שום דבר היה לי ברור שהם יתאחדו בסוף העונה. הם לא היו עושים סיום סדרה שבו הם לא יחד. הם לא מפלצות.

הסיום באמת חמוד מאוד.

אני אנסה לבדוק אם כתבתי משהו על הסיום כשאני ראיתי אותו.
וואו, מצאתי נורא מהר

*
זהו הסתיימה לה הסדרה סופרסטור.
למי שעוד לא ניסה - ממש כדאי
מי התחיל ועוד לא סיים - זה שווה את זה
אוקי תכלס הרוב די צפוי. אבל באמת שהייתי חותך מישהו אם הסדרה לא הייתה מסתיימת כשג'ונה ואיימי יחד.
די עיצבן אותי שאיימי התפטרה מהעבודה שלה בגלל הסגירה של החנות. כלומר זה מהלך יפה של סולידריות, אבל יש לה שני ילדים ואיך היא יכולה לוותר ככה על משרה ממש טובה (במיוחד כשלדינה לא הייתה בעיה להמשיך לעבוד עבור אותה חברה). אבל אני שמח שלפחות איימי עכשיו יכולה לקבל משרות ניהול גבוהות אחרות.
מאוד מתאים לג'ונה לנסות את מזלו בפוליטיקה. אני לא בטוח אם זה ייתאים למישהו כנה כל כך. (אבל בראש שלי הוא יהפוך לסגן נשיא של לזלי בעתיד)
הסוף עם הנאום של גארט הצליח ממש לרגש אותי, אם כי חשבתי לעצמי שזה לא ברמה של רטיבות בעיניים. עד שהמניאקים האלו הביאו את התקרה מלאת כוכבים וזה קצת שבר אותי.
אני כן שמח שדינה נשארה להיות מנהלת של המרכז שנשאר. די מוזר שהיא בסוף בחרה בהצעות של סנדרה. כלומר אני ממש שמח שסנדרה נשארה לעבוד והיא העוזרת שלה. אבל מה הקטע של לבחור בג'סטין ומרקוס?
חמוד מאוד שגלן פותח מחדש את החנות של אבא שלו. ועוד יותר שהוא מעסיק את צ'איין ומתאו. אבל כל הקטע שהחנות של אביו נסגרה בגלל שהיא לא יכלה להתחרות בחנויות הענק. איך זה השתנה?
אוי והזוי הקטע עם הרגליים. אם כי אני זוכר רק פעם אחת בעבר שמצאו שם רגל, אבל כנראה אני שוכח משהו. ואז הגילוי בסוף מי הוא זה שמשאיר את הרגליים (אליאס נראה לי קוראים לו). אני שמח שלא ראו אותו בקבוצה השמחה בסוף. אם כי קרול משום מה כן הייתה שם.
*
שווה להכנס לשרשור כדי לראות את התגובה של יעל על הפרקים:

Lhuna3

Well-known member
מוזר שלא מצאתי את התגובות האלו בחיפוש המילה "סופרסטור", מצאתי רק את מה שכתבתם בשרשור דיוני סדרות #1
(אבל בראש שלי הוא יהפוך לסגן נשיא של לזלי בעתיד)
:-D אוי זה היה יכול להיות מושלם.
אני כן שמח שדינה נשארה להיות מנהלת של המרכז שנשאר. די מוזר שהיא בסוף בחרה בהצעות של סנדרה. כלומר אני ממש שמח שסנדרה נשארה לעבוד והיא העוזרת שלה. אבל מה הקטע של לבחור בג'סטין ומרקוס?
אני חושבת שרצו להראות לנו שיש סוף טוב גם עבורם (כדמויות משנה משמעותיות יחסית), וחוץ מזה החנות הפכה למעין מחסן ענק, ומרקוס היה מנהל המחסן בחנות אז יש לו ניסיון בזה (והוא גם פעם כשגלן ראיין מועמדים למשרת העוזר שלו הוכיח שהוא בעצם ממש טוב בתפקיד).
אבל כל הקטע שהחנות של אביו נסגרה בגלל שהיא לא יכלה להתחרות בחנויות הענק. איך זה השתנה?
תכלס נכון, אבל אולי אפשר לתרץ את זה בעובדה שבעצם חנות הענק שהתחרתה בו בעצמה "נסגרה", אז דווקא עכשיו, לפחות עבור מי שעדיין כן רוצה לקנות בחנות פיזית ולא באינטרנט, יש לחנות הקטנה באותו המיקום שוב פחות תחרות. (לא יודעת אם זה טיעון שמחזיק, אבל אולי).
אם כי אני זוכר רק פעם אחת בעבר שמצאו שם רגל, אבל כנראה אני שוכח משהו.
היו לפחות פעמיים ונדמה לי ששלוש פעמים (כלומר לפני פרק 6X13 או 6X14 שבו מצאו את התיק עם הרבה...)
אני שמח שלא ראו אותו בקבוצה השמחה בסוף. אם כי קרול משום מה כן הייתה שם.
אני חושבת שנתנו לנו גם קצת לסלוח לקרול, באחד הפרקים בעונה האחרונה שבו היה לה בונדינג חביב עם שיאן והיא קצת הסבירה את עצמה ואת מעשיה, וגם קצת באחד הפרקים לפני כן כאשר סנדרה ביקשה תרומות עבור הצלת החתול שלה וכולם התעלמו בכוונה אבל קרול היתה הראשונה שתרמה לה וסכום יפה, ובעקבותיה כל השאר גם נאלצו לתרום. (כמובן שכלום לא מחפה על הדברים הפסיכופטיים שהיא עשתה לפני כן ועל זה שהיא רצתה להרוג את החתול בחתונה... אבל הרגשתי שהכותבים כן מתכוונים לטהר אותה קצת.)

וגם אהבתי בסוף איך שאמרו לנו שאיימי וג'ונה התחתנו והביאו ילד וזה היה כדרך אגב כזה ולא דחפו לנו מונטאז מהחתונה
גם אני.
מעניין אבל איך יכניסו כאן את הסדרת בת של צאיין ובעלה (או שוויתרו על הרעיון הזה וזה עדיף כי מכל הדמויות מאלו הכי פחות איכפת לי)
חחח מה באמת היתה כוונה כזאת?
ושמתם לב שבחנות של גלאן היה תלוי מאחורה תמונה של מרטל זה היה ממש יפה ומרגש.
וואלה לא שמתי לב. חמוד באמת.
גלן |לב|
אני ממש אהבתי את הסדרה. הם גם הצליחו להכניס את הסיפור של הקורונה בצורה טובה לעלילה וזה אפילו תרם הרבה וגם אני חושבת שהם הצליחו טוב מאוד להחזיק עונה כאשר הדמות הראשית שלהם עזבה את הסדרה.
בהחלט נכון (למרות שממש ביאס אותי שהיא עזבה ובמיוחד כשחששתי שהיא לא תחזור כבר).

מילי08

Well-known member
התחלתי לצפות ב-superstore
אני חשבתי שהיא חמודה ולא יותר, בהמשך התעייפתי ממנה. כנראה אני היחידה שחשבה ככה :-]
ראיתי פרק ראשון של Ordinary Joe
סדרה חדשה בכיכובו של ג'יימס וולק
העלילה היא על בחור אחד בשם ג'ו אבל ב3 קוי זמן מקבילים - אחד שבהם הוא הפך להיות אח, אחד שבהם הוא הפך להיות שוטר ואחד שבהם הוא הפך להיות כוכב רוק.
הרעיון נשמע חמוד, אבל הפרומו לא משך אותי. גם הכיוון של הבחור שהופך להיות כוכב רוק. נשמע קצת מוגזם ומאולץ
אבל בסופו של דבר, ואולי אם היית ממשיכה היית מסכימה איתי בסוף, כל הדמויות שם, אפילו הגרועות ביותר, קיבלו גם redeeming moments ו-redeeming qualities (פעם שניה לאחרונה שאני מחפשת תרגום טוב לעברית למושג הזה) שאפשר לי גם לחבב אותן וגם לראות אותן כמגוחכות פחות, ואפילו לסלוח להן על הרבה.
סבבה, אני אנסה להמשיך מתישהו. לא ברור לי כל כך מתי המתישהו הזה יקרה |שפם|
מוזר שלא מצאתי את התגובות האלו בחיפוש המילה "סופרסטור"
אני עדיין לא מצליחה לבצע חיפוש נורמלי באתר הזה

למעלה